Toffi, Natka, Szyszka oraz Misia, Beza i Piernik

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Re: Chrupka i Strzałek

Post autor: dortezka »

no nie dziwię się, że jest w kalendarzu bo na prawdę jest super ta fotka!

ale ta rozanielona minka na pierwszym też jest extra :love:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
joaś
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: joaś »

Kalendarzowe zdjęcie jest świetne! Królowa marchewki :D

Próbowałam chłopakom przetłumaczyć, że obcinanie pazurków + leżenie na plecach + koperek = świetna zabawa. Spróbowałam raz - Brus przez godzinę patrzył na mnie z wyrzutem, a gdyby przetłumaczyć na 'ludzkie' to, co powiedział Folbryk... eh, większość trzeba by było wypikać :nie_powiem: Więcej nie będę sprawdzać, a na podziwianie wyluzowanego brzuszka zawsze mogę zajrzeć tu :D
Awatar użytkownika
grzegorz
Miejscowość: Mikołów
Kontakt:

Post autor: grzegorz »

Cieszę się, że zdjęcie się Wam podoba :) .

Chrupka podczas swojego ulubionego zajęcia - wylegiwania się na mojej poduszce :lol:
Obrazek

joaś pisze: ... a gdyby przetłumaczyć na 'ludzkie' to, co powiedział Folbryk... eh, większość trzeba by było wypikać :nie_powiem:
Wiem coś o tym. Przypomniało mi się jak kiedyś, po powrocie z zastrzyku od weterynarza, Chrupka przez ponad minutę patrzyła się na mnie i piszczała. Gdyby to przetłumaczyć, to również byłoby mnóstwo cenzury. :twisted:

Zabawa w sianku
Obrazek

Testy drybedu
Obrazek

Obrazek

Zastanawiam się tylko dlaczego Strzałek zaczął wchodzić na półkę odkąd włożyłem do klatki drybed :think:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 07 gru 2019, 10:43 przez grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz.
Wątek Toffi, Natki i Szyszki: viewtopic.php?f=55&t=1829

Za TM
Chrupka, Strzałek, Łatka, Lusia, Trufla i Panda
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Może mu za ciepło w łapki? ;)
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Ale są lśniące i uśmiechnięte. Mają jak w raju. A Strzałek tak urósł, że mnie zatkało.
Awatar użytkownika
grzegorz
Miejscowość: Mikołów
Kontakt:

Post autor: grzegorz »

Tak, urósł - i to sporo. Jest już prawie taki duży jak Chrupka. :)

Zaniepokoiło mnie ich wczorajsze zachowanie. W nocy, jak poszedłem spać usłyszałem kłótnię. Stali naprzeciwko siebie w odległości kilku centymetrów i bardzo głośno zgrzytali na siebie zębami. Do tego turkotanie, a później gonitwy po całej klatce. Sytuacja powtórzyła się jeszcze kilka razy nad ranem.

Wieczorem byli jeszcze razem u mnie na kolanach i nic nie wskazywało na jakieś sprzeczki.

Jak na razie jest spokój - mam nadzieję, że już im przeszło. Zastanawia mnie tylko co takie zachowanie oznacza, po tylu miesiącach życia w zgodzie i czym mogło to być spowodowane. :think:
Wątek Toffi, Natki i Szyszki: viewtopic.php?f=55&t=1829

Za TM
Chrupka, Strzałek, Łatka, Lusia, Trufla i Panda
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

Dwóch moich chłopaków mieszka razem od urodzenia (są z labo). Na co dzień zgodni, czasami jednak potrafią tak się pogonić, że aż troty latają. Nigdy jednak nie doszło do ugryzienia (raz chyba jeden drugiego podszczypnął pupę) - więc zostawiam ich w spokoju.
Polecam na razie obserwować :)
Awatar użytkownika
joaś
Kontakt:

Post autor: joaś »

O, ja mam często takie afery - na szczęście nigdy nie używają zębów. Humorzaste stwory... Może Strzałek damie nie ustąpił miejsca? Albo Chrupka chłopakowi nadepnęła na palucha? Moi za takie przewinienia potrafią się z klatki wyganiać, a chwilę potem śpią obok siebie.
:fingerscrossed: żeby to nie było nic poważnego
Rozetka

Post autor: Rozetka »

Obrazek

O proszę jaka przyjaźń.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

grzegorz pisze:Tak, urósł - i to sporo. Jest już prawie taki duży jak Chrupka. :)

Zaniepokoiło mnie ich wczorajsze zachowanie. W nocy, jak poszedłem spać usłyszałem kłótnię. Stali naprzeciwko siebie w odległości kilku centymetrów i bardzo głośno zgrzytali na siebie zębami. Do tego turkotanie, a później gonitwy po całej klatce. Sytuacja powtórzyła się jeszcze kilka razy nad ranem.

Zastanawia mnie tylko co takie zachowanie oznacza, po tylu miesiącach życia w zgodzie i czym mogło to być spowodowane. :think:
Najbardziej prawdopodobne jest, że Chrupce nie spodobały się awanse Strzałka. U mnie za życia Toli nieraz odbywały się dzikie nocne awantury, w których Pontus zdrowo dostawał po warkoczu, ponieważ Tola nie miała chęci znosić jego amorów. Czasami nie miała zastrzeżeń, wtedy nawet się nie oglądała, a czasami jazgotała i tłukła zębem.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”