10.09 - 4 kolorowe samczyki

Tutaj koordynujemy działania związane z ratowaniem świnek z laboratoriów.

Moderatorzy: porcella, pucka69

ODPOWIEDZ
Fyrbane

Re: 10.09 - 4 kolorowe samczyki - szukamy DT!!!

Post autor: Fyrbane »

Rozumiem. Z transportem nie miałabym problemu, jednak rozumiem, że w takim wypadku nie ma możliwości wizyty. Może innym razem ;) Do Łodzi ok 40 min. samochodem, a 1,5h autobusem :D Jednak aby przebić się przez samą Łódź - to już gorzej :lol:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

To jest częsty problem - transport. Ale może ktoś z Łodzian dalby radę? Niektórzy mają samochody...
@Kimero, pogadałabyś z Frybane?
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Pogadać mogę, ale dojechać do Bełchatowa na WP bez samochodu... Zajęłoby cały dzień. Prędzej już statler, on dysponuje samochodem, choć nie wiem, jak u niego z czasem.
Fyrbane

Nie rozumiem czemu cały dzień? Wystarczy wsiąść w autobus z Łodzi do Bełchatowa lub do Piotrkowa, a stamtąd mogę już samodzielnie zabrać kogoś do siebie ;) Do Piotrkowa szybciej - 45 min. drogi. Wszystko da się załatwić, jeśli są chęci, czas i dobry plan :love:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Mozecie pogadac tez mailowo na poczatek, zeby sie zorientowac w oczekiwaniach i mozliwosciach.
Regula jest, ze Domy Tymczsowe lokujemy u osob, ktore maja doswiadczenie ze swinkami i sa aktywnie z nami, na forum, juz jakis czas. Osobie prowadzacej Dom Tymczasowy powierzamy swinki pod opieke i do socjalizacji, ale rowniez osoba ta reprezentuje Stowarzyszenie w procedurze adopcyjnej - musi wiec ja znac. Raczej nie zdarza sie, zeby swinki brali na DT calkowici nowicjusze. Wiec nie jest to taka calkiem prosta sprawa. ☺
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Fyrbane

Wiadomo, przecież nie można oddać świnek komuś, kto jest w tym zupełnie nowy i kogo jeszcze nie znacie. W końcu to Wy siedzicie w tym już sporo czasu i macie duży staż oraz wiedzę, a ja jestem tu nowa, więc sami najlepiej wiecie co robicie. Nie mówię, że teraz, już, koniecznie mam zostać DT lub DS dla świnek. Jednak z czasem, gdy będzie taka potrzeba to chcę, byście wiedzieli, że taka możliwość istnieje.
Jeśli chodzi o świnki nie jestem nowicjuszem, jednak dopiero co wróciłam do opieki nad tymi zwierzaczkami. Sporą wiedzę o nich już posiadam, a jednocześnie ciągle ją uaktualniam - również dzięki waszej stronie. Procedurę adopcyjną znam, bo jak mówiłam w temacie o moich prosiaczkach, sama byłam nią zainteresowana i być może w przyszłości będę (jeśli doinwestuję trochę w klatki i pozostałe wyposażenie :fingerscrossed: ).
Poza tym jestem w stanie pomóc z transportem świnek, przykładowo z Łodzi w moje okolice - tj. Piotrków, Bełchatów, itd.
Widzę również, że od Łodzi w moją stronę macie słaby zasięg, dlatego są problemy z WPA, to dlatego mówię o pomocy przy dojeździe na WPA, chociażby do mnie.
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Widziałam bractwo wczoraj, zawiozłam im cykorię, jabłko i ogóra, jedna cykorię opędzlowały przy mnie. Cudne są. Zrobiłam trochę zdjęć, wstawię, jak tylko będę mogła, ale kiepskie są, bo towarzystwo się rozmazywało w locie. Rudy jest znacznie drobniejszy i szczuplejszy niż reszta. Czarny ma boskie to białe na nosie, jak taka czarna kaczka co kiwa jak pływa, nie wiem, jak toto się zwie. No a aguty to już w ogóle.
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

I nikt ich nie weźmie? Halo ?
Obrazek
Jaguś

Post autor: Jaguś »

Rudasek był najdrobniejszy, ale jest zdrowy i z odrobiną miłości szybko nadgoni wagę. Czarny oprócz strzałki ma na serduszku białe kółeczko - to dopiero słodki widok ! Nic tylko cmokać :love: No tak, agutki są przecuuuudne ! Rany, one już tyle dni w lecznicy :cry: No niech się zlituje jakiś domek - one mogą siedzieć razem w jednej klatce;dobrze się dogadują i są malutkie. Potrzebują tylko kawałek podłogi i miłość Człowieka. Ja tym razem naprawdę za nic nie mogę ich wziąć. @sosnowa ta kaczka co pływa i kiwa to chyba łyska :lol:
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Zdjęcia są jakie są ale są
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Może być łyska. Ale podobny nie?
Najmniej widać srebrnego aguta. Jest srebrnym agutem, czyli też jest piękny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Laboświnki”