Frodo za Tęczowym Mostem :((( 26.06.2018

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

cobayashi

Re: Frodo szuka domu [Katowice]

Post autor: cobayashi »

Czy już lepiej ze zdrowiem Froda? :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

No właśnie!Czemu nic nie wiemy o nim?...
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
DanBea
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: DanBea »

:ups: zapomniałam o tym wątku, przepraszam :redface:
Frodo czuje się dobrze, kamieni w pęcherzu brak, chociaż ma jeszcze piasek. Przyjmuje leki, jest pod kontrolą naszej pani kardiolog.
Po śmierci Edka, zamieszkał z uroczą Barbi, czyli wdową po Edziu.
Frodo, to stary bajerant, tak się zakręcił, że rozkochał ją w sobie :102:
Wszyscy mu zazdroszczą tej ślicznotki, pięknej białowłosej niuni ("texelki") :love:
Dzieci z tego nie będzie, po Barbi jest wysterylizowana.
No i tak sobie wiedzie spokojny żywot, co przy jego chorym sercu jest bardzo wskazane 8-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

No i jak tam?Idylla trwa nadal?... :fingerscrossed: :buzki:
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
DanBea
Kontakt:

Beatrice pisze:No i jak tam?Idylla trwa nadal?... :fingerscrossed: :buzki:
No pewno, że trwa :love: Mały cały czas przyjmuje leki, czuje się dobrze, oby tak dalej :fingerscrossed:
Obrazek
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

:D :buzki: :fingerscrossed:
Obrazek
oraz mopsik Bella
tominex2

Re: Frodo szuka domu [Katowice] prosze o kontakt PILNE

Post autor: tominex2 »

Mam świnki w zasadzie ma je moja córka, jest dwóch około 3 letnich chłopców. Dziś dowiedziałam się że jeden z nich ma chore serduszko, moje pytanie czym i jak leczycie ??? Otrzymałam od weterynarza od świnek - polecanego na Waszej stronie tabletki z proszkiem które dzielę na 16 części, odrobinkę proszku daję śwince 2 x dziennie nawet nie znam nazwy tych tabletek. Zaczęło się od tego że świnka schudła, dużo spała, myślałam że może od zębów więc zostały pod narkoza spiłowane trzonowce i pobrana krew i niestety z krwi wyszło że chore jest serduszko. Świnkę dokarmiam ręcznie bo ma mało siły żeby jeść, a ja niestety mam ograniczone możliwości ze względu na pracę. Mieszkam w małym mieście nie mam nikogo kto mógłby poświęcić śwince dużo czasu i karmić ją np. co 3 godziny. Poza tym świnka dużo śpi, chyba za dużo, sama od siebie mało je i waży tylko 600g :( weterynarz powiedział że to choroba śmiertelna i nie wiadomo czy leki w ogóle pomogą :( może są jakieś suplementy dla świnek z chorobami serca ? proszę o doradztwo. Może znacie jakieś szpitale dla świnek gdzie mogą porządnie 24h zaopiekować się świnką nawet za opłatą :( niestety nie mogę rzucić pracy
Awatar użytkownika
DanBea
Kontakt:

tominex2 pisze:Mam świnki w zasadzie ma je moja córka, jest dwóch około 3 letnich chłopców. Dziś dowiedziałam się że jeden z nich ma chore serduszko, moje pytanie czym i jak leczycie ??? Otrzymałam od weterynarza od świnek - polecanego na Waszej stronie tabletki z proszkiem które dzielę na 16 części, odrobinkę proszku daję śwince 2 x dziennie nawet nie znam nazwy tych tabletek. Zaczęło się od tego że świnka schudła, dużo spała, myślałam że może od zębów więc zostały pod narkoza spiłowane trzonowce i pobrana krew i niestety z krwi wyszło że chore jest serduszko. Świnkę dokarmiam ręcznie bo ma mało siły żeby jeść, a ja niestety mam ograniczone możliwości ze względu na pracę. Mieszkam w małym mieście nie mam nikogo kto mógłby poświęcić śwince dużo czasu i karmić ją np. co 3 godziny. Poza tym świnka dużo śpi, chyba za dużo, sama od siebie mało je i waży tylko 600g :( weterynarz powiedział że to choroba śmiertelna i nie wiadomo czy leki w ogóle pomogą :( może są jakieś suplementy dla świnek z chorobami serca ? proszę o doradztwo. Może znacie jakieś szpitale dla świnek gdzie mogą porządnie 24h zaopiekować się świnką nawet za opłatą :( niestety nie mogę rzucić pracy
Nie wiem co to za wet postawił diagnozę, ale pierwsze słyszę, żeby chorobę serca zdiagnozować po badaniu krwi :shock: Totalna bzdura. Nie wiem jakie leki dostała Twoja świnka, ale warto zapytać weta o nazwę, bo to bardzo ważne. Jedno jest pewne, żeby postawić diagnozę, trzeba zrobić echo serca u kardiologa. Najbliżej Ciebie polecam doktor Annę Olejniczak-Pytel z Zabrza.
Dobrze zdiagnozowana świnka, która ma ustawione leczenie, może żyć z chorym sercem i kilka lat. Wiem o czym piszę, bo mam w domu kardiologiczne świnki.
Jeżeli mogę w czymś pomóc, to zapraszam na pw.
Obrazek
tominex2

lek nazywa się wetmedin - strasznie trudno go dzielic bo proszek z kapsułki trzeba podzielić na 16 części :( prosze polećcie inne leki. Świnka je malutko ale je, troszkę pije, dużo spi
tominex2

proszę o kontakt na emaila tominex2@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”