Mole książkowe

Dyskusje niekoniecznie o świnkach.

Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
csm-101

Re: Mole książkowe

Post autor: csm-101 »

Ja niedawno dopiero zapoznałem się z panem Lemem. Solaris było jak dla mnie 10/10. Wysłuchałem tego w starym audiobooku z dość fajnymi efektami dźwiękowymi jak na tamte czasy. Po przeczytaniu Aniołów i Demonów oraz Czarnobylskiej Modlitwy zabiorę się pewnie za Niezwyciężonego Lema. Swoją drogą ciekawe czemu w Polsce Lem jest mało popularny i niedoceniany, a szkoda bo to jeden z najlepszych polskich pisarzy SF o ile nie najlepszy.
lubię

Post autor: lubię »

Lem to już liga światowa, i nie trzecia ;) Nie jest mało popularny, raczej chodzi o zawał bestsellerów świeższych autorów, Lem to już klasyka i to nie dla wszystkich strawna.
csm-101

Na razie nie mogę potwierdzić ani zaprzeczyć bo trudno się oporzeć na jednej książce. Co możesz mi polecić po przeczytaniu Solaris?
lubię

:idontknow: Trudno powiedzieć. Ja w ogóle robiłam przerwy międzylemowe, ale może tobie bardziej leży czytanie ciągami. "Solaris" czytałam bardzo dawno temu, ale jakoś tak mi się dobrze spina z "Fiaskiem" (chociaż może dlatego, że uwielbiam "Fiasko"?).
csm-101

Nie, ja przeważnie czytam po 3 książki na raz, raz trochę tej raz trochę tamtej i nie czytam tak że 1 sagę do końca albo jednego autora non stop bo bym się zanudził ;) . Tylko Pieśń Lodu i Ognia przeczytałem jednym ciągiem.
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

"Niezwyciężony" Lema powinien ci się spodobać. Polecam jeszcze "Opowieści o pilocie Pirxie". Latem jeszcze można było pobrać - legalnie - audiobooka ze strony wydawnictwa na hasło Polcon.
axxk

Post autor: axxk »

ja teraz czytam coś totalnie lekkiego. super sie czyta - Gruba Natalia Rogińska. Pierwszy raz czytam tą pisarke.
Awatar użytkownika
Elurin
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Elurin »

csm-101 pisze:Na razie nie mogę potwierdzić ani zaprzeczyć bo trudno się oporzeć na jednej książce. Co możesz mi polecić po przeczytaniu Solaris?
"Eden" jest niezły. I obowiązkowo "Dzienniki gwiazdowe", tylko ilość opowiadań może się różnić w zależności od daty wydania. A po nich "Wizja lokalna".
Peu importe notre âge
On est tous écoliers
Il faut tourner des pages
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
lubię

Fakt, "Dzienniki..." obowiązkowo, tylko ostrożnie - może brzuch rozboleć ;)
Agmeszka

Post autor: Agmeszka »

Ostatnio przeczytalam Bar dobrych ludzi
Autor: J.R. Moehringer bardzo fajna ksiazka taka spokojna obyczajowa, nie lubie obyczajowych ksiazek ale ta o dziwo spodobala mi sie, bardzo milo sie ja czytalo.
Teraz jestem w trakcie czytania H. Cobena Obiecaj mi nie jestem fanka Cobena ale od czasu do czasu fajnie przeczytac jego ksiazke. Jego ksiazki bardzo lekko sie czyta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze sprawy”