Mole książkowe
Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Kropcia
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
Re: Mole książkowe
Może się kiedyś zabiorę za uniwersum Świata Dysku. W liceum próbowałam i mi kompletnie nie podeszło. Zastanawiam się ile osób na świecie teraz dopiero postanowi sięgnąć po twórczość Pratchetta, bo "wypada".
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Ja mam przeczytane wszystkie książki Pratchetta. Niektóre po kilka razy... Strasznie mi smutno dzisiaj 

- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Chociaż znalaźliśmy dzisiaj pozytyw na zajęciach z angielskiego. Pratchett już Świat Dysku ukończył i sam raczej czekał na śmierć... gorzej byłoby np. jakby Martin się wylogował.
Ale szkoda mimo wszystko. Odeszła wybitna postać w świecie literatury fantasy.
No, ale u mnie nie będzie lektury "bo wypada". Jest w kolejce i czeka. Ale przebijam się przez angielską wersję "Song of Ice and Fire", a po drodze jeszcze Narnia czeka, i "Wheels of Time"
Ale szkoda mimo wszystko. Odeszła wybitna postać w świecie literatury fantasy.
No, ale u mnie nie będzie lektury "bo wypada". Jest w kolejce i czeka. Ale przebijam się przez angielską wersję "Song of Ice and Fire", a po drodze jeszcze Narnia czeka, i "Wheels of Time"
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Pratchett miał dokończyć trylogię o Lipwigu powieścią pod tytułem "Raising Taxes", był nawet już polski tytuł "Raj podatkowy" - żeby pasowało do "Piekła Pocztowego" i "Świata Finansjery".
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Czytam, a właściwie kończę "Hiszpańskie oczy" Nurowskiej. Niesamowita książka, polecam.
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Na pewno we wrześniu tego roku wychodzi "The Shepherd's Crown" z cyklu o Tiffany... a trzeci tom o Lipwigu, to nie czasem Raising Steam?kimera pisze:Pratchett miał dokończyć trylogię o Lipwigu powieścią pod tytułem "Raising Taxes", był nawet już polski tytuł "Raj podatkowy" - żeby pasowało do "Piekła Pocztowego" i "Świata Finansjery".
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
A ja mam prawie cały Świat Dysku
tyle że u rodziców; za każdym razem jak pojadę to kilka części po raz któryś tam przeczytam. To był mój ulubiony autor, od czasów jak wyszedł u nas Kolor Magii i Blask Fantastyczny x lat temu.

- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Tytuł zmienił się z "podatków" na "parę". Widocznie zmieniła się koncepcja autora, i przy okazji diabli wzięli tak ładnie wymyślony tytuł
. Nie czytałam jeszcze.
Przy okazji, byłam dziś na spotkaniu autorskim ze Zygmuntem Miłoszewskim, autorem kryminałów, między innymi trylogii o prokuratorze Szackim: Uwikłany, Ziarno prawdy, i Gniew. Bardzo dobre książki, polecam - takie w stylu Mankella albo Nesbo.
Autor przyznaje się do zamiłowania do SF, zwłaszcza tej, w której występują statki kosmiczne! Sam przymierza się do opowiadań o tematyce powiedzmy, fantastycznej, coś w stylu urban fantasy.

Przy okazji, byłam dziś na spotkaniu autorskim ze Zygmuntem Miłoszewskim, autorem kryminałów, między innymi trylogii o prokuratorze Szackim: Uwikłany, Ziarno prawdy, i Gniew. Bardzo dobre książki, polecam - takie w stylu Mankella albo Nesbo.
Autor przyznaje się do zamiłowania do SF, zwłaszcza tej, w której występują statki kosmiczne! Sam przymierza się do opowiadań o tematyce powiedzmy, fantastycznej, coś w stylu urban fantasy.
- Kropcia
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
@Jack, akurat nie piłam do Ciebie, bo sama wiem jak to jest, jak się ma książki w kolejce. Ale zastanawiam się jaki wysyp nagłych fanów Pratchetta teraz będzie. Tak to się już zdarza
I zgadzam się, że kiepsko by było jakby Martin teraz postanowił opuścić ten "padół łez".
I zgadzam się, że kiepsko by było jakby Martin teraz postanowił opuścić ten "padół łez".
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)