Fisia i Lisia

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Chryzantem
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Re: Fisia i Lisia-moje przekochane świneczki.

Post autor: Chryzantem »

u mnie Zosia sie dawno juz nauczyla ze jak stanie na dwoch lapkach to dostanie jesc. cwaniara wykorzystuje to umiejetnie :lol: no i bardzo lubi jesc z reki, bo pancia przeciez podaje najlepsze kąski ;)
Stefka niestety jest za tlusta na stawanie na dwoch lapkach, ale probuje czasami
Baśjul

Post autor: Baśjul »

U mnie też najlepsze to co z ręki. W sumie to stawać potrafią obie, ale Fisia woli podać łapę (mniej męczące) :102: Jeszcze jest u nas coś takiego, że się nauczyły co zrobić, żeby coś pani dodatkowego dołożyła :lol:
Awatar użytkownika
Chryzantem
Kontakt:

nie wiem jak nauczylas swinke podawac lape ale chyle czola :please: moje panny wyznaja zasade "nie tykaj stopy" :szczerbaty:
Baśjul

Nauka wyglądała tak:
1. Kiedy Fisia opierała się o kuwetę od klatki jedną ręką trzymałam jedzenie pokazując jej co chwilkę, a drugą jednym palcem podnosiłam jedną łapkę
2. Potem wystarczyło tylko dotknięcie jej łapki i powiedzenie polecenia ,,łapka" i wiedziała, że ma mi ją podać
3. Aktualnie sama ją podaje po położeniu koło jej łapki, palca i powiedzeniu ,,łapka" ;)
Lisia też narazie nie daje sobie dotknąć łapki
Awatar użytkownika
Chryzantem
Kontakt:

a ludzie mowia ze swinki takie glupie... pies mojego chlopaka reaguje tylko na jedna komende "zostan" i na swoje imie (ale to nie zawsze) takze hmmm... :roll:
Baśjul

No właśnie, a to wszystko, że świnki są głupie itp. wynika z nieznajomości tych zwierząt. Zanim dziewczynki przyjechały do mnie,moja babcia powtarzała, że świnki to bezsensu tylko jedzą, śpią i bobczą-takie głupie zwierzątka. A teraz to jakie fajne :D
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Przystępuję do nauki chłopców :D
Baśjul

Chocolate Monster pisze:Przystępuję do nauki chłopców :D
Życzę powodzenia ;)
A u nas wczoraj wieczorem Fisia powtórzyła to co Lisia wcześniej-wyszła mi z klatki na kolana, jak zjadła to chwilę poleżała i wróciła do klatki :102:
Baśjul

Świnki powoli przybierają na wadzę :)
Lisia-804g
Fisia-925g :D
A tak poza tym to Fiśka grzecznie przeczytała ze mną kilka rozdziałów książki, a Liśka nieco później ze mną poodpoczywała 8-)
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Fiśeł z Grubcią się super podpasowali bo on tez co wieczór ze mną książki czyta 8-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”