Malutki Stefcio odszedł , był u nas tylko tydzień
Moderator: pastuszek
Malutki Stefcio odszedł , był u nas tylko tydzień
Kupiliśmy kolegę dla Czarka ze sklepu i Co? Umarł. Chciałam szybko mieć nową świnkę i wzięłam ze sklepu, śliczny brązowy, malutki i wydawał mi się bardzo chudy, ale pani mowila ze normalny jest, młody to myślę że może takie są. W domu polubił kolegę, tulił się do niego, Czarek gruchał, Stefcio piszczał, apetyt miał, widać że chciał jeść, ale nie jadl za duzo, jakby mu nie smakowało czy coś. Karmę ładnie jadł i sianko, od dwóch dni zauważyłam jakby kichał czy cos, dźwięki z pyska wydobywal ale rzadko, 2 razy na dzień może, dziś jeszcze brykał i pochodził do mnie, a za pół godz leżał w klatce. Wyciągnęłam go, leżał bez ruchu , chwilami zaczął się wyginac i turlac, Ja na sygnale do weta, tam zmierzyli mu temp i miał 32 st, do tego wet mówiła że bardzo chudy ze aż kregoslup czuje, odszedł przy nas biedny. Czy to moja wina? Przeze mnie umarl? jedzenie zawsze mu trzymalam by Czarek mu nie zjadł, karmę jadł, umarł z glodu? Czuje sie winna, od płaczu aż głowa mnie boli, córka załamana też
Ostatnio zmieniony 02 lut 2017, 21:44 przez Pola123m, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Malutki Stefcio odszedł , był y nas tylko tydzień
Nie obwiniaj się
Stefciu
Pewnie już biega za TM z moim Stefciem
Stefciu
Pewnie już biega za TM z moim Stefciem
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Oczywiście ze nie przez Ciebie. Był w sumie skazany na taki los- świnka z zoologicznego. Dlatego wszyscy tak namawiamy na adopcje, lub kupno od zarejestrowanego hodowcy...
Czuje się winna, Może mogłam to uratować, Nie rozumiem co się stało, bo było ok i nagle umiera. W przeciągu pół godz ? Myślałam że jak umiera to wcześniej są jakieś objawy a nie nagle
Niestety,ale mógł mieć coś w środku nie na zewnątrz
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Dokładnie, świnka z pseudohodwli= pełna wad genetycznych, źle karmiona, za wcześnie oderwana od matki...
Mam nauczkę, nigdy więcej ze sklepu, szkoda maleństwa , był tak krótko z nami, a już go pokochalismy. A może umarł bo dałam mu paprykę? Glupia jej nie umylam i dałam, ugryzl z 3 razy może.
-
- Miejscowość: Gorzów Wlkp.
- Kontakt:
-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt: