Witamy wszystkich serdecznie i zapraszamy do naszego nowego wątku.
Historia świnek:
Białaski zostały odebrane wraz ze swoimi rodzicami z "domowej pseudohodowli dziecka", która działała za zgodą jego rodziców. Świnki były niedożywione (roczny samiec ważył niespełna 500g, a maluchy niewiele ponad 100g) i miały wszoły. Dzięki zaangażowaniu i uporowi Ilony, pseudo zakończyło działalność. Rodzice maluszków szczęśliwie szybko znaleźli nowy, wspólny dom. Maluszki musiały osiągnąć odpowiednią wagę i przejść leczenie zanim traciły do adopcji.
Takie były malutkie
Nasza historia:
Jesteśmy rodziną z Krakowa - mama, tata i dwie dziewczynki. Decyzję o przygarnięciu jakiegoś zwierzątka podjęliśmy w listopadzie 2016r. Początkowo mąż upierał się przy koszatniczce lub szynszylu, ale później za namową koleżanki z pracy, zaczęłam poszukiwać informacji o świnkach. Im więcej czytałam, tym bardziej byłam przekonana, że to zwierzątka dla nas. W którymś momencie trafiłam na stronę SPŚM oraz forum i już tu zostałam
W maju pojawił się wątek Białasków. W czerwcu, po rozmowie z mężem, napisałam priv w sprawie adopcji. Po wymianie kilku maili z p.Iloną zapadła decyzja o adopcji. Zaczęliśmy kompletować wyprawkę, a na początku lipca odbyła się WPA, którą zaliczyliśmy pozytywnie.
W końcu nadszedł wielki dzień - 01.08.2017r. (dokładnie w naszą 8.rocznicę ślubu) świneczki przebyły długą drogę z Poznania do Krakowa i zamieszkały w swoim nowym domku.
Początkowo zabunkrowały się w tunelu na kilka godzin i prawie nie wystawiały nosa, ale o 19 wyszły i zaczęły zwiedzać nową klatkę. Na następny dzień zachowywały się już całkiem śmiało.
Na razie jeszcze są płochliwe, uciekają przed ręką, ale z dnia na dzień robią się odważniejsze, skaczą, gonią się, wchodzą do domku i na hamak, bobczą w niesamowitym tempie Bardzo głośno dopominają się o jedzonko, kwiczą, piszczą, gdakają i są bardzo pocieszne
Atak klonów, czyli Astrid i Ingrid w natarciu
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Atak klonów, czyli Astrid i Ingrid w natarciu
Ostatnio zmieniony 12 sie 2017, 22:59 przez Blafia, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Atak klonów, czyli Białaski z Krakowa
Świneczki są u nas już 4 dni, a my nadal nie zdecydowaliśmy się na nowe imiona.
Tak więc bardzo prosimy o pomoc w tej kwestii
Tak więc bardzo prosimy o pomoc w tej kwestii
Pięknie opisane, cieszę się że dziewczyny pomału się do Was przekonują i że mają swoje miejsce na ziemi .
Będę na bieżąco śledzić losy Waszej rodzinki
Będę na bieżąco śledzić losy Waszej rodzinki
- Chryzantem
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
wyglądają jak pourywane kawałki puchu z pierzyny ale są prześliczne
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Słodkie te dziewczynki Bardzo fajnie, że trafiły na taki odpowiedzialny i dobrze przygotowany dom.
A co do imion to może Śnieżka i Algida? skoro są białe...
A co do imion to może Śnieżka i Algida? skoro są białe...
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
O Ścieżce już myślałam Ale Algida nie przyszła mi do głowyDzima pisze:A co do imion to może Śnieżka i Algida? skoro są białe...
Dotychczasowe wyniki rodzinnej burzy mózgów:
1. Pixi i Dixi
2. Dora i Dosia
3. Tola i Tula
4. Lizzi i Liddi
5. Bazylia, Roszpunka, Rukola
6. Astrid i Ingrid
- Chryzantem
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
Astrid i Ingrid mi sie podobaja