Beza[*], Julcia[*], Sztabka[*], Babsi[*] i Sebastian[*]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Beza i Julcia już w DS :-)

Post autor: sosnowa »

Dorodzinki :love:
Jakie cudowne okreslenie, kupuję :like:
Awatar użytkownika
Destiny
Miejscowość: Kielce
Kontakt:

Post autor: Destiny »

sosnowa pisze:Dorodzinki :love:
Jakie cudowne okreslenie, kupuję :like:
Proszę bardzo :)
A poniżej mini sesja z tortem ogórkowym w trakcie konsumpcji ("mamo, dlaczego Beza zjada motyla?" :laugh: ) i gościem imprezowym (któremu tort w ogóle nie podszedł :lol: ).
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: Chrumka »

Piękne zdjęcia :-)Chciałabym aby mój Kotełek też tak spokojnie siedział :lol: , może jak będzie starszy. Wszystkiego Najlepszego Dziewczynki :prezent:
Awatar użytkownika
Marikaaa
Miejscowość: W-wa
Kontakt:

Post autor: Marikaaa »

Destiny pisze:Dzisiaj mamy pierwsze dorodzinki :102: dokładnie rok temu nasza rodzina powiększyła się o dwie kudłate Panny, kochane Panny. Także dziś świetujemy, będzie tort ogórkowy oraz w prezencie paczka pachnącej babki lancetowatej :D
"Dorodzinki"?! - ale super! Jeszcze tego u nas nie było. :) To rzeczywiście konkretna data, którą można świętować/wspominać, bo urodziny są niedokładne/naciągane. Już sobie dodaję datę do podpisu. Więcej wymówek do zabawy. :D Życzę wszystkiego dobrego i smacznego! :buzki:
Teraz: Grunia od 19.07.2023 + ...
Nasz wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5805 :)
Dawniej: Mała, Orzeszek, Czarnulka, Naleśnik, Nicek, Wicherek, Florek, Zdzisio, Grusia
Awatar użytkownika
Destiny
Kontakt:

Chrumka, czyżbyś zdecydowała się na kotka? :shock: Moja Lady dlatego taka spokojna wobec panienek, bo się ich masy boi :laugh: (Bezia 1122g, Julka 1108g) - na dobrą sprawę to one razem ważą tyle, co pół kota...
Marikaaa, jak to mówią każda okazja jest dobra do świętowania :D Tak więc wszem i wobec ogłaszam: Świętujmy Dorodzinki :szczerbaty:
Ostatnio zmieniony 23 mar 2015, 17:11 przez Destiny, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Tak . Jeden Kotełek jednak u nas został. Zwykły szaro-bury, ale pieszczoch... Tym nas ujął...Ale świnek się nie boi ;)
Awatar użytkownika
Destiny
Kontakt:

Taaaa, mój kotek też miał być pieszczochem...i jest wobec mojego TŻ. Ja jestem tylko cateringiem, serwisem sprzątającym, pedicurzystką i animatorką czasu wolnego :glowawmur: pogłaskać mogę tylko jak wracam do domu i kicia jest stęskniona albo jak jest baaardzooo zmęczona (wtedy jej wszystko jedno kto głaszcze)... dobrze więc, że Panny są miziaste :102:
Awatar użytkownika
Destiny
Kontakt:

Dziewczyny się przypominają :)
Podczas jednej z wizyt w zoologu zauważyłam na półce trawę dla kota...chciałam sprawić radość mruczusiowi i przy okazji zadbać o urozmaiconą dietę...posadziłam, podlałam, postawiłam w nasłonecznionym miejscu i czekałam na efekty. Pojawiły się szybko, więc zaprosiłam kicię na degustację...powąchała i to by było na tyle(dosłownie odkręciła się ogonem). Więc żeby nie wyrzucać stwierdziłam, że poczęstuję tą soczystą trawą Dziewczyny mniejsze...efekt jak wyżej :glowawmur: Myślałam, że już sama będę musiała ją jakoś przetrawić....ale po jakimś czasie wróciłam do pokoju, a tam "trawnik" przystrzyżony do długości 0,5 cm...równiutko. Mam w domu ekokosiarki :szczerbaty:

Początkowe (nie)zainteresowanie:
Obrazek

Efektów strzyżenia niestety nie zarejestrowałam...
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Super :-) Nie ma to jak świeża trawka :lol:
Awatar użytkownika
Destiny
Kontakt:

Uff jak gorąco...puff jak gorąco...a dziewczyny siedzą na wybiegu zakopane w ręcznik :shock: Na szczęście okupują najchłodniejszy pokój w domu.
A my właśnie wróciliśmy znad polskiego morza...świnki były pod opieką sąsiada i muszę się pochwalić jakie są mądre. Jako że mój sąsiad bardzo lubi nasze zwierzęta, więc ilość dostarczanego im pokarmu jest wprost proporcjonalna do sympatii jaką je darzy :lol: Na nic moje uwagi, przygotowane wcześniej, poporcjowane warzywa...micha i tak nigdy nie jest pusta ( i to zarówno świńska jak i kocia). W ciągu tygodnia zniknęło 500 g opakowanie suchego pokarmu 8-) Ale wiem, że nie ukryło się w świnkowych brzuchach, bo moje panny mimo że pazerne, to znają granice...nadwyżkę pokarmu wywalały z miski na matę, a co na macie to już niejadalne :lol: I tak: Julcia waży 1020g, a Bezunia 1120g. Także dbają o linię ( by była gruba i wyraźna). A jakie to pieszczochy...można by je głaskać godzinami; i nie wiem komu sprawia to większą przyjemność :D
Ostatnio dziewczynki miały domowe SPA...zostały wykąpane, Bezie podstrzygłam kuper, do tego manicure i pedicure. Później wrzucę fotki dokumentujące miłość Bezy do suszarki, a na razie najaktualniejsze z aktualnych zdjęć panienek:
Full wypas:
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”