Gliwickie stado - już nie takie samo...

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
malina8777

Re: Cwaniak, Tesia i Fiśka - czyli dom wariatów :)

Post autor: malina8777 »

To trzymam mocno :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Re: Cwaniak, Tesia, Fiśka i Panda - czyli DOŚWINIENIE :)

Post autor: Anula »

Siema, jestem Panda, teraz ja będę rządzić w tym wątku, JOŁ JOŁ!
Wyglądam tak:

Obrazek
Obrazek

Mam około 3 miesiące i na razie chudzina ze mnie ale podobno mam się utuczyć.
Ciocia Monika zapakowała mnie dzisiaj w czerwony koszyk i zabrała na wycieczkę pociągiem do Katowic. Tam przyszła jakaś wysoka czarna Duża i zabrała mnie do samochodu w podróż do Gliwic. Na razie siedzę w klatce po jakimś jak mu było... Cywil... Cwel... nie... Cwaniak, tak Cwaniak... siedzę w klatce po Cwaniaku. Nie znam kolesia ale mam nadzieję, że nie będzie stawiał oporu. Duża jest taka nieogarnięta, że zapomniała wyprać jakiegoś koca żeby było mnie gdzie połączyć z całym tym Cwaniakiem i dlatego na razie siedzę w klatce. Ja nie wiem gdzie ta Duża ma rozum :think: Kocyk już się wyprał, jak wyschnie to stanę pyskiem w pysk z Cwaniakiem i dam Wam znać czy to kolo, z którym można trzymać sztamę czy jakiś oszołom :laugh:
Duża obiecała, że będzie o mnie dbała, karmiła przynajmniej 2 razy dziennie, dużo głaskała i przylatywała na każde moje zawołanie, ciekawe czy wywiąże się z tego. Jak nie to strzelę focha i nabobczę na nią :laugh:

P.S. Zapomniałam dodać skąd się wzięłam w Gliwicach. Ciocia Monika mówi, że dom w którym byłam musiał mnie oddać ze względu na alergię, ale do końca nie jestem pewna jak było, bo nie mam założonego jeszcze wątku adopcyjnego :idontknow: Ciocia Monika chciała się mną pochwalić na forum, ale nie miała dostępu do kompa i wysłała Dużej moje zdjęcie z prośbą o wstawienie na forum. Duża jak mnie zobaczyła to oszalała, serce jej waliło i cały czas myślała tylko o mnie. Mimo, że Duża nie planowała powiększania stada to szybko zapadła decyzja o zakupie większej klatki dla Tesi i Fikcji, a tym samym przeprowadzenie Cwaniaka do 100. Duża jest we mnie zakochana po uszy, naiwna, jeszcze nie wiem jaki ze mnie charakterek :twisted:
malina8777

Re: Cwaniak, Tesia i Fiśka - czyli dom wariatów :)

O jejku juz jest :love: piękna! Oby ten cały Cywil... :lol: A nie Cwaniak okazał się spoko kolo :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Ciekawe czy ja z Pandą będę się męczyć jak ten pan :laugh:
https://www.facebook.com/Zwierzaki.Ktor ... 725976104/
Assia_B

Post autor: Assia_B »

A to po to byłaś w Katowicach! :D Mam nadzieję, że z parkingiem nie było problemu :) Śliczna świnka :) Trzymam :fingerscrossed: za łączenie!
Awatar użytkownika
etycja
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Post autor: etycja »

Śliczne maleństwo :buzki:
Obrazek
malina8777

I jak łączenie? Jaki finał? :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Panda dziękuje za komplementy :D
Łączenie przebiegło wyjątkowo dobrze, tzn wyjątkowo dobrze jeśli mówimy o łączeniu Cwaniaka z inną świnią. Pewnie masa jest przypadków gdzie łączenie polega na postawieniu prośków i tyle.
Filmik pt: złap mnie jeśli potrafisz :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=XpVdfn6IcJA

Po raz kolejny przydały się wkłady do szuflad z Ikei bo po ok 1,5h zaczęłam nimi zmniejszać przestrzeń. Cwaniak generalnie próbuje młodą złapać i obdarzyć "świńską miłością' a ona mu ucieka. Cwaniak chyba przy niej schudnie :lol: Po 3h na wybiegu wsadziłam ich do klatki 120 (Tesia i Fiśka przeprowadziły się do 100). Uznałam, że małżeństwu teraz bardziej potrzebna jest większa przestrzeń. Są momenty gdzie obwąchują się pyszczkami i tworzy się napięcie ale zawsze któreś w końcu odskoczy, jak na razie nie widziałam objawów agresji. Na noc zostali w klatce, słyszałam że było gruchanie, kręcenie tyłkiem i zabawa w ganianego ale nic poza tym się nie działo. Poczekam jeszcze parę dni z radością, bo przy łączeniu Cwaniaka z Tesią też wydawało mi się, że będzie ok a później z dnia na dzień było tylko gorzej.

Kilka fotek dla osłodzenia dnia

Obrazek

Obrazek

Obrazek
malina8777

Super wieści :jupi: oby tak dalej :buzki:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Ale brykająca Pandka :love:
Widać, że nie da sobie w kaszę dmuchać :lol: Cwaniak vel Cywil nie ma szans :laugh:
A filmik o pandach znam dobrze, jest czadowy :laugh:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”