10.09 - 4 kolorowe samczyki
Moderatorzy: porcella, pucka69
Re: 10.09 - 4 kolorowe samczyki - szukamy DT!!!
Rozumiem. Z transportem nie miałabym problemu, jednak rozumiem, że w takim wypadku nie ma możliwości wizyty. Może innym razem Do Łodzi ok 40 min. samochodem, a 1,5h autobusem Jednak aby przebić się przez samą Łódź - to już gorzej
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
To jest częsty problem - transport. Ale może ktoś z Łodzian dalby radę? Niektórzy mają samochody...
@Kimero, pogadałabyś z Frybane?
@Kimero, pogadałabyś z Frybane?
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Pogadać mogę, ale dojechać do Bełchatowa na WP bez samochodu... Zajęłoby cały dzień. Prędzej już statler, on dysponuje samochodem, choć nie wiem, jak u niego z czasem.
Nie rozumiem czemu cały dzień? Wystarczy wsiąść w autobus z Łodzi do Bełchatowa lub do Piotrkowa, a stamtąd mogę już samodzielnie zabrać kogoś do siebie Do Piotrkowa szybciej - 45 min. drogi. Wszystko da się załatwić, jeśli są chęci, czas i dobry plan
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Mozecie pogadac tez mailowo na poczatek, zeby sie zorientowac w oczekiwaniach i mozliwosciach.
Regula jest, ze Domy Tymczsowe lokujemy u osob, ktore maja doswiadczenie ze swinkami i sa aktywnie z nami, na forum, juz jakis czas. Osobie prowadzacej Dom Tymczasowy powierzamy swinki pod opieke i do socjalizacji, ale rowniez osoba ta reprezentuje Stowarzyszenie w procedurze adopcyjnej - musi wiec ja znac. Raczej nie zdarza sie, zeby swinki brali na DT calkowici nowicjusze. Wiec nie jest to taka calkiem prosta sprawa. ☺
Regula jest, ze Domy Tymczsowe lokujemy u osob, ktore maja doswiadczenie ze swinkami i sa aktywnie z nami, na forum, juz jakis czas. Osobie prowadzacej Dom Tymczasowy powierzamy swinki pod opieke i do socjalizacji, ale rowniez osoba ta reprezentuje Stowarzyszenie w procedurze adopcyjnej - musi wiec ja znac. Raczej nie zdarza sie, zeby swinki brali na DT calkowici nowicjusze. Wiec nie jest to taka calkiem prosta sprawa. ☺
Wiadomo, przecież nie można oddać świnek komuś, kto jest w tym zupełnie nowy i kogo jeszcze nie znacie. W końcu to Wy siedzicie w tym już sporo czasu i macie duży staż oraz wiedzę, a ja jestem tu nowa, więc sami najlepiej wiecie co robicie. Nie mówię, że teraz, już, koniecznie mam zostać DT lub DS dla świnek. Jednak z czasem, gdy będzie taka potrzeba to chcę, byście wiedzieli, że taka możliwość istnieje.
Jeśli chodzi o świnki nie jestem nowicjuszem, jednak dopiero co wróciłam do opieki nad tymi zwierzaczkami. Sporą wiedzę o nich już posiadam, a jednocześnie ciągle ją uaktualniam - również dzięki waszej stronie. Procedurę adopcyjną znam, bo jak mówiłam w temacie o moich prosiaczkach, sama byłam nią zainteresowana i być może w przyszłości będę (jeśli doinwestuję trochę w klatki i pozostałe wyposażenie ).
Poza tym jestem w stanie pomóc z transportem świnek, przykładowo z Łodzi w moje okolice - tj. Piotrków, Bełchatów, itd.
Widzę również, że od Łodzi w moją stronę macie słaby zasięg, dlatego są problemy z WPA, to dlatego mówię o pomocy przy dojeździe na WPA, chociażby do mnie.
Jeśli chodzi o świnki nie jestem nowicjuszem, jednak dopiero co wróciłam do opieki nad tymi zwierzaczkami. Sporą wiedzę o nich już posiadam, a jednocześnie ciągle ją uaktualniam - również dzięki waszej stronie. Procedurę adopcyjną znam, bo jak mówiłam w temacie o moich prosiaczkach, sama byłam nią zainteresowana i być może w przyszłości będę (jeśli doinwestuję trochę w klatki i pozostałe wyposażenie ).
Poza tym jestem w stanie pomóc z transportem świnek, przykładowo z Łodzi w moje okolice - tj. Piotrków, Bełchatów, itd.
Widzę również, że od Łodzi w moją stronę macie słaby zasięg, dlatego są problemy z WPA, to dlatego mówię o pomocy przy dojeździe na WPA, chociażby do mnie.
- sosnowa
- Kontakt:
Widziałam bractwo wczoraj, zawiozłam im cykorię, jabłko i ogóra, jedna cykorię opędzlowały przy mnie. Cudne są. Zrobiłam trochę zdjęć, wstawię, jak tylko będę mogła, ale kiepskie są, bo towarzystwo się rozmazywało w locie. Rudy jest znacznie drobniejszy i szczuplejszy niż reszta. Czarny ma boskie to białe na nosie, jak taka czarna kaczka co kiwa jak pływa, nie wiem, jak toto się zwie. No a aguty to już w ogóle.
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Rudasek był najdrobniejszy, ale jest zdrowy i z odrobiną miłości szybko nadgoni wagę. Czarny oprócz strzałki ma na serduszku białe kółeczko - to dopiero słodki widok ! Nic tylko cmokać No tak, agutki są przecuuuudne ! Rany, one już tyle dni w lecznicy No niech się zlituje jakiś domek - one mogą siedzieć razem w jednej klatce;dobrze się dogadują i są malutkie. Potrzebują tylko kawałek podłogi i miłość Człowieka. Ja tym razem naprawdę za nic nie mogę ich wziąć. @sosnowa ta kaczka co pływa i kiwa to chyba łyska
- sosnowa
- Kontakt: