potwory i spółka! - pięcioświń

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
loriain

Re: Potwory i spółka - nowy bungalow

Post autor: loriain »

Czyli zainteresowanie jest :laugh:
paprykarz

Post autor: paprykarz »

Hmm :think: Tak myślę, żeby jeszcze podzielić "smakami". Bobki poburaczkowe, pojabłkowe :laugh: Może by się kolorami różniły. I by "bateryjki" do kwiatów szły jak świeże bułeczki :rotfl:
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Haha, ale powiem Wam zupełnie na serio, nawóz do kwiatów naturalny, ten płynny, to też jakieś guano, z dżdżownic i innych cudów. To czemu nasze świńskie boby miałyby być gorsze??? Na płynną zawiesinę też je spokojnie można przerobić i opychać w butelkach jak kto woli :lol: Ja serio z ziemią wymieszam i dodam tego sporo do doniczek, przecież to kupa, najlepszy nawóz na świecie :102: Mój ojciec też właśnie kiedyś na działkę od chłopa transport krowich placków załatwiał, a wszystko po tym rosło jak szalone, nawet pieczarki na jesieni :102: To naprawdę można dobrze wykorzystać, zwłaszcza, że jak te bobki obeschną, to są w zasadzie bezwonne. No i skład idealny, same przetworzone zieleninki :lol: A produkcja z jednego prosiaka na kilogramy!
loriain

To ja dziś zrobię eksperyment, przy sprzątaniu zgrane trochę bobkow zrobię papkę i podleje moje mięsozerne roślinki :102:
Czy świnie mogą jeść liście i szyszki chmielu japońskiego??
loriain

Elmo skończył dziś 3 miesiące! Już prawie dorosły Pan świń :love:

Więc były prezenty :szczerbaty:
Dostaliśmy paczuszkę od mojej kuzynki z suszkami od Niezłego Ziółka, liście mniszka, susz warzyw i topinambur:

Obrazek
Marchewkowa miseczka już ode mnie.

Kupiłam też im dziecięcy komin z polarkiem w środku, który robi za norkę. Tu akurat zadek Luny, bitwy o miejscówkę na porządku dziennym :laugh:
Obrazek

Maleństwo moje, jak zwykle czujne
Obrazek

Wystarczy mały ruch i zmienia się w świetlną smugę
Obrazek

Z daleka można podziwiać ale bezruch i tak jest mi obcy
Obrazek

Taka jestem puchata
Obrazek

Dziubki
Obrazek

Moja miejscówka!
Obrazek

Tyle świńskośći :102:
A sunia dalej zapakowana!
Pikabu

Re: Potwory i spółka - zdjęcia!

Post autor: Pikabu »

Ale prezenty dostali :) Strasznie mi się ta miseczka w marchewki podoba, my mamy taką w świnki jak Wy. A patent z kominem dla dzieci genialny!! Ja właśnie planowałam w weekend poszyć coś dla swoich stworów :) mam plan na domki :D
loriain

Ja mam jeszcze jedną z Trixi w takie rysowane świnki i jedną z królikami bo się pomyliłam przy zamówieniu :lol:
A ta w marchewki w sumie przypadkiem znaleziona, domawiałam żwirek i wpadła mi w oko. Fajna jest bo ma aż 300 ml pojemności :D ale to jakiś no name bo nigdzie indziej ich nie widziałam.
Ja ostatnio uszyłam trójkątny hamak z ręcznika, ale ani on piękny ani zgrabny :roll: Grunt, że spełnia odpowiednio rolę zadaszenia ;) Domek mamy kupny, schnie po praniu bo któreś zrobiło sobie w nim prywatną toaletę :lol:
W ten komin dziecięcy jest wsadzony mostek z patyczków co nadaje konstrukcji kształt.
Pikabu

Post autor: Pikabu »

Będę się i tak za taką michą rozglądać i jak znajdę to zmałpuję bo jest genialna! Wyposażenie wnętrza prosiąt tak jak piszesz ma być funkcjonalne :D myślę, że gromadka nie ocenia wyglądu hamaczka tylko komfort. Mam nadzieję, że dziewczyny będą grzecznie zachowywać się w swoich domkach tak jak do tej pory. Mam tylko dylemat jakie materiały wybrać :P
loriain

Przygotuj się na wyścigi i bijatyki o nowe miejsca :roll: U mnie na początku wszystkie trzy chcą na raz spać w nowości, potem im ten zapał stygnie i jakoś tam się dogadują już jeżeli chodzi o kolejność. I mogę dać trzy takie same i tak upatrzą sobie jeden ten sam kącik :laugh:
Ja mam domek w środku polarkowy, na zewnątrz bawełna. I moim zdaniem to jest dobre rozwiązanie, bo do bawełny sianko i inne paprochy się tak nie przyczepiają.
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Te michy w świnki/chomiki to chyba wszyscy mają :laugh: U mnie akurat wyjadają z nich przysmaki nasze panny chomiczki, ale z tego co widzę to standardowy asortyment naszych sklepów :102:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”