Mojego Siersciuszka juz nie ma ..musialam pomoc mu odejsc.. Dusil mi sie wczoraj zawiozlam go do weta wlozyli go pod tlen i pomogli jak mogli.. ale nie byli wstanie nic wiece zrobic..strasznie sie meczyl wiec wzielam go na rece i pozwolilam zeby podali mu leki i zasnal mi na rekach wtulony..nie chcialam zeby sie dalej meczyl i sie udusil bo i tak byl po dluzej chwili odszedl
Tydzień temu w niedzielę wieczorem zrobił się osowiały, oczka mu podropiały i nie raz chrypiał przy oddychaniu - a dzień wcześniej latał jak oszalały i cieszył się życiem - od razu na nastepny dzień do weta pojechaliśmy, został zbadany - przeziębienie, które dopiero sie rozwija - dostaliśmy antybioryk, po dwóch dniach na kontrole pojechalismy, był dużo bardziej żywszy ale czesciej chrypia, dostał dodatkowy antybiotyk i inhalacje. Codziennie jezdzilismy na antybiotyk i inhalacje, w domu w dzien i w nocy tez robilismy inhalacje. Po czasie był problem z jedzeniem, bo przy wiekszych ilościach sie krztusił i pojawiał się wtedy problem z oddychaniem. Podawałam mu bardzo małymi porcjami karme ratunkowa i zmiksowana papke z warzyw/owoców, po dwoch dniach jak jadł to kichał jedzeniem - wczoraj lekarz zmieni mu antybiotyk i dal leki mocno wzmacniajaco-odporonosciowe. Po południ zaczał przelewać mi się przez ręce, zawiozłam go szybko do weta, włożyli go pod tlen i powiedzieli, ze zaczal lapac tlen ale musi sobie posiedziec z 2-3h, wiec zebysz poszla do domu i pozniej wrocila na spokojnie - po jakis 2h dostałam telefon, ze nie sa wstanie juz mu bardziej pomóc, ze sie bardzo meczy, ze juz go reanimowali i jakies leki na serce podali, zeby wzmocnic, ze oddycha jeszcze ale sie meczy i jest źle - wiec polecialam szybko do nich i wzielam go na rece, przytulilam i pozwolilam odejsc
tym bardziej boli to, ze miał dopiero 1,5 roku i to było zwykłe przeziębienie, zawsze był zdrowy i pełny energii..a zgasł z dnia na dzień..robiłam wszystko, żeby mu pomóc ale nie potrafiąc mu pomóc..
Sierściuszek (Makary) odszedł..
Moderator: pastuszek
-
- Miejscowość: Szczecin
- Kontakt:
Re: Sierściuszek (Makary) odszedł..
Alu, bardzo mi przykro. Mam wrażenie, że dopiero co zawoziłam ich do Ciebie.
Dla Sierściuszka
Dla Sierściuszka
-
- Miejscowość: Gorzów Wlkp.
- Kontakt:
Mój tymczas Odbierałam piątkę maluszków, trzech chłopców pojechało do Ali. Wiem, że Sierściuszek miał u ciebie dobrze i niczego mu nie brakowało. Strasznie mi przykro. Trzymaj się jakoś
Dla kochanego Sierściuszka (Makarego). Biegaj prosiaczku radośnie za TM.
Dla kochanego Sierściuszka (Makarego). Biegaj prosiaczku radośnie za TM.
- Prosiak Srosiak
- Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
- Kontakt:
Bardzo mi przykro Łzy mi poleciały jak czytałam Twój wpis Miesiąc temu odszedł mój pierwszy adopciak... Tak jak Ty walczyliśmy o niego, niestety nie daliśmy rady Wiem jak bardzo to boli. Jestem z Tobą Lusii
dla Sierściuszka
dla Sierściuszka
Prosiak Srosiak[*] Elmo[*] Misia[*] Bisia[*] Emil[*] Amitka[*] Puszilda[*] Dariusz[*] Monster[*] Zuzanna[*] Kędzior[*] Sweety[*] Alicja[*] Gwiazdka[*] Zbysiu[*] Groszek[*] Lusia[*] Onyk[*]
- DanBea
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
- Fikus.i.Max
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Bardzo współczuję . Dla Sierściuszka .
U mnie: bez świnek
Za TM Fifi, Max, Antoś, Fikuś
Do adopcji:
Zbyt często mnie tu nie ma, ale na PW i maile odpowiadam.
Za TM Fifi, Max, Antoś, Fikuś
Do adopcji:
Zbyt często mnie tu nie ma, ale na PW i maile odpowiadam.
-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
-
- Miejscowość: Gorzów Wlkp.
- Kontakt: