Frodo za Tęczowym Mostem :((( 26.06.2018
Moderator: pastuszek
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Re: Frodo szuka domu [Katowice]
No właśnie!Czemu nic nie wiemy o nim?...
- DanBea
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
zapomniałam o tym wątku, przepraszam
Frodo czuje się dobrze, kamieni w pęcherzu brak, chociaż ma jeszcze piasek. Przyjmuje leki, jest pod kontrolą naszej pani kardiolog.
Po śmierci Edka, zamieszkał z uroczą Barbi, czyli wdową po Edziu.
Frodo, to stary bajerant, tak się zakręcił, że rozkochał ją w sobie
Wszyscy mu zazdroszczą tej ślicznotki, pięknej białowłosej niuni ("texelki")
Dzieci z tego nie będzie, po Barbi jest wysterylizowana.
No i tak sobie wiedzie spokojny żywot, co przy jego chorym sercu jest bardzo wskazane
Frodo czuje się dobrze, kamieni w pęcherzu brak, chociaż ma jeszcze piasek. Przyjmuje leki, jest pod kontrolą naszej pani kardiolog.
Po śmierci Edka, zamieszkał z uroczą Barbi, czyli wdową po Edziu.
Frodo, to stary bajerant, tak się zakręcił, że rozkochał ją w sobie
Wszyscy mu zazdroszczą tej ślicznotki, pięknej białowłosej niuni ("texelki")
Dzieci z tego nie będzie, po Barbi jest wysterylizowana.
No i tak sobie wiedzie spokojny żywot, co przy jego chorym sercu jest bardzo wskazane
- Beatrice
- Kontakt:
No i jak tam?Idylla trwa nadal?...
- DanBea
- Kontakt:
No pewno, że trwa Mały cały czas przyjmuje leki, czuje się dobrze, oby tak dalejBeatrice pisze:No i jak tam?Idylla trwa nadal?...
- Beatrice
- Kontakt:
Re: Frodo szuka domu [Katowice] prosze o kontakt PILNE
Mam świnki w zasadzie ma je moja córka, jest dwóch około 3 letnich chłopców. Dziś dowiedziałam się że jeden z nich ma chore serduszko, moje pytanie czym i jak leczycie ??? Otrzymałam od weterynarza od świnek - polecanego na Waszej stronie tabletki z proszkiem które dzielę na 16 części, odrobinkę proszku daję śwince 2 x dziennie nawet nie znam nazwy tych tabletek. Zaczęło się od tego że świnka schudła, dużo spała, myślałam że może od zębów więc zostały pod narkoza spiłowane trzonowce i pobrana krew i niestety z krwi wyszło że chore jest serduszko. Świnkę dokarmiam ręcznie bo ma mało siły żeby jeść, a ja niestety mam ograniczone możliwości ze względu na pracę. Mieszkam w małym mieście nie mam nikogo kto mógłby poświęcić śwince dużo czasu i karmić ją np. co 3 godziny. Poza tym świnka dużo śpi, chyba za dużo, sama od siebie mało je i waży tylko 600g weterynarz powiedział że to choroba śmiertelna i nie wiadomo czy leki w ogóle pomogą może są jakieś suplementy dla świnek z chorobami serca ? proszę o doradztwo. Może znacie jakieś szpitale dla świnek gdzie mogą porządnie 24h zaopiekować się świnką nawet za opłatą niestety nie mogę rzucić pracy
- DanBea
- Kontakt:
Nie wiem co to za wet postawił diagnozę, ale pierwsze słyszę, żeby chorobę serca zdiagnozować po badaniu krwi Totalna bzdura. Nie wiem jakie leki dostała Twoja świnka, ale warto zapytać weta o nazwę, bo to bardzo ważne. Jedno jest pewne, żeby postawić diagnozę, trzeba zrobić echo serca u kardiologa. Najbliżej Ciebie polecam doktor Annę Olejniczak-Pytel z Zabrza.tominex2 pisze:Mam świnki w zasadzie ma je moja córka, jest dwóch około 3 letnich chłopców. Dziś dowiedziałam się że jeden z nich ma chore serduszko, moje pytanie czym i jak leczycie ??? Otrzymałam od weterynarza od świnek - polecanego na Waszej stronie tabletki z proszkiem które dzielę na 16 części, odrobinkę proszku daję śwince 2 x dziennie nawet nie znam nazwy tych tabletek. Zaczęło się od tego że świnka schudła, dużo spała, myślałam że może od zębów więc zostały pod narkoza spiłowane trzonowce i pobrana krew i niestety z krwi wyszło że chore jest serduszko. Świnkę dokarmiam ręcznie bo ma mało siły żeby jeść, a ja niestety mam ograniczone możliwości ze względu na pracę. Mieszkam w małym mieście nie mam nikogo kto mógłby poświęcić śwince dużo czasu i karmić ją np. co 3 godziny. Poza tym świnka dużo śpi, chyba za dużo, sama od siebie mało je i waży tylko 600g weterynarz powiedział że to choroba śmiertelna i nie wiadomo czy leki w ogóle pomogą może są jakieś suplementy dla świnek z chorobami serca ? proszę o doradztwo. Może znacie jakieś szpitale dla świnek gdzie mogą porządnie 24h zaopiekować się świnką nawet za opłatą niestety nie mogę rzucić pracy
Dobrze zdiagnozowana świnka, która ma ustawione leczenie, może żyć z chorym sercem i kilka lat. Wiem o czym piszę, bo mam w domu kardiologiczne świnki.
Jeżeli mogę w czymś pomóc, to zapraszam na pw.
lek nazywa się wetmedin - strasznie trudno go dzielic bo proszek z kapsułki trzeba podzielić na 16 części prosze polećcie inne leki. Świnka je malutko ale je, troszkę pije, dużo spi