Doszłam do wniosku, że trzeba uaktualnić pierwszy post.
Obecnie w Świnkonomiconie przebywają cztery prosie:
Najstarsza Momo:
Tutaj zaraz po tym, jak do mnie trafiła, na zdjęciu ma 3,5 tygodnia

Obecnie nestorka i alfa w stadzie. Najbardziej zrównoważona z prosiąt, dobrze wychowana, wie, jak przyjąć nową świnkę do stada. Jest rasowym, szafranowym rexem, a obecnie wygląda tak:

Adoptowana Skuld:
Dołączyła do nas 24 października 2017 roku, pół roku po pojawieniu się pierwszych świnek w Świnkonomiconie.

Dawniej Haruko z tego wątku: http://forum.swinkimorskie.eu/viewtopic.php?f=62&t=5300

Kiedyś zadziorna świnka z kompleksem Napoleona (dotąd najmniejsza w stadzie), teraz znacznie bardziej docenia ludzkie towarzystwo. Teraz wygląda tak:

Wielka Ahsoka:
Ahsoka (Nikita z Toronto) to rasowy CUY. Wielki, płochliwy klocek ze skłonnością do dominacji. Ale i tak ją kocham.^^
Obecnie waży 1,7kg i wciąż rośnie

Najmłodsza Serenada
Jest z nami od tygodnia, więc niewiele o niej wiadomo. Prosię rasy CH Teddy.

Za TM

Najukochańsza Appa
Choć Świnkonomicon istnieje niecałe dwa lata, musiałam już pożegnać jego królową.Appa urodziła się tego samego dnia, co Momo i razem do mnie trafiły. Tu ma 3,5 tygodnia:

Była fenomenalną alfą w stadzie i moją najukochańszą świnką - śmiem twierdzić, że odwzajemniającą uczucie (na tyle, na ile może to robić zwierzę). Niestety, 28 grudnia 2016 nagle przestała jeść. Mimo podjętych środków,tego samego dnia odeszła. Ciągle za nią tęsknię.