![:fingerscrossed: :fingerscrossed:](./images/smilies/fingerscrossed.gif)
Frodo za Tęczowym Mostem :((( 26.06.2018
Moderator: pastuszek
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Re: Frodo szuka domu [Katowice]
No właśnie!Czemu nic nie wiemy o nim?...
- DanBea
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
![Gafa :ups:](./images/smilies/gafa.gif)
![Zakłopotany :redface:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Frodo czuje się dobrze, kamieni w pęcherzu brak, chociaż ma jeszcze piasek. Przyjmuje leki, jest pod kontrolą naszej pani kardiolog.
Po śmierci Edka, zamieszkał z uroczą Barbi, czyli wdową po Edziu.
Frodo, to stary bajerant, tak się zakręcił, że rozkochał ją w sobie
![:102: :102:](./images/smilies/102.gif)
Wszyscy mu zazdroszczą tej ślicznotki, pięknej białowłosej niuni ("texelki")
![miłość :love:](./images/smilies/love.gif)
Dzieci z tego nie będzie, po Barbi jest wysterylizowana.
No i tak sobie wiedzie spokojny żywot, co przy jego chorym sercu jest bardzo wskazane
![Fajny 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
- Beatrice
- Kontakt:
No i jak tam?Idylla trwa nadal?...
![buźki :buzki:](./images/smilies/buzki.gif)
![buźki :buzki:](./images/smilies/buzki.gif)
- DanBea
- Kontakt:
No pewno, że trwaBeatrice pisze:No i jak tam?Idylla trwa nadal?...![]()
![miłość :love:](./images/smilies/love.gif)
- Beatrice
- Kontakt:
Re: Frodo szuka domu [Katowice] prosze o kontakt PILNE
Mam świnki w zasadzie ma je moja córka, jest dwóch około 3 letnich chłopców. Dziś dowiedziałam się że jeden z nich ma chore serduszko, moje pytanie czym i jak leczycie ??? Otrzymałam od weterynarza od świnek - polecanego na Waszej stronie tabletki z proszkiem które dzielę na 16 części, odrobinkę proszku daję śwince 2 x dziennie nawet nie znam nazwy tych tabletek. Zaczęło się od tego że świnka schudła, dużo spała, myślałam że może od zębów więc zostały pod narkoza spiłowane trzonowce i pobrana krew i niestety z krwi wyszło że chore jest serduszko. Świnkę dokarmiam ręcznie bo ma mało siły żeby jeść, a ja niestety mam ograniczone możliwości ze względu na pracę. Mieszkam w małym mieście nie mam nikogo kto mógłby poświęcić śwince dużo czasu i karmić ją np. co 3 godziny. Poza tym świnka dużo śpi, chyba za dużo, sama od siebie mało je i waży tylko 600g
weterynarz powiedział że to choroba śmiertelna i nie wiadomo czy leki w ogóle pomogą
może są jakieś suplementy dla świnek z chorobami serca ? proszę o doradztwo. Może znacie jakieś szpitale dla świnek gdzie mogą porządnie 24h zaopiekować się świnką nawet za opłatą
niestety nie mogę rzucić pracy
![Smutny :(](./images/smilies/icon_e_sad.gif)
- DanBea
- Kontakt:
Nie wiem co to za wet postawił diagnozę, ale pierwsze słyszę, żeby chorobę serca zdiagnozować po badaniu krwitominex2 pisze:Mam świnki w zasadzie ma je moja córka, jest dwóch około 3 letnich chłopców. Dziś dowiedziałam się że jeden z nich ma chore serduszko, moje pytanie czym i jak leczycie ??? Otrzymałam od weterynarza od świnek - polecanego na Waszej stronie tabletki z proszkiem które dzielę na 16 części, odrobinkę proszku daję śwince 2 x dziennie nawet nie znam nazwy tych tabletek. Zaczęło się od tego że świnka schudła, dużo spała, myślałam że może od zębów więc zostały pod narkoza spiłowane trzonowce i pobrana krew i niestety z krwi wyszło że chore jest serduszko. Świnkę dokarmiam ręcznie bo ma mało siły żeby jeść, a ja niestety mam ograniczone możliwości ze względu na pracę. Mieszkam w małym mieście nie mam nikogo kto mógłby poświęcić śwince dużo czasu i karmić ją np. co 3 godziny. Poza tym świnka dużo śpi, chyba za dużo, sama od siebie mało je i waży tylko 600gweterynarz powiedział że to choroba śmiertelna i nie wiadomo czy leki w ogóle pomogą
może są jakieś suplementy dla świnek z chorobami serca ? proszę o doradztwo. Może znacie jakieś szpitale dla świnek gdzie mogą porządnie 24h zaopiekować się świnką nawet za opłatą
niestety nie mogę rzucić pracy
![Szok :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Dobrze zdiagnozowana świnka, która ma ustawione leczenie, może żyć z chorym sercem i kilka lat. Wiem o czym piszę, bo mam w domu kardiologiczne świnki.
Jeżeli mogę w czymś pomóc, to zapraszam na pw.
lek nazywa się wetmedin - strasznie trudno go dzielic bo proszek z kapsułki trzeba podzielić na 16 części
prosze polećcie inne leki. Świnka je malutko ale je, troszkę pije, dużo spi