Świnkonomicon: czas chorób

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Moreni

Re: Appa, Momo i Skuld - po operacji

Post autor: Moreni »

Dzisiaj zdjęliśmy Skuld szwy - nasz wet był zachwycony gdyńska robotą, małej nie zostanie nawet blizna.:)

A dla odmiany, żeby za wesoło nie było, rozchorowały się Appa i Momo. Głównie Momo, bo kicha z rozbryzgiem i smarcze na potęgę, a czasem i lekko gorączkuje, mam wrażenie. Toteż (bo całe trzy dni przerwy od aplikowania antybiotyku to dużo, prawdaż) całe towarzystwo dostało antybiotyk na dwa tygodnie. Tzn. dostanie jutro, bo wet nie miał probiotyku na stanie, a w najbliższym zoologu też nie było. Mam nadzieję, że Lubemu uda się kupić jutro.
katiusha

Re: Appa, Momo i Skuld - sezon przeziębień

Post autor: katiusha »

:fingerscrossed: :fingerscrossed: Zdrowiejcie szybciutko pipształki!
Moreni

No cóż, probiotyk będzie dopiero we wtorek. Ale podawanie antybiotyku zaczęliśmy dziś. Mam nadzieję, że katastrofy nie będzie.

A tu mozna poczytać bardziej szczegółowa relację z wyjazdu operacyjnego: http://swinkonomicon.blogspot.com/2015/ ... k-sie.html

Wrzucam tez kilka fotek, bo dawno nie było a nie wszyscy mają fejsa.:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

O matko!!! Jakie cudne kąpielówy!!! A kieszonkowa susełka!!! :love: :love:
Moreni

Appa po kąpieli po zawinięciu w ręcznik tak w nim leżała bez ruchu przez pół godziny. :D Aż co jakiś czas sprawdzałam, czy jeszcze oddycha.;)
cappuccino

Post autor: cappuccino »

Możesz im zwykły ludzki Lakcid podać do tego wtorku ;)
Moreni

Skoda, ze tego wcześniej nie wiedziałam, akurat byłam dziś na zakupach, to bym im kupiła (acz w ej aptece wielce dziwowali się, jak zapytałam o manusan, więc nie zdziwiłoby mnie, gdyby ie mieli). Ale jutro (znaczy dziś) Luby będzie na mieście, to mu podpowiem, żeby wziął.

Jak to się dawkuje?
cappuccino

Kojarzysz jak to wygląda nie? Taka szklana kapsułka z proszkiem w środku, takim sprasowanym. Zalewasz wodą w tej szklanej butelczce i 1/2 tej kapsułki dwa razy dziennie. Ja nabierałam strzykawką insulinową.
Moreni

No, mamy Lakcid. Pierwszą dawkę dostaną wieczorem.:)
cappuccino

Cieszę się, że się udało zdobyć. :)
Zawsze lepiej podać, bo jak się miękkie boby zrobią, to też nie za dobrze. Ja akurat lakcidem kończyłam kurację, bo Tost dostawał antybiotyk, aż przez miesiąc, więc zalecane było dłuższe podawanie probiotyku. Więc jak się skończył bio lapis, to już tylko lakcid dawałam. Wszystko było w porządku :)

:fingerscrossed: za szybkie wyzdrowienie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”