Kromkowe stado świnkowe - pożegnanie

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: Kromkowe stado// Stefan pobiegł do Lucjana..... 02.09.15

Post autor: Lilith88 »

Dzima pisze:Marta widziałam na fb twój dylemat, jakby co to według mnie to rude :roll: :102:
:like:
Marta_K

Post autor: Marta_K »

Czas leci.... wczoraj minął już tydzień bez Stefcia... i ani się obejrzę a tych tygodni będzie już kilka, kilkanaście.... kilkadziesiąt....
Uczymy się w sumie żyć inaczej, bez niego. Jestem trochę jak dzikus spuszczony ze smyczy.... nagle nie muszę śpieszyć się do domu.... Po dwóch godzinach poza nim mogę iść na kolejne dwie gdzieś.... Dziwne... Nawet nie wiem kiedy podporządkowałam całe swoje życie Stefanowi....

Ostatnie zdjęcie Naszego Stefana..... :swieca:

Obrazek
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Biedulek :candle:
Marta_K

Czas leci nieubłaganie, i niestety choć tęsknimy musimy żyć dalej.
W sobotę Mariusz zabrał więc do Warszawy 3/5 stada które pozostało plus Gabrysia - tymczasa SPŚM.
Marian pojechał tradycyjnie na korektę zębów - która u niego olaboga wypada pi razy drzwi niestety raz na miesiąc/ półtora miesiąca. Powrócił zdrowy i chętny do dalszego łobuzowania i szamania. Niestety jak zawsze w okolicy korekcji waga poszła mu w dół i z 970 mamy 910 gram.
Jerzy - nasza ostatnia świnka ze starej ekipy. Nigdy nie był jeszcze w Warszawie. Szczerze - bałam się, że jest tak otyły, że do niej nie dojedzie tylko jego otłuszczone serduszko padnie na zawał w drodze do.... Tak więc zawsze ociągałam się z daniem go na badania, jak te babcie co to nie idą do lekarza bo jeszcze coś znajdzie....
I tu pozytywne zaskoczenie - Jerzy zdaniem dr Kasi jest dużą świnką, absolutnie nie otyłą, mamy go absolutnie nie odchudzać. Jest piękny i UWAGA - wszystkie wyniki ma w normie. Wątroba ok, serduszko ok, cukier ok... a ja głupia tak się bałam... Także nasz pseudo agut zadowolony pomyka sobie dalej ze swoją wagą 1300 + i wpierdziela co chce.
Antoś - tak jak Jerzy pierwszy raz był w W-wie. Nigdy nic mu nie było, poza ranami odniesionymi podczas mieszkania z Jerzykiem, ale pojechał, bo ma już 3 lata i czas najwyższy, żeby miał zbadane co trzeba - i okazuje się, że takie wypryski/ pryszcze które mnie niepokoiły bo pojawiają się w uszkach i na ciałku to jest coś normalnego u świnek z genem jakimś tam i że najwidoczniej Antos w piątej wodzie po kisielu ma jakąś rasową świnkę w rodzinie ;-)
No i SPŚM-owy Gabryś - obyło się bez krojenia, czego się obawialiśmy, bo miesiąc temu miał kamienie w moczowodzie... dostawał leki a piszczał przy siusianiu dalej... Kamienie niestety są dalej ale przesunęły się do pęcherza, co dla niego podobno jest lepsze i dalej walczymy z tym farmakologicznie - shilington, urosept, piwo ;-)

Tadeusz i Havranek zostali w domu. Pojadą następnym razem z Marianem i Gabrysiem, albo na wiosnę dopiero. Tadek był w tym roku już badany a Havuś jest jeszcze młodziutki i nic mu się złego nie dzieje, wiec w razie czego (odpukać) możemy iść do weta w Pn i dopiero jechać do W-wy.

I to tyle jeśli chodzi o nowości w naszym zubożałym ostatnimi czasy Kromkowym stadzie.
Marta_K

Re: Kromkowe stado

Kochani :)
A więc po długim czasie raczej smutnych wieści jakie tu pisałam - dla odmiany coś wesołego :)
Otóż 1.11.2015 roku spełniło się moje największe marzenie i na świat przyszła moja córeczka - Małgorzata :)
Małgosia dostała 10/10 w skali Apgar. Moje szczęście o wadze 3300 gram i długości 55,5 cm :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Emi
Miejscowość: Radom / Poznań
Kontakt:

Post autor: Emi »

Marta Gratulacje :jupi: Śliczna Małgosia :love: Niech zdrowo rośnie :fingerscrossed:
Za Tęczowym Mostem
Noldusia 01.06.2012 - 14.09.2017
Fragola 17.09.2012 - 26.05.2016
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Gratulacje :shakehands:
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Gratuluję z całego serca! Zdrowia życzę dla was wszystkich, i niech się małą zdrowo chowa! :buzki:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Przepiękna kruszyna :love: Zdrowia życzę :buzki:
piju

Post autor: piju »

Gratulacje :shakehands:
ODPOWIEDZ