1,5 h wizyty w Kajmanie.
Zyzia:
- przycięte siekacze
- tłuszczak pod pachą okazał się kaszakiem bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- USG: cysty w nerkach się nie powiększyły; kamień w pęcherzyku żółciowym
- ostatnia kroplówka
- suplementy na wątrobę i nerki
Hootie:
- wygrywamy z hiperkeratozą
- ropień na głowie to jednak kaszak
- świnka mnie nienawidzi
Teddy Noora (Viva! Gryzonie) i Kari Black (SPŚM)
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Gorgofone
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
Re: Tosia Kruszynka, Lomi i Margaret
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
- Chryzantem
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
wizyta u weterynarza i nienawiść świnek są jakoś nierozerwalnie połączone.. ciekawe czemu 

- Gorgofone
- Kontakt:
No właśnie
.
Mój pies po wylewie bardzo polubił weta: elementem monitorowania postępu terapii było rzucanie mu chrupek i sprawdzanie, czy je obiema stronami pyszczka
.

Mój pies po wylewie bardzo polubił weta: elementem monitorowania postępu terapii było rzucanie mu chrupek i sprawdzanie, czy je obiema stronami pyszczka

<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
-
- Miejscowość: ok. Warszawy
- Kontakt:
Nieustająco trzymam kciuki za dziewczyny, zdrówka dla wszystkich. Mnie nienawidzi szynszyla za podawanie leków 

TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
- Kropcia
- Kontakt:
U nnie nienawiść jest ze strony Pchełki za podawanie witaminy c. Karmela o dziwo bardzo dzielnie znosi wlewanie lekarstwa do pysia.
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia

TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
- Candi9
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Moje świntuchy nienawidziły mnie z całego serca też z powodu witaminy C. Na szczęście w końcu trafiłam na preparat firmy Francodex i nagle okazało się, że witamina C jest pyszna
Teraz mam wesoło, bo jest kolei walka o strzykawkę 

- Gorgofone
- Kontakt:
- Gorgofone
- Kontakt:
Ulubione zajęcie Hootie:
https://www.youtube.com/watch?v=dIoqZAp5BHg
https://www.youtube.com/watch?v=dIoqZAp5BHg
- Gorgofone
- Kontakt:
Kaszak na głowie Hootie wraca niczym Hans w Szklanej Pułapce. Rozważam wycięcie go, mimo że nie rozrasta się (nie wiem, czy z natury, czy dlatego, że czyszczę go co kilka dni). Świnia oczywiście ucieka na mój widok, ale położona na kolanach wdzięcznie daje się głaskać. Z tym, że Hootie jest największą ciapą w kolankowaniu, jaką kiedykolwiek widziałam. Nie ma motywacji utrzymania się na nogach, albo nie wiem, co. Kiedy zaczyna zjeżdżać, to nie szuka oparcia dla stópek, tylko jojczy i zjeżdża coraz bardziej. Muszę ją podtrzymywać, no to dotykam świętej doopki i jest dramat.
Sułtanka w tej chwili ma bardzo głęboką potrzebę bycia głaskaną (wciąż urażona duma). Nawet w klatce daje się głaskać i nie mam problemów z wyjęciem jej. Przestała podgryzać Zyzię - chyba sama już wie, jak to jest być prześladowaną. Pięknie pije z poidełka.
Zyzia w zeszłym tygodniu osiągnęła zawrotną wagę 497 g. Zostawiliśmy ją w Kajmanie na diagnozę. Na szczęście to tylko zęby i już masa małego ciałka znowu wzrasta. Ziętek jest w tej sytuacji jednocześnie błogosławieństwem i przekleństwem. Z jednej strony utrzymuje ją przy życiu, kiedy zęby przerosną, bo w końcu płynny, z drugiej - nie jestem w stanie stwierdzić, czy świnia je, bo przecież je Ziętka. Umówiliśmy się, że będziemy przycinać zęby co 2 tygodnie.
Sułtanka w tej chwili ma bardzo głęboką potrzebę bycia głaskaną (wciąż urażona duma). Nawet w klatce daje się głaskać i nie mam problemów z wyjęciem jej. Przestała podgryzać Zyzię - chyba sama już wie, jak to jest być prześladowaną. Pięknie pije z poidełka.
Zyzia w zeszłym tygodniu osiągnęła zawrotną wagę 497 g. Zostawiliśmy ją w Kajmanie na diagnozę. Na szczęście to tylko zęby i już masa małego ciałka znowu wzrasta. Ziętek jest w tej sytuacji jednocześnie błogosławieństwem i przekleństwem. Z jednej strony utrzymuje ją przy życiu, kiedy zęby przerosną, bo w końcu płynny, z drugiej - nie jestem w stanie stwierdzić, czy świnia je, bo przecież je Ziętka. Umówiliśmy się, że będziemy przycinać zęby co 2 tygodnie.
- Chryzantem
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
Klara ma to samo - jak już zaczyna na kolanach zjeżdżać, to tak sobie będzie zjeżdżać aż zaliczy glebę. zero instynktu samozachowawczego.