Kromkowe stado świnkowe - pożegnanie

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Marta_K

Re: Kromkowe stado// Stefan pobiegł do Lucjana..... 02.09.15

Post autor: Marta_K »

Może i masz rację...Choć nie do końca.... Każdy z chłopców jest inny, oni byli wyjątkowi w tym co napisałam....
Marian na przykład zachowuje się jak pies, biega za nami, nie boi się niczego i bierze zawsze czynny udział we wszystkim co dzieje się w domu...
Tadeusz całuje w usta, skrobie po nosie, uwielbia kłaść się w kuwecie pełnej siana w pozycji "Tadeusz nie żyje" i śmiejemy się z Mariuszem, że potrzebujemy dla niego monitor oddechu, więc będzie używał na zmianę z Gosią, do tego śmiesznie trzepie się stając tylko na tylnych łapkach i kręcąc przodem jedynie po czym najczęściej bez niczego sika....
Jerzy - grubiutki pierdzibączek, nie położy się obok nas tylko musi leżeć centralnie na szyi, nie ważne że waży 1300 gram i komuś może być ciężko.... No i paszcza mu się nie zamyka - gada i gada i gada.... do oglądania filmu czy tv się nie nadaje, bo wszystko przekrzyczy ;-)
Antoś - boi się własnego cienia, jak już się odpręży na łóżku to zaczyna głośno wrzeszczeć jakby krzyczał co mu się przytrafiło właśnie strasznego i czego się przestraszył....
Havranek - nienawidzi wszystkiego co się rusza... na inne prosiaki reaguje otwartą paszczą ale tylko jak jest bezpieczny u siebie w klatce, na rękach chowa się pod pachę i nie ma świnki, bo przecież zły świat i inne złe świnki.... a jak jest po prostu wzięty na pieszczotki, to poleży pół minuty i mu się łapy zaczynają palić do biegu....
Myślę, że każdy ma coś co w nim zauważam....
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Piękne zdjęcia. Wyglądali na naprawdę zgranych kolegów. Teraz znów są razem...
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Ech, zdjęcia, to u PP. K. zawsze były mistrzowskie, zazdraszczałam i zazdraszczam. Mam nadzieję, że niektóre zobaczymy w kalendarzu
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Marta_K

porcella pisze:Ech, zdjęcia, to u PP. K. zawsze były mistrzowskie, zazdraszczałam i zazdraszczam. Mam nadzieję, że niektóre zobaczymy w kalendarzu
PP.K. ? :?:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Państwa Kromulskich? Ale co znaczy pierwsze P to nie mam pomysłu :think: Pięknych :D

U mnie też jest każdy inny i w łóżku mało który wytrzymuje chyba tylko Gery tak naprawdę ;)

Piękni chłopcy i piękne wspomnienia. Marta pamiętaj, że gdyby Stefek trafił na innych Dużych to pewnie by tyle nie pożył, bo kto by tak o niego dbał? Kto by tak walczył jak nie Wy? Kto by jeździł do Warszawy skoro większość nawet jak ma pod nosem weterynarza to woli zapytać na forum czy fb o "domowe sposoby" leczenia.. Jesteście Wielcy! A Stefan z Luckiem mieli u was cudowne życie :buzki:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

No jak jedno P. to Pani, albo Pan, a jak dwa P (PP) to oboje razem, czyli Państwo Kromulscy :-)
Marta_K

Mariusz też mi cały czas powtarza, że daliśmy im wszystko co mogliśmy... no ale Lilith88 sama wiesz jak to jest....
Jeszcze teraz niedługo powinny pojawić się w MaxiZoo torby ze zdjęciem Lucka i Mariana, bo wygraliśmy konkurs MaxiZoo Stars na wiosnę... pewnie pójdę kupić i wrócę do domu zaryczana....

Porcella a to widzisz - nie wiedziałam ;)

p.s
a w kalendarzowym konkursie ostatni raz brałam udział chyba 3 lata temu?
piju

Post autor: piju »

Piekne zdjecia bo piekne proski i bo mialy piekne zycie. Jak ja sobie pomysle o innych swinkach, takich ze sklepu, ktore wpadaja w niepowolane rece... Wiele takich maluchow cale zycie spedza samotnie w malych klatkach, sa kiepsko karmione i nikt by nawet nie pomyslal o tym by walczyc o nie, tak jak Ty walczylas o swoje proski. Twoje prosiaczki mialy duzo szczescia, a teraz jestem pewna tez sa szczesliwe i czekaja na Ciebie...tam za teczowym mostem...
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Marta wiem ale moje szczęście odeszło za szybko w każdym sensie i z każdej możliwej perspektywy, nie tak miało być i nic nie mogłam zrobić. Twoje prawdziwe szczęście dopiero do Ciebie przyjdzie i żadna inna miłość jakiej do tej pory doznałaś nie będzie się z tą nową równać. Za chłopakami zawsze będziesz tęsknić i wspominać ale ważne jest, że mieli swój czas i pięknie go przeżyli :buzki:

A ja zawsze myślałam, że S.P. to Szanowna Pani/Szanowny Pan/Szanowni Państwo w zależności od tego co jest dalej a że PP to też nie wiedziałam.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Marta_K pisze:Mariusz też mi cały czas powtarza, że daliśmy im wszystko co mogliśmy... no ale Lilith88 sama wiesz jak to jest....
Jeszcze teraz niedługo powinny pojawić się w MaxiZoo torby ze zdjęciem Lucka i Mariana, bo wygraliśmy konkurs MaxiZoo Stars na wiosnę... pewnie pójdę kupić i wrócę do domu zaryczana....

Porcella a to widzisz - nie wiedziałam ;)

p.s
a w kalendarzowym konkursie ostatni raz brałam udział chyba 3 lata temu?
1. Gdzie będa takie torby? i czy mozna kupić? Dasz znać?
2. Dlaczego nie brałaś udziału w konkursie kalendarzowym? :glowawmur: z TAKIMI zdjęciami??!!!

Ile razy widziałam Mariusza w Mv, to tak sobie myślałam, ile świnek nie jest leczonych w ogóle, bo wartośc leczenie przekracza wartość zwierzęcia. Ech. Na pewno daliście im wszystko, co możliwe.
Żałoba musi potrwać, ale mija za jakiś czas. :pocieszacz:

BTW Sz.P. to przy adresie, a takie PP to raczej skrót. Ale używany.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”