Alfie & Crispy

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
alvantis

Re: Alfie & Crispy - NOWA KLATKA

Post autor: alvantis »

Przybywam po długim czasie ale z nieciekawymi informacjami.

Mieliśmy dziś wizytę u weterynarza bo zauważyłam pasażerów na gapę i cóż się okazało? ŚWIERZB.
Więc dzisiaj było wielkie szuru buru klatki, chłopaki dostali zastrzyki, próbowaliśmy na Alfiem zrobić badanie normalnie ale nie dało się i była wziewka, po niej był pijaniutki co mnie tak bawiło że o matko.
Dostaliśmy też szampon, jutro czeka ich kąpiel a następna za tydzień, a za dwa tygodnie mamy kolejną wizytę kontrolną.
Przez dwa dni teraz muszę obserwować czy nie mają jakiś skutków ubocznych po leku i mam ogromną nadzieję że żadna biegunka nam się nie pojawi :roll:
Oboje byli też zważeni i jest wszystko cacy, Crispy oczywiście się wyrywał u pani weterynarz na rękach ale na moich nie bywa inaczej.
Alfie jak tylko Pani weterynarz go puściła po zebraniu taśmą próbki wleciał mi w ręce jak by go katowano :laugh:
Dzielnie znieśli przejazd no bo inaczej być nie mogło skoro nowy transporter dostali.
Jeszcze zostaje mi tylko wyprać koce i inne duperele.
Łapajcie zdjęcia z dzisiejszej wizyty ale robione tylko gdy nikt nie widział :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tu jest jeszcze Alfie w upojeniu alkoholowym :lol:
Obrazek

Pani weterynarz jak wróciła z pijanym Alfiem, wkłada go do transportera i mówi że jest mokry bo się posiusiał podczas wziewki. :laugh:
Teraz tylko trzymajcie kciuki żeby przez te 2 dni nic im się ze skutków ubocznych nie pojawiło i żebyśmy zwalczyli te paskudztwo.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Alfie & Crispy

Post autor: martuś »

A co oni mu badali, że musiała być podana wziewka ? :think:
Obrazek
alvantis

za bardzo się wyrywał a trzeba było mu zeskrobać strupek bo od gryzienia się przez te pasożyty mu się zrobił więc żeby czasem nic złego mu się nie porobiło to pani weterynarz poleciła wziewkę
alvantis

Chłopaki życzą wesołych świąt wczystkim (które w zasadzie się już kończą XD) i szczęśliwego nowego roku :love:
mają się dobrze i wyszli ze świerzbu
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

:love:
Piękne zdjęcie.
piju

Post autor: piju »

Wesolych Swiat chlopaki ;)
alvantis

dopiero co chłopaki wyszli ze świerzbu a dziś jak wróciłam do domu okazuje się że prawdopodobnie jutro czeka mnie kolejna wizyta u weterynarza
zauważyłam że Alfie kuleje na przednią łapkę, nie mam pojęcia czemu, póki co go obserwuje ale wcina bez zmian i pije również i nie leży cały czas w jednym miejscu więc są jakieś plusy

Ładnie ten nowy rok zaczynamy :roll:
alvantis

a więc tak, chłopaki mają się dobrze, aktualnie świeżo po zmianie trocin są i lekkim przestawieniu umeblowania, zdjęcie klatki z dziś a reszta z różnych dni
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

wielmożni panowie nie chcą w ogóle ruszyć kolb, 13 zł poszło w pioruny :roll: ale cóż ważne że się spróbowało
kupiłam im w końcu też sianko węgrowskie i świnie bardzo zadowolone więc już przy nim zostaniemy.
a tak btw kupiłam chyba z 4 nowe koce dla moich świń bo w sklepie w którym pracuję była promocja że były za 7 zł a ja z rabatem pracowniczym miałam je za 3 zł i teraz nie mam gdzie ich pomieścić, prawdopodobnie szykuje się kupno drugiego pojemnika :lol:
piju

Post autor: piju »

Ale rezydencja! Sama bym w takiej zagrodzie brykala :lol:
alvantis

powiem ci że ja też
mają życie lepsze ode mnie :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”