Izetka, Coco i Minutka

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Re: Izetka i Coco - czyli kudłata i uczesana świnkodziewczyn

Post autor: diefenbaker »

Doświadczeń z serduszkiem jeszcze nie mieliśmy, ale jest chyba kilka sercowców na forum, z tym, że teraz długi weekend i pewnie trzeba poczekać. Trzymamy daleja za poprawę :fingerscrossed: i za siły dla Ciebie :fingerscrossed:
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Trzymam :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
dominika45

Re: Izetka i Coco i Minutka

Post autor: dominika45 »

Witamy po dłuższej przerwie na naszym wątku..
I najpierw chcemy powiedzieć, ze jest nas nie dwie ale trzy!!

w sierpniu przybyła do nas malutka - prawdopodobnie - Peruwianka(niestety miała kontakt z samcem..- była w jednej klatce z samcem.. wiec nie wiemy jeszcze czy nie będzie więcej..) na razie czekamy...

Obrazek
To JEST MINUTKA - uwielbia biegać i skakać.. istna MINUTKA nigdzie zbyt długo nie usiedzi.. nawet minuty.. chyba, ze na kolanach..

Obrazek
COCO..

Obrazek

I BABUNIA IZETKA
Obrazek

szukaliśmy dla Minutki domku - nawet była klika dni u weterynarzy - ale starsza - świnka wetki goniła malutką z zębami no i wróciła i już została... Mała jest niesamowita przylepa i miziak.. już w pierwszych dniach wywalała stopki.. o tak...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Poza tym, ze miała niestety kontakt z samcem - mam nadzieje, ze nie będzie nas więcej, czekamy już dosyć długo a mała nie tyje aż tak bardzo.. więc jest nadzieje, ze nic nie zaszło..

Bałam się łączyć z naszą Coco - bo dopiero co zaczęliśmy kuracje (sierpień) jej serduszka ale malutka "płakała" w swoje klatce - to nic, ze widziała i była obok ale bardzo garnęła się do Izetki i Coco - no i spróbowałam połączyć - najpierw na wybiegu - kilkanaście dni...
pierwsze wspólne wybiegi..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kukurydza zbliża...

Obrazek

Obrazek

Coco - jest niesamowita - od razu przyjęła malutką - zaczęła wylizywać uszka
Obrazek

i w ogóle zero agresji - Izetka jako " babunia" ma trochę mniej cierpliwości i gdy malutka urządzała galopadę wokół i popcorning to trochę ja irytowało i próbowała uspokoić małą ale tez się już przyzwyczaiła, ze jeśli coś nagle wpakuje się do jej norki to nie koniec świata tylko mała. pogoniła małą raz ze swoje norki gdy ta nagle pędem wpadła do niej gdy spała...- teraz mała gdy szaleje po wybiegu lub w klatce - pilnuje się żeby nie wpaść do norki Izetki poza tym jest spokój..

Obrazek

nasza babunia , która jednak trzyma porządek w tej trójce.. w końcu jest najstarsza.. a co!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mieszkają sobie w podwójnej poziomej klatce połączonej - 2 x 120.. miała byc piętrowa ale stwierdziłam, ze nasze dwie kluseczki nie wejdą na piętro (sprawdziłam- z pólka - Coco próbowała ale kuperek za ciężki i spadała no i bałam się ze zrobi sobie krzywdę)i będą się gnieździć na dole bo mała nie odpuści i tak będzie chciała być z dużymi... Mała ma półkę i choć COCO próbuje - nie daje rady tam wskoczyć a po trapie obie z Izetką się boją i nie wejdą - wiec mała w razie czego ma swój bezpieczny kat, choć i tak woli być blisko sowich dużych koleżanek - albo Cioci i babci? bo tak je nazywamy.

Obrazek
Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Od Pastuszka przyszły pocztą hamako - tunel niby na dwie świnki ale u nas on pełni funkcje trzy świnkowego.. i kapciochy XL

Musiałam zamówić większe bo Coco się wydawało, ż e we dwie też się zmieszczą do normalnej.. :laugh: Obrazek
tam za nia jest Izetka..

gdy COCO wejdzie do normalnej jamki to trudno powiedzieć gdzie tył a gdzie przód..Obrazek :laugh:

a tu w XL COCO
Obrazek
MINUTKA W XL
Obrazek :laugh:

a tu od pastuszka tunelo- hamak miał niby byc na dwie ale okazało się, ze jest na trzy.. :102:

Obrazek

a to dzisiaj - IZETKA I MINUTKA LEŻAKUJĄ W jednej jamce..

Obrazek
Ostatnio zmieniony 09 paź 2016, 16:52 przez dominika45, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Rewelacja! Gratuluję doświniania :jupi: Starsze muszą przywyknąć do szaleństw maleństwa ;) Chcemy więcej zdjęć! :102:
Obrazek
Awatar użytkownika
Cooyo
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Cooyo »

Ojeju, jakie trzy piękności :love:
Zapraszamy do naszego wątku - tutaj! :D
Obrazek

Cookie, Zeus, Rubin, Onyks, Anubis :love:

Yoko i Hippo na zawsze w mojej pamięci :candle: :swieca:
loriain

Post autor: loriain »

Gratuluję doswinienia :jupi: cudna jest to maleństwo, mam nadzieje ze brzuszek nie urośnie :fingerscrossed: Dwie pozostałe tez cudne a ta ruda kupa loków to jest po prostu marzenie :love:
A jak malutka się u was znalazła?
dominika45

Minutka została przyniesiona do nas i tylko powiedziano, ze była w jednej klatce z samcem ale niby krótko.. nie była "chciana" a Ona jest po prostu cudowna.. To był czas, gdy chodziłam z Coco do wetki ( na kontrole z serduszkiem) i okazało się, ze samiec z ich prywatnych świnek nagle odszedł - i myśleliśmy ,że to okazja dla Małej, ale tamta niestety nie przyjęła małej, mała "szalała" jak to młode - a tamta to stateczna świnka mieszkająca w dwu- poziomowej klatce no i gdy mała szalała na górze to starsza szła i ustawiała "zębami" małą do porządku i weterynarze - (bo to para lekarzy) stwierdzili z żalem , ze szkoda małej.. i została u nas.. miałam niby dalej szukać Jej domku ale Ona skradła po prostu nasze serducha i już.. To naprawdę MINUTKA - na kolanach wykłada się po trzech sekundach ale złapać Ja to mistrzostwo.. ale po klatce i wybiegu nie usiedzi ani minuty.. biega, skacze.. - szkoda, ze nie umiem wstawiać filmików bo to trzeba zobaczyć.. jej wyścigi i prędkość i zdziwione miny Coco i Izetki -.. Teraz już się tez przyzwyczaiły i nic sobie z tego nie robią i pozwalają Jej na to.Fantastyczne jest to, ze gdy chcę zabrać Minutkę - Obie I Izetka i Coco burczą na mnie, że Ja zabieram.. i zastawiają sobą Ja sobą , żebym nie brała.. no bo to wiadomo :P po co?
loriain

Post autor: loriain »

Ja filmiki od niedawna wgrywam na YT tylko trzeba mieć konto ;)
Super ze daliście jej domek!
dominika45

Dzisiejszy wybieg:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
o: taka jestem kudłata...
Obrazek

Dzisiejsze ważenie:
Minutka: 537 ( w zeszłą sobotę było: 504) czy to jest duże przybranie na wadze?
Obrazek
Obrazek

a teraz moje kluseczki:

Coco:
1069 ( zeszła sobotę -1068)
Obrazek
Obrazek

Izetka
1061 (w zeszłą sobotę; 1049) :P nasza babunia
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

Fajnie, że Minutka u Was tak się zadomowiła, a te zdjęcia jak tuli się do Coco i Izetki :love:
Wydaje mi się, że nie jest to jakieś duże przybranie na wadze, moje potrafią taką różnicę mieć w ciągu 1 dnia, ale takiego malucha nigdy nie miałam :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”