Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Bajlandia
Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
Kontakt:

Re: Żurek i Alfredzik [*10.12.15.] i Miecio

Post autor: Bajlandia »

Tak dawno mnie nie było, a chłopcy w ogóle się nie zmienili! :102: Dalej piękni i powabni :love:
Tylko pewnie mnie dużo świńskich przygód ominęło :roll:
Pozdrawiam i całuję piękne pyszczki, łapki i brzuszki też a co tam! :buzki: :buzki:
:świnka1: Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020 :świnka2:
:candle: Fanaberka 05.03.2019
:candle: Gburka 17.05.2020
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

:lol: Żuruś chciał się przykryć, biedny, niech szybko odrasta :fingerscrossed:
Alex

Post autor: Alex »

Ale piękne prosiaki :love:
katiusha

Post autor: katiusha »

Asita pisze:Hehe Dortezka....jak Mietek zobaczy to zdjęcie to oszalejeeeeeee!!!!!!

' Jako że wstrętna gigantka pozwoliła mnie ogolić, postanowiłem nałożyć sobie gustowną pelerynkę'

Obrazek
:rotfl: :rotfl: To nowy superbohater! Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Kto szedł wczoraj po trawę w Trójmieście w tą obrzydliwą pogodę? Ja z mamą.... :lol: Miśki ze świeżutkiej zielonki jako pierwsze wybierają mleczyki. Czy mleczyki na coś szkodzą? Bo gdzieś przeczytałam, że mogą robić sraczkę. Ale to może w dużej ilości? Ja daję tylko kilka na jedno podanie.

Plecki Żurka śliczne, zarastają futerkiem. Pelerynka super bohatera już niepotrzebna. Ale Żurek nie lubi gmerania tam. Pokwikuje, jak mu myję i smaruję. Od razu przy gruczole muszę gmerać, bo wetka zauważyła, że przydałoby się tam umyć, bo troszkę futerko posklejane. Z tego to już w ogóle nie jest zadowolony...nie dość, że Mietek mu tam nosem gmera, to jeszcze ja się pcham z paluchami i wacikami... I jeszcze cięcie paluszków było...znaczy pazurków...
Z ząbkami mam wielką nadzieję, że trochę lepiej, bo widzę dużo mniej ciamkania przy jedzeniu.
Wczoraj Żur zajął stare pięterko i je okupował. Mietek chciał tam wejść 3 razy i za każdym razem Żur robił zwrot skokiem o 180 stopni od miski strasząc swą postawą Mietka i Mietek burkając i w zwolnionym tempie robił odwrót na schodach, jeszcze chwilę się tam zatrzymywał i niepocieszony schodził :( :lol:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Ciężki żywot ma Pan Żurek, jak nie Mietek przy nim gmera to Ty się pchasz z łapami :lol:
Alex

Post autor: Alex »

Moje mlecz to ile by sie nie dalo tyle zniknie :)
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

a u mnie tak nie specjalnie jedzą mniszek, chyba , że młodziutki. Mają już przesyt :lol: Nie mozna za duzo , bo ma sporo wapna. Moje uwielbiają młodziutkie zdziebka trawy- wciagaja jak makaron. Właśnie się dziś wybieram, zimno, wietrznie, a ja trawę bedę rwać :roll:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
katiusha

Post autor: katiusha »

Moje Stado i tymczasy jedzą, ile chcą. Stwierdzam, że nie mają żadnych sraczek, lub kupek plastycznych. To mnie przekonało:
"Świeża roślina stanowi wartościowe pożywienie dla zwierząt hodowlanych, przy czym szczególnie chętnie mniszek zjadany jest przez króliki i drób. W klasyfikacji roślin pastewnych zaliczany jest do ziół pastewnych, jednak mimo swego potencjału często jest nie tylko niewykorzystywany, ale też traktowany jako chwast. Tymczasem pasza z mniszkiem uważana jest za wartościową, zwłaszcza przy wczesnym użytkowaniu. Jest posilna, łatwostrawna i dietetyczna. Ziele mniszka polepsza smak paszy, reguluje trawienie i zapobiega nadmiernym gazom i kolce u zwierząt.
Wyciąg lub sok z korzenia i wyciąg z ziela pobudza czynności wątroby, zwiększając ilość wytwarzanej żółci. Dzięki lekkiemu działaniu przeciwskurczowemu na przewody i pęcherzyk żółciowy ułatwia przepływ żółci do dwunastnicy przeciwdziałając jej zastojom. Surowiec wykazuje również działanie saluretyczne, usuwając z organizmu nadmiar jonów sodu i potasu. Związki goryczowe nieznacznie zwiększają wydzielanie soku żołądkowego, ułatwiając trawienie. Kwiat ma działanie podobne, przy czym silniejsze moczopędne i przeciwzapalne."
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Jacie kracie! To dobrze, że Żurek tak lubi mleczyki!!! :D :D I świeżutkie i suszone :D
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”