Mole książkowe
Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Mole książkowe
Nie, nie mówię o różnicach między serialem a książką, ale cóż wymądrzać się nie będę bo nie czytałam po ang. niestety.. 

-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
Różnic żadnych nie zauważyłam, co najwyżej niektóre fragmenty bym przetłumaczyła inaczej 

- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
O to to. Ledwo zacząłem czytać, a mam podobne odczucia.Nyanyan pisze:Różnic żadnych nie zauważyłam, co najwyżej niektóre fragmenty bym przetłumaczyła inaczej
Podpis usunięty przez administratora.
Wczoraj skończyłam czytać Wampiry Hollywoodu. Książka poniżej przeciętnej w sam raz do czytania w poczekalni u lekarza. Taki przeciętny kryminał z tym, że są w nim wampiry. Mnie jakoś książki z wampirami nie fascynują, poza cyklem Kroniki wampirów Anne Rice.
Teraz czytam Nigdziebądź Neila Gaimana - taka bajka
Co do Gry o Tron przeczytałam 1 tom, dobra książka, nie wiem czy przeczytam kolejne tomy, bo generalnie nie przepadam za sagami, nie lubię zbyt długo przebywać w tym samym klimacie (szybko się nudzę). Obawiam się że tak może być w tym przypadku, a bardzo bym tego nie chciała.
Teraz czytam Nigdziebądź Neila Gaimana - taka bajka

Co do Gry o Tron przeczytałam 1 tom, dobra książka, nie wiem czy przeczytam kolejne tomy, bo generalnie nie przepadam za sagami, nie lubię zbyt długo przebywać w tym samym klimacie (szybko się nudzę). Obawiam się że tak może być w tym przypadku, a bardzo bym tego nie chciała.
- Elurin
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Przeczytałem pierwsze 4-y tomy serii pani Sigurdardottir o Thorze Gudmundsdottir, niezłe, choć mam zastrzeżenia do drugiego tomu. Zaletą dodatkową jest osadzenie akcji na egzotycznej dla nas Islandii.
Obecnie docieram do połowy "Bones are Forever" Kathy Reichs. Jeśli ktoś kojarzy serial "Kości", to jest on kręcony na motywach serii książkowej, której moja lektura jest 15-tym tomem (plus 4-y tomiki podserii dla młodzieży, też niezłe i 4-y nieznane mi poza tytułami e-booki). Piszę "na motywach", bo poza wykonywanym zawodem i personaliami głównej bohaterki nie ma między nimi żadnego związku. No, poza tym, że serialowa Temperance "Bones" Brennan pisze książki, których bohaterką jest niejaka Kathy Reichs
Obecnie docieram do połowy "Bones are Forever" Kathy Reichs. Jeśli ktoś kojarzy serial "Kości", to jest on kręcony na motywach serii książkowej, której moja lektura jest 15-tym tomem (plus 4-y tomiki podserii dla młodzieży, też niezłe i 4-y nieznane mi poza tytułami e-booki). Piszę "na motywach", bo poza wykonywanym zawodem i personaliami głównej bohaterki nie ma między nimi żadnego związku. No, poza tym, że serialowa Temperance "Bones" Brennan pisze książki, których bohaterką jest niejaka Kathy Reichs

Peu importe notre âge
On est tous écoliers
Il faut tourner des pages
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
On est tous écoliers
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
O, ja akurat na piątym tomie:) Strasznie mnie irytuje główna bohaterka, zupełnie nie wiem czemu dalej czytamElurin pisze: Obecnie docieram do połowy "Bones are Forever" Kathy Reichs. Jeśli ktoś kojarzy serial "Kości", to jest on kręcony na motywach serii książkowej, której moja lektura jest 15-tym tomem (plus 4-y tomiki podserii dla młodzieży, też niezłe i 4-y nieznane mi poza tytułami e-booki). Piszę "na motywach", bo poza wykonywanym zawodem i personaliami głównej bohaterki nie ma między nimi żadnego związku. No, poza tym, że serialowa Temperance "Bones" Brennan pisze książki, których bohaterką jest niejaka Kathy Reichs

- Elurin
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
W sumie mam to samo, Tempe ma irytującą tendencję do łamania zasad w każdym tomie - i w każdym tomie na końcu grozi jej śmierć, po czym zjawia się kawaleria, na szczęście nie zawsze pod postacią detektywa Ryana
Trochę schematyczne te opowiastki, ale niekiedy pojawiają się przebłyski naprawdę dobrej literatury.

Peu importe notre âge
On est tous écoliers
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
On est tous écoliers
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
- Iza
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Kontakt:
Właśnie skończyłam "Worek kości" S.Kinga. Jak zawsze kompletnie dałam się wciągnąć w jego twórczość. Jakie jeszcze książki tego autora polecacie?
-
- Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
- Kontakt:
Na "Zielonej mili" Kinga nieźle się spłakałam... Książka robi wrażenie nawet na tych, co wcześniej oglądali film.Iza pisze:Właśnie skończyłam "Worek kości" S.Kinga. Jak zawsze kompletnie dałam się wciągnąć w jego twórczość. Jakie jeszcze książki tego autora polecacie?
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Czytam "Lolitę"...