Tazos & Cheetos [*] & Malwinka - Tazos chory
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Nasze małe szczęście :)
Super, że będzie miał świńskiego przyjaciela. Zobaczycie ogromną różnicę - świnia odżyje, a Wy będzie mieli radochę.
Ze strzyżeniem chyba lepiej nie będzie, bo pacjent nie współpracuje
Nie lubi niczego, co mu się robi. Znosi czesanie, bo przypomina mu głaskanie, a to pieszczoch. Ale jak tylko poczuje, że ktoś mu się dobiera do futra...muszę uważać, bo wierzga łapami i macha pyskiem, żeby popatrzeć i oprotestować. Tnę więc jak leci, byle szybciej
A co do towarzystwa...ostatecznie przypieczętowała to wizyta u weta, któremu rzuciłam temat, ile świnek i chłop pękł, jak usłyszał, że samotna świnka może popaść w depresję. Widać, że Tazos towarzystwa potrzebuje, tak tylko leżakuje na domku, a jak go wyciągnę na wybieg i podrzucam mu jakieś zabawki, siano, gałązki, to zaczyna szaleć. Ale sam nie wyjdzie. Na wybiegu to zupełnie inny prosiak, najlepiej żebym z nim siedziała i robiła za kumpla do zabawy i biegania. Dobrze, że nie muszę siana z nim jeść
Imię wybrane przez lubego mojego, początkowo miał być Oszołomkiem (takie romantyczne zdrobnienie nasze
), ale przy pierwszej wizycie u weta okazało się, że to nie byłby dobry pomysł
Druga świnka powinna być Cheetosem...a jak będzie, zobaczymy..

A co do towarzystwa...ostatecznie przypieczętowała to wizyta u weta, któremu rzuciłam temat, ile świnek i chłop pękł, jak usłyszał, że samotna świnka może popaść w depresję. Widać, że Tazos towarzystwa potrzebuje, tak tylko leżakuje na domku, a jak go wyciągnę na wybieg i podrzucam mu jakieś zabawki, siano, gałązki, to zaczyna szaleć. Ale sam nie wyjdzie. Na wybiegu to zupełnie inny prosiak, najlepiej żebym z nim siedziała i robiła za kumpla do zabawy i biegania. Dobrze, że nie muszę siana z nim jeść

Imię wybrane przez lubego mojego, początkowo miał być Oszołomkiem (takie romantyczne zdrobnienie nasze

No i cóż...myśleliśmy, myśleliśmy i się zdecydowaliśmy 
Majorek http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =11&t=4046 mam nadzieję, że już niedługo będzie z nami.
Ostatnio nawał pracy mam, ale w wolnej chwili zaczynam szykować mu lokum, byle nasza gwiazda się nim nie zainteresowała

Majorek http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =11&t=4046 mam nadzieję, że już niedługo będzie z nami.
Ostatnio nawał pracy mam, ale w wolnej chwili zaczynam szykować mu lokum, byle nasza gwiazda się nim nie zainteresowała

infrared- brzmi mi wyjątkowo fizykoterapeutycznie ;d
trzymam kciuki za zgodne łączenie

trzymam kciuki za zgodne łączenie

Tak się kiedyś przyplątało i zostałoHarvejowa pisze:infrared- brzmi mi wyjątkowo fizykoterapeutycznie ;d

Wczoraj wyjątkowo przytulaśny wieczór był. Rozbiło nam się szkło na podłodze, do czasu stwierdzenia z absolutną pewnością, że nic prosiakowi nie grozi, siedział w klatce. Jak tylko zobaczył, że się wrota otwierają, zaczęło się szaleństwo biegania, potem szaleństwo jedzenia (kolaaacja), no a potem trzeba było odpocząć.

Moja myszunia

Będą do siebie pasować z Majorkiem
Dwa kudłate poczochrańce 

Już widzę dwie latające szczotki na wybiegu
Będzie z nich piękna parka włochatych łobuzów.

Będzie z nich piękna parka włochatych łobuzów.

- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Ale pysio słodki
taki odpoczynek to ja rozumiem. Trzymam kciuki za doświnianie 

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

Ależ ostatnio przeżyliśmy stresów z naszym prosiakiem!
Skaleczył się, jak prawdziwy facet
, w siurka. Spuchło mu wszystko i nie chciało się schować. Pojechaliśmy do kliniki 24h - niedziela, późno, a coś zrobić trzeba było.
I daaawno nikt mnie tak nie zdenerwował. Wet wmawiał mi, że mój kochany prosiaczek, moje oczko w głowie, codziennie tulone, głaskane i wypieszczone, chodzi tak od kilku dni! Że to nasze zaniedbanie, że nic już się nie da zrobić, jest martwica i w ogóle do końca życia mamy mu to wpychać na siłę do środka tak jak on, szanowny , kurczę, pan rzeźnik. Tazos był przerażony, ja się poryczałam, co ten mój biedny chłopak przeżył, to tylko on wie...
Następnego dnia wyprawiłam siebie do pracy, a dużego i małego do innego weta. No i cóż...tragedii nie było, wetka uspokoiła, że nie chodzi z tym kilka dni, że wystarczy na razie nawilżać i obserwować, a jak coś się będzie działo, to będziemy myśleć dalej. No i jak na razie tydzień minął, nic się dalej nie dzieje, kamień z serca po prostu dla takiej panikary jak ja.
Przy okazji w końcu prosiak dorobił się książeczki zdrowia - królika, świnki się skończyły
Na ostatnie dwa dni Tazos został z opieką doraźną - my wyjechaliśmy, a jego odwiedzały ciocie
Oczywiście po powrocie był foch, ale małym przekupstwem wszystkie fochy prosiakowe da się zwalczyć

Skaleczył się, jak prawdziwy facet

I daaawno nikt mnie tak nie zdenerwował. Wet wmawiał mi, że mój kochany prosiaczek, moje oczko w głowie, codziennie tulone, głaskane i wypieszczone, chodzi tak od kilku dni! Że to nasze zaniedbanie, że nic już się nie da zrobić, jest martwica i w ogóle do końca życia mamy mu to wpychać na siłę do środka tak jak on, szanowny , kurczę, pan rzeźnik. Tazos był przerażony, ja się poryczałam, co ten mój biedny chłopak przeżył, to tylko on wie...
Następnego dnia wyprawiłam siebie do pracy, a dużego i małego do innego weta. No i cóż...tragedii nie było, wetka uspokoiła, że nie chodzi z tym kilka dni, że wystarczy na razie nawilżać i obserwować, a jak coś się będzie działo, to będziemy myśleć dalej. No i jak na razie tydzień minął, nic się dalej nie dzieje, kamień z serca po prostu dla takiej panikary jak ja.
Przy okazji w końcu prosiak dorobił się książeczki zdrowia - królika, świnki się skończyły

Na ostatnie dwa dni Tazos został z opieką doraźną - my wyjechaliśmy, a jego odwiedzały ciocie