Mole książkowe
Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Mole książkowe
Ja niedawno dopiero zapoznałem się z panem Lemem. Solaris było jak dla mnie 10/10. Wysłuchałem tego w starym audiobooku z dość fajnymi efektami dźwiękowymi jak na tamte czasy. Po przeczytaniu Aniołów i Demonów oraz Czarnobylskiej Modlitwy zabiorę się pewnie za Niezwyciężonego Lema. Swoją drogą ciekawe czemu w Polsce Lem jest mało popularny i niedoceniany, a szkoda bo to jeden z najlepszych polskich pisarzy SF o ile nie najlepszy.
Lem to już liga światowa, i nie trzecia
Nie jest mało popularny, raczej chodzi o zawał bestsellerów świeższych autorów, Lem to już klasyka i to nie dla wszystkich strawna.

Na razie nie mogę potwierdzić ani zaprzeczyć bo trudno się oporzeć na jednej książce. Co możesz mi polecić po przeczytaniu Solaris?

Nie, ja przeważnie czytam po 3 książki na raz, raz trochę tej raz trochę tamtej i nie czytam tak że 1 sagę do końca albo jednego autora non stop bo bym się zanudził
. Tylko Pieśń Lodu i Ognia przeczytałem jednym ciągiem.

- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
"Niezwyciężony" Lema powinien ci się spodobać. Polecam jeszcze "Opowieści o pilocie Pirxie". Latem jeszcze można było pobrać - legalnie - audiobooka ze strony wydawnictwa na hasło Polcon.
ja teraz czytam coś totalnie lekkiego. super sie czyta - Gruba Natalia Rogińska. Pierwszy raz czytam tą pisarke.
- Elurin
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
"Eden" jest niezły. I obowiązkowo "Dzienniki gwiazdowe", tylko ilość opowiadań może się różnić w zależności od daty wydania. A po nich "Wizja lokalna".csm-101 pisze:Na razie nie mogę potwierdzić ani zaprzeczyć bo trudno się oporzeć na jednej książce. Co możesz mi polecić po przeczytaniu Solaris?
Peu importe notre âge
On est tous écoliers
Il faut tourner des pages
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
On est tous écoliers
Il faut tourner des pages
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
Fakt, "Dzienniki..." obowiązkowo, tylko ostrożnie - może brzuch rozboleć 

Ostatnio przeczytalam Bar dobrych ludzi
Autor: J.R. Moehringer bardzo fajna ksiazka taka spokojna obyczajowa, nie lubie obyczajowych ksiazek ale ta o dziwo spodobala mi sie, bardzo milo sie ja czytalo.
Teraz jestem w trakcie czytania H. Cobena Obiecaj mi nie jestem fanka Cobena ale od czasu do czasu fajnie przeczytac jego ksiazke. Jego ksiazki bardzo lekko sie czyta.
Autor: J.R. Moehringer bardzo fajna ksiazka taka spokojna obyczajowa, nie lubie obyczajowych ksiazek ale ta o dziwo spodobala mi sie, bardzo milo sie ja czytalo.
Teraz jestem w trakcie czytania H. Cobena Obiecaj mi nie jestem fanka Cobena ale od czasu do czasu fajnie przeczytac jego ksiazke. Jego ksiazki bardzo lekko sie czyta.