Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Dropsio

Re: Żurek, Alfik [*10.12.15.], Miecio i Homer

Post autor: Dropsio »

Też kciukamy :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Dzięki za kciuki :)
Jesteśmy po wizycie. Chyba ja się bardziej stresuję, niż miśki. Znaczy stresuję się tym, że Żurek będzie się bał... A więc, przerost korzeni jest, jednak nie ma dramatycznego pogorszenia w porównaniu z grudniem 2015r. To jest dobry znak, bo zmiany nie zachodzą szybko. Zgryz jest krzywy, jeden trzonowiec zachodził już na język i może przez to Żurek tracił na wadze, bo może mu to już na tyle przeszkadzało. Leciutka korekta - przycięcie zrobiona, powinno być lepiej. Korzeń od tego zęba mocno przerośnięty, mamy nadzieję, że po tej przycince trochę pójdzie w dół. Krew pobrana, czekam na wyniki i po wynikach będziemy decydować, czy coś dalej, czy jest ok i tylko kontrola wagi i zębów za jakiś czas. Dostałam probiotyk enteroferment (wiecie - całościowy ferment :lol: ) i do poszukania APL strong bones. To chyba joanna ch używała? Gdzie to kupić? W ostateczności dr Judyta zamówi mi przez medicavet, ale może ktoś coś wie? Miecio obmacany, pazurki obcięte u obu.
Żurek obecnie śpi, ale jadł itp, więc chyba mocno nie ucierpiał na tej przycince ząbkowej.
Trochę mi ciężko było jechać do dr Judyty, ale jakoś dałam radę. Choć wspomniałam sytuację z Warszawy, bo miałam wyniki różnych badań Żurka właśnie stamtąd. No i trochę smutno mi się zrobiło, jak wspomniałam Alfredzika :(

A dziś mam wolne i jestem na wakacjach u mamy :szczerbaty: A jutro na popo do roboty. I w niedz też. I umówiłam się na wieczór w niedz z koleżanką. Dialog o tym z Migiem:
Mig: to kiedy cię zobaczę?
Ja: jak kiedy, jutro po pracy.
M: ja jutro wychodzę wieczorem.
Ja: To w niedzielę rano.
Mig: Łe
Ja: W czym problem? Nie będziesz mnie widział 2 dni. Jak ty wyjeżdżasz na wakacje, to się nie widzimy 7 tygodni. Jak chcesz możemy dziś wieczór zrobić sobie skypa.
Nic mi nie odpowiedział. Zawsze tak jest. Coś mu nie pasuje ale jak mu dam analogiczną sytuację z nim w roli głównej, to się to w ogóle nie liczy. I jeszcze foch na mnie, że z psem będzie musiał wyjść tuż po pracy (czyli o 15) a potem tuż przed wyjściem (czyli o 18), bo się z koleżankami umówił. Oczywiście nie liczy się to, że ja walczyłam o Homera, jak on sobie siedział na święta w Hiszpanii. I oczywiście nie liczy się to, że jak on sobie pojedzie na wakacje na 7 tyg, to ja będę codziennie 4x wychodziła z Homerem. W ogóle to może sobie jechać i nie wracaćObrazek
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Bo te Ibery to obrażalskie są...
StrongBones APL wrzuć w googla , to Ci wyjdzie, powinno byc w różnych sklepach internetowych i nie tylko.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

A dziękuję porcello, za radą poszłam i znalazłam w mig i już zamówiłam 2x, jeszcze dla Homera :102: :102: I jeszcze smakołyk dla Homera też się znalazł w zamówieniu...i karma...i razem 143zł... :redface:
A kupić można u Was w Wawie w przychodni wet Przychodnia Weterynaryjna "LUPUS" :D
katiusha

Post autor: katiusha »

No tak, chłopy.... :?
Niech się futrzaki wzmacniają w kościach :szczerbaty: :fingerscrossed:
A takie zakupy jednej rzeczy mi także jakoś nie wychodzą.. Zawsze coś dorzucę, a potem zadziwiam się sumą do zapłaty :think:
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Jak słucham takich zachowań mężczyzn to zawsze przypomina mi się tekst z Chłopaki nie płaczą kiedy to dzwoni ktoś do drzwi i jeden koleś mówi do drugiego, że tamten ma wstać i otworzyć bo on przedwczoraj ściszał telewizor :lol: Mam nadzieję, że zakumaliście moje długie zdanie :lol:
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Rozumiemy Anula :lol:

Wyniki krwi Żurka piękne. Mamy zatem stosować probiotyk, strong bones i zjawić się za czas jakiś na kontrolę ząbków :)

Homer z poduszką na plecach
Obrazek

Żurek a za nim skrada się jego cień :lol:
Obrazek

Cień wychodzi z cienia :lol:
Obrazek

Mieacio :szczerbaty:
Obrazek
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Śliczni chłopcy :love:
I widzę,że masz nowy avatar :102:
Awatar użytkownika
Chryzantem
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: Chryzantem »

no wlasnie ja tez zauwazylam i chcialam sobie obejrzec ten komiks jeszcze raz, ale link juz nie dziala :(
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Avatar tak mnie zmylił, że nie wiedziałam kto to pisze na naszym wątku :D
Cudownie, że wyniki Homera są dobre, a cień Miecio jak zwykle przesłodki :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”