Gliwickie stado - już nie takie samo...

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Re: Cwaniak, Tesia i Fiśka - czyli dom wariatów :)

Post autor: Anula »

Przyszły nowe mebelki dla dziewczynek. Mamy nowy paśnik żeby Tesia nie przeganiała młodej już od siana.

Obrazek

Oczywiście Fiśka miała swoja koncepcję na korzystanie z paśnika. Podskakiwała, wdrapywała się i próbowała wejść do środka. Oczywiście jak zobaczyłam Ją wiszącą na paśniku to mało na zawał nie zeszłam :shock:

Natomiast zasadę korzystania z tunelo-hamaku załapały od razu :love:

Obrazek

Wieczorem zrobiłam prosiakom powiedzmy, że labirynt, trochę ubogi ale i tak się sprawdził. Świnki zwiedzały jak szalone. Parę przegródek do szuflady a ile radości :love: Jak będę następnym razem w sklepie to kupię im kolejne zestawy żeby zrobić taki wypasiony labirynt na pół pokoju :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Czadowy pomysł z tym labiryntem :jupi:
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Tu muszę podziękować mojemu mężowi, jak zobaczył te przegródki w ikei to od razu pomyślał o naszych sianojadach. Co prawda on myślał, że wykorzystam to do budowania zagrody dla nich żeby w razie konieczności nie latały po całym pokoju, ale dziewczyny i tak nie wychodzą poza kocyk. No nie przepraszam, Fiśka ostatnio pobiła życiowy rekord i wyszła ok 1,5 metra za koc :lol: Była już w połowie drogi do klatki Cwaniaka i widać, że go czuła bo niuchała jak szalona ale bała się podążyć dalej. Kiedyś Cwaniak się mega zdziwi jak któraś podejdzie do Jego klatki :D
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Ojej ojej! Super te przegródki :102: Ja to muszę mieeeeć!!!!!! :szczerbaty: W ikei mówisz?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Tak, to dokładnie to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00282108/
Jest super bo jest giętkie, można łączyć jak się tylko ma ochotę, może być używane jako płotek czy zagroda. Dodatkowo możesz za każdym razem tworzyć inne kombinacje bo to nie jest nic na stałe łączone. No i największy plus dla mnie, posiadaczki dość małego mieszkania, po wszystkim rozkładam to i zajmuje bardzo mało miejsca.

Edit: Zapomniałam dodać, że tu na zdjęciach mam 2 opakowania w sumie tych przegródek.
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Już to obczaiłam :szczerbaty: Widziałam, że są 2 rozmiary, super tanio w porównaniu z zagrodą trixie wychodzi ;) Muszę kupić ze 3-4 opakowania tych większych i będę miała w końcu elegancką zagrodę do patio dla frędzli :jupi: Ja się męczę od 3 miesięcy....a tu takie proste rozwiązanie. Jak dobrze, że to pokazałaś :102:
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Cieszę się, że komuś się nasz pomysł przyda :D Nie ma to jak burza mózgów i wymiana pomysłów :D Koniecznie wrzuć foty później na swój wątek, jestem ciekawa co z tego "zbudujesz" ;)
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Powiem Ci, że nie musiałabym nic budować, bo jak był jeszcze Alfik, to razem z Żurkiem nie wychodzili na wybiegu poza terytorium "ich" prześcieradła. A jak pojawił się Miecio to ten mały nie wiedział, że dywan jest zakazany i tam się nie wychodzi tylko od razu pierwsze co, to kierunek: na dywan i dawaj patrzeć co jest za zagrodą :lol: :lol: Dlatego muszę im teraz z wybiegu więzienie robić... :roll:
Awatar użytkownika
Bajlandia
Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
Kontakt:

Post autor: Bajlandia »

Mega pomysł z tym labiryntem! :D Chyba tez wykorzystam! :lol:
:świnka1: Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020 :świnka2:
:candle: Fanaberka 05.03.2019
:candle: Gburka 17.05.2020
malina8777

Post autor: malina8777 »

No muszę przyznać że labirynt naprawdę odjazdowy :D , świetny pomysł :ok: dziewczyny pięknie wyglądają w tym tunelo-hamaku :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”