Mole książkowe

Dyskusje niekoniecznie o świnkach.

Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kropcia
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Re: Mole książkowe

Post autor: Kropcia »

Może się kiedyś zabiorę za uniwersum Świata Dysku. W liceum próbowałam i mi kompletnie nie podeszło. Zastanawiam się ile osób na świecie teraz dopiero postanowi sięgnąć po twórczość Pratchetta, bo "wypada".
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Ja mam przeczytane wszystkie książki Pratchetta. Niektóre po kilka razy... Strasznie mi smutno dzisiaj :(
Agmeszka

Post autor: Agmeszka »

Ja przeczytałam 3 jego książki, bardzo lekkie i przyjemne :)
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

Chociaż znalaźliśmy dzisiaj pozytyw na zajęciach z angielskiego. Pratchett już Świat Dysku ukończył i sam raczej czekał na śmierć... gorzej byłoby np. jakby Martin się wylogował.
Ale szkoda mimo wszystko. Odeszła wybitna postać w świecie literatury fantasy.

No, ale u mnie nie będzie lektury "bo wypada". Jest w kolejce i czeka. Ale przebijam się przez angielską wersję "Song of Ice and Fire", a po drodze jeszcze Narnia czeka, i "Wheels of Time"
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Pratchett miał dokończyć trylogię o Lipwigu powieścią pod tytułem "Raising Taxes", był nawet już polski tytuł "Raj podatkowy" - żeby pasowało do "Piekła Pocztowego" i "Świata Finansjery".
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Czytam, a właściwie kończę "Hiszpańskie oczy" Nurowskiej. Niesamowita książka, polecam.
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

kimera pisze:Pratchett miał dokończyć trylogię o Lipwigu powieścią pod tytułem "Raising Taxes", był nawet już polski tytuł "Raj podatkowy" - żeby pasowało do "Piekła Pocztowego" i "Świata Finansjery".
Na pewno we wrześniu tego roku wychodzi "The Shepherd's Crown" z cyklu o Tiffany... a trzeci tom o Lipwigu, to nie czasem Raising Steam?
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

A ja mam prawie cały Świat Dysku :102: tyle że u rodziców; za każdym razem jak pojadę to kilka części po raz któryś tam przeczytam. To był mój ulubiony autor, od czasów jak wyszedł u nas Kolor Magii i Blask Fantastyczny x lat temu.
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Tytuł zmienił się z "podatków" na "parę". Widocznie zmieniła się koncepcja autora, i przy okazji diabli wzięli tak ładnie wymyślony tytuł :). Nie czytałam jeszcze.
Przy okazji, byłam dziś na spotkaniu autorskim ze Zygmuntem Miłoszewskim, autorem kryminałów, między innymi trylogii o prokuratorze Szackim: Uwikłany, Ziarno prawdy, i Gniew. Bardzo dobre książki, polecam - takie w stylu Mankella albo Nesbo.
Autor przyznaje się do zamiłowania do SF, zwłaszcza tej, w której występują statki kosmiczne! Sam przymierza się do opowiadań o tematyce powiedzmy, fantastycznej, coś w stylu urban fantasy.
Awatar użytkownika
Kropcia
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Post autor: Kropcia »

@Jack, akurat nie piłam do Ciebie, bo sama wiem jak to jest, jak się ma książki w kolejce. Ale zastanawiam się jaki wysyp nagłych fanów Pratchetta teraz będzie. Tak to się już zdarza
I zgadzam się, że kiepsko by było jakby Martin teraz postanowił opuścić ten "padół łez".
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze sprawy”