Mole książkowe
Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Mole książkowe
Przeczytał już ktoś z Was najnowszą książkę S. Kinga "Dr. Sen" ? Zastanawiam się czy ją kupić czy wypożyczyć w naszej wiejskiej bibliotece
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Tak, ja już czytałam. To w pewnym sensie dalszy ciąg "Lśnienia". Opowiada historię dorosłego już chłopca, którego ojcem był ten szaleniec biegający z siekierą po hotelu
. Chłopiec miał zdolności parapsychiczne, tytułowe "lśnienie", i jako dorosły wykorzystuje je, aby pomagać starym i chorym ludziom w hospicjach łagodnie "odejść" na tamten świat. Dlatego nazywają go "Doktor Sen". Ma kłopoty z własnym życiem, swoimi umiejętnościami i przeszłością. Jest alkoholikiem, stale zmienia miejsce pobytu. Pewnego razu kontaktuje się jednak myślami z dziewczynką obdarzoną podobnymi zdolnościami i odkrywa, że grozi jej ogromne niebezpieczeństwo. Nie tylko jej, ale każdemu dziecku z "lśnieniem". Wkrótce wspólnie z jeszcze kilkoma osobami przyjdzie im zetknąć się z bardzo niebezpieczną grupą nieśmiertelnych, którzy przedłużają swoje życie kosztem życia ludzi obdarzonych zdolnościami parapsychicznymi.

Dzięki
O czym jest książka to wiem, ale zastanawiam się czy warto ją kupić...

Czytalam troche recenzji na temat tej ksiazki i ponoc rewelacji nie ma. Nie lubie kontynuacji starych dobrych ksiazek. Jezeli idzie o mnie to szkoda by mi bylo wydawac na to kase bo jest wiele innych wartosciowszych ksiazek, ktore warto miec.
Recenzje, recenzjami ale jak nie przeczytasz to się nie dowiesz. Jeżeli ktoś czytał Lśnienie, to chętnie dowie się co się później działo.
Czytalam Lsnienie i zakonczylo sie ok tak jak powinno sie zakonczyc. Kontynacja mnie nie interesje. Ale spoko jak ktos chce to moze kupic i czytac, ja tam bym poczekala az bedzie mozna pozyczyc w bibliotece, bo by mi bylo szkoda kasy na to.
Bardzo lubie Kinga tylko tego starego dobrego kinga. Ostatnio niestety sie skiepscil i od jakiegos czasu mnie nie zachwyca.
Bardzo lubie Kinga tylko tego starego dobrego kinga. Ostatnio niestety sie skiepscil i od jakiegos czasu mnie nie zachwyca.
Ja obejrzałem ekranizację filmową lśnienia. Właściwie próbowałem obejrzeć bo zasnąłem. Biegający z siekierą pan, ganiający rodzinę? Dla mnie to było kino klasy B... Za książkę na pewno się nie zabiorę.
csm-101 nie porównuj książki do filmu. Książka jest super
Moim zdaniem "Lśnienie" to jedna z najlepszych powieści Kinga

Lsnienie to fajna ksiazka, film tez super tylko zupelnie inny niz ksiazka. Jezeli idzie o film to bardzo mi sie podobal, super klimat zupelnie inny niz te wszystkie horrory w ktorych tylko krew sie leje i nic wiecej.
Stare ksiazki kinga byly ok tylko ostatnio cos sie skiepscil.
Stare ksiazki kinga byly ok tylko ostatnio cos sie skiepscil.
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Film super? Oglądaliśmy może dwa różne filmy? Nawet King nie lubi Kubrickowego 'The Shining' bo po prostu jest kiepskie. Nie ujmując nic reżyserowi, bo jednak kilka filmów miał wybitnych, tak z prozą Kinga sobie nie poradził.
Podpis usunięty przez administratora.