Świnkowe życie Pieszczocha [*] i Alvina [*] oraz Dastiego

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Assia_B

Re: Świnkowe życie Pieszczocha i Alvina :)

Post autor: Assia_B »

Nasz weterynarz jest dziś na popołudniu, więc jedziemy jeszcze raz. Pewnie będzie trzeba pobrac krew... Mój mały biedaczek :( Od wizyty w środę, do dziś stracił kolejne 10 gram... Je normalnie, rzuca się na miskę, sianko, dzisiaj prawie mi wypadł z klatki, bo przecież on pierwszy musi dostac ogórka... Trzymajcie kciuki za wyniki... Może po prostu jestem przewrażliwiona? To puszenie i strata wagi jednak mi się nie podobają :sadness:

Co do pęcherze, to ja nie wiem... Sika normalnie, nie popiskuje... Choc Beata napisała mi w smsie, że to akurat na nic nie wskazuje... Przyznam, że wet też zapytał o problemy z sikaniem... Czyli też mu to przyszło do głowy...

Z wesołych informacji! Herbal Pets polubił naszą stronę na FB! :)
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Mój Alfredo też nie piszczał przy siusianiu, a jednak wyniki wskazywały na przebyte infekcje...możliwe, że bez badania siuśków też się nie obejdzie. I usg też bym radziła. I krew jednak też...
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Assia_B

Około 15 idziemy do weterynarza, zobaczymy co powie, krew pewnie pobierze, bo już wspominał, zobaczymy co dalej...
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Moja Nala też nie piszczała przy sikaniu a później wysikała ogromniasty kamień...Po czasie jak sikała z krwią to też ani razu nie pisnęła...
Tak myślę, że skoro rzuca się na jedzenie i chudnie to może być tarczyca albo wątroba. Badania krwi i usg powinno coś wyjaśnić...
Obrazek
Assia_B

Byliśmy dziś u weterynarza. Pieszczoch dostał kolejny zastrzyk na pobudzenie jelit, z powodu tego napinania i małych bobków. Pytałam o ten pęcherz, ale powiedział, że nie wydaje mu się, żeby to był pęcherz. Zaproponował, żeby posadzić go na podkładzie i zobaczyć czy mocz nie ma jakiegoś zabarwienia. Przez weekend obserwujemy, jeżeli do poniedziałku znów straci na wadze to zrobimy potrzebne badania. Mam nadzieję, że jednak zacznie nabierać masy, bo przecież pół dnia nad miską spędza ten mój słodziak...
Awatar użytkownika
Bajlandia
Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
Kontakt:

Post autor: Bajlandia »

Pieszczoszku tyj ładnie :fingerscrossed: i nie choruj!
:świnka1: Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020 :świnka2:
:candle: Fanaberka 05.03.2019
:candle: Gburka 17.05.2020
katiusha

Post autor: katiusha »

Oj Pieszczoszku...Fajnie, jak się dowiesz o co chodzi, bo ze jakoś nie tak to się czuje przez skórę :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Kurcze, żeby to łatwo było taką świnkę zdiagnozować....Ja to mam zawsze czarne myśli, że Alfredo ma coś w środku :?
Mam nadzieję, że u Was będzie dobrze i Pieszczoch nabędzie stracone gramy :fingerscrossed:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Pieszczoszku trzymamy mocno kciuki aby nie było to nic poważnego :fingerscrossed:
To dziś nie robili wam żadnych badań?
Pozdrówki dla Dużej i głaski dla prosiaczków :buzki:
Harvejowa

Post autor: Harvejowa »

Pieszczoszku bądź dzielny i produkuj ładne bobki...dość L4...trzeba wracać do produkcji, bo duża się nudzi :lol:
Kciukamy :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”