Mole książkowe

Dyskusje niekoniecznie o świnkach.

Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Lena87

Re: Mole książkowe

Post autor: Lena87 »

Przeczytał już ktoś z Was najnowszą książkę S. Kinga "Dr. Sen" ? Zastanawiam się czy ją kupić czy wypożyczyć w naszej wiejskiej bibliotece
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Tak, ja już czytałam. To w pewnym sensie dalszy ciąg "Lśnienia". Opowiada historię dorosłego już chłopca, którego ojcem był ten szaleniec biegający z siekierą po hotelu :). Chłopiec miał zdolności parapsychiczne, tytułowe "lśnienie", i jako dorosły wykorzystuje je, aby pomagać starym i chorym ludziom w hospicjach łagodnie "odejść" na tamten świat. Dlatego nazywają go "Doktor Sen". Ma kłopoty z własnym życiem, swoimi umiejętnościami i przeszłością. Jest alkoholikiem, stale zmienia miejsce pobytu. Pewnego razu kontaktuje się jednak myślami z dziewczynką obdarzoną podobnymi zdolnościami i odkrywa, że grozi jej ogromne niebezpieczeństwo. Nie tylko jej, ale każdemu dziecku z "lśnieniem". Wkrótce wspólnie z jeszcze kilkoma osobami przyjdzie im zetknąć się z bardzo niebezpieczną grupą nieśmiertelnych, którzy przedłużają swoje życie kosztem życia ludzi obdarzonych zdolnościami parapsychicznymi.
Lena87

Dzięki :) O czym jest książka to wiem, ale zastanawiam się czy warto ją kupić...
Agmeszka

Post autor: Agmeszka »

Czytalam troche recenzji na temat tej ksiazki i ponoc rewelacji nie ma. Nie lubie kontynuacji starych dobrych ksiazek. Jezeli idzie o mnie to szkoda by mi bylo wydawac na to kase bo jest wiele innych wartosciowszych ksiazek, ktore warto miec.
Kubistra

Post autor: Kubistra »

Recenzje, recenzjami ale jak nie przeczytasz to się nie dowiesz. Jeżeli ktoś czytał Lśnienie, to chętnie dowie się co się później działo.
Agmeszka

Czytalam Lsnienie i zakonczylo sie ok tak jak powinno sie zakonczyc. Kontynacja mnie nie interesje. Ale spoko jak ktos chce to moze kupic i czytac, ja tam bym poczekala az bedzie mozna pozyczyc w bibliotece, bo by mi bylo szkoda kasy na to.
Bardzo lubie Kinga tylko tego starego dobrego kinga. Ostatnio niestety sie skiepscil i od jakiegos czasu mnie nie zachwyca.
csm-101

Post autor: csm-101 »

Ja obejrzałem ekranizację filmową lśnienia. Właściwie próbowałem obejrzeć bo zasnąłem. Biegający z siekierą pan, ganiający rodzinę? Dla mnie to było kino klasy B... Za książkę na pewno się nie zabiorę.
Lena87

csm-101 nie porównuj książki do filmu. Książka jest super :szczerbaty: Moim zdaniem "Lśnienie" to jedna z najlepszych powieści Kinga
Agmeszka

Lsnienie to fajna ksiazka, film tez super tylko zupelnie inny niz ksiazka. Jezeli idzie o film to bardzo mi sie podobal, super klimat zupelnie inny niz te wszystkie horrory w ktorych tylko krew sie leje i nic wiecej.
Stare ksiazki kinga byly ok tylko ostatnio cos sie skiepscil.
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

Film super? Oglądaliśmy może dwa różne filmy? Nawet King nie lubi Kubrickowego 'The Shining' bo po prostu jest kiepskie. Nie ujmując nic reżyserowi, bo jednak kilka filmów miał wybitnych, tak z prozą Kinga sobie nie poradził.
Podpis usunięty przez administratora.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze sprawy”