Mole książkowe

Dyskusje niekoniecznie o świnkach.

Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
lubię

Re: Mole książkowe

Post autor: lubię »

Ja mam w formie książkowej i też mnie czeka, żeby sprawdzić, kiedy to dziecku podsunąć. Na razie trawi "Diossosa", potem coś lżejszego, "Momo" albo "Przygody Sajo i małych bobrów", a potem "Nagle w głębi lasu". Ale rozwój intelektualno-emocjonalny idzie jej strasznie szybko, więc wolę się przygotować na zapas.
Agmeszka pisze:Jak zaczynam coś czytać i nie mogę zmęczyć to odkładam.
Po co się męczyć nie każdy musi kochać pisarzy których wszyscy lubią.
Jednym coś pasuje innym nie i to jest właśnie najfajniejsze :)
Sęk w tym, że ja uwielbiam Eco. Mogę czytać nawet jego akademickie wypociny (może to pokłosie czasów, kiedy chronicznie dostawałam zdania z jego książek do rozbioru - taka ulga, że mogę się już skupić tylko na treści :szczerbaty: ). A tej powieści coś nie jestem w stanie :idontknow:
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

Teraz właśnie dorwałem "Rycerza Siedmiu Królestw" od Martina. Taki jakby prolog do Pieśni Lodu i Ognia. A dziś premiera tego: http://www.empik.com/swiat-lodu-i-ognia ... ,ksiazka-p będzie co czytać w samolocie :D
Podpis usunięty przez administratora.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Nie mogę skończyć Lolity :glowawmur:
Majka745

Post autor: Majka745 »

Dopiero co odkryłam ten wątek, więc nie wiem czy było takie pytanie, więc je zadam; jakie książki polecacie??? Od razu mówię, że lubię różne gatunki; młodzieżowe są fajne - tak na luzie czytane.
Czytałam kedyś taką książkę pt. "Nieśmiertelny" Gillian'a Shields'a, a ostatnio "Czerwień rubinu" Kerstin Gier (pierwsza część Trylogii czasu)- mam jeszcze 2 części, ale pytam, bo u mnie książka, to 2/3 dni. Szukam właśnie książek tego typu co podałam, ale jak znacie jakieś inne równie ciekawe, to podajcie tytuły - chętnie poczytam. ;)
Dropsio

Post autor: Dropsio »

W moje łapy wczoraj wpadł "Labirynt Śniących Książek" Walter'a Moers'a. Zdążyłam przeczytać już dobre kilkadziesiąt stron i jak zwykle Moers trzyma poziom ;) (muszę dorwać jeszcze "13 i 1/2 życia Kapitana Niebieskiego Misia", bo "Rumo...", "Miasto Śniących Książek" i "Kota Alchemika" już czytałam)
Awatar użytkownika
Iza
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Iza »

Cynthia, jak idzie z Lolitą?

Właśnie skończyłam "Opowieść Podręcznej"M. Atwood. Dobra książka, polecam.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Iza pisze:Cynthia, jak idzie z Lolitą?

Właśnie skończyłam "Opowieść Podręcznej"M. Atwood. Dobra książka, polecam.
Iza, skończyłam w niedzielę :tired: Ciężko językowo, mam kolejne chyba 6 książek w kolejce, muszę zdecydować za co się wziąć.... Teraz coś lżejszego na pewno :szczerbaty:
Agmeszka

Post autor: Agmeszka »

Ja wczoraj skończyłam Solaris Lema :)
Polecam kto nie czytał.
Trochę dziwna książka bo nie jestem fanką fantastyki, i dziwnie mi się czytało,
ale bardzo fajny klimat ma i nie jest głupia :)
lubię

Post autor: lubię »

Bo Lem to tylko pozornie fantastyka, jego książki powinny być w dziale "Dające do myślenia" :)
paciorowa

Post autor: paciorowa »

lubię pisze:Bo Lem to tylko pozornie fantastyka, jego książki powinny być w dziale "Dające do myślenia" :)
Mówicie? Trzebaby się w końcu zabrać, bo wstyd;/

Ale w pierwszej kolejności muszę dorwać coś z półki "czysta rozrywka" ;): "Zaginiona dziewczyna". Dużo się mówi o niej z okazji filmu, sporo pozytywnych opinii słyszałam. Czytał ktoś?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze sprawy”