Mufka za TM :(

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Myszadora

Mufka za TM :(

Post autor: Myszadora »

Wczoraj za TM odeszła Mufcia, zwana Mufką Rosołowską z uwagi na nietypowy zapach futerka;) W październiku Muflonik przeszedł operację usunięcia guza (przy tarczycy), okazało się, że guzek był nowotworem złośliwym. Od tamtego czasu walczyliśmy o to, żeby Mufka wróciła do poprzedniego stanu zdrowia i wagi, bo niestety nowotwór spowodował makabryczny zanik mięśni. W pewnym momencie nawet wydawało się, że jest lepiej, ale zaraz potem pojawiły się problemy z układem pokarmowym, okazało się, że wątroba wysiada. Walczyliśmy dalej jak się dało, ale dwa dni temu stan Mufci pogorszył się, nie mogła jeść normalnie nawet karmy ratunkowej. Miała jakieś problemy z przełykaniem. W nocy problemy nasiliły się bardzo więc poleciałyśmy do Doktora, który zbadał ją dokładnie i stwierdził, że jest w bardzo złym stanie i bardzo się męczy. Zaproponował ponowne badanie krwi, ale jednocześnie stwierdził, że organizm jest tak wyniszczony, że jeśli leczenie w ogóle pomoże to tylko na chwilę i lepiej by było się ze świnką pożegnać. Zdecydowałyśmy, że pozowlimy jej odejść, zasnęła u mamy na rękach:( I tu mega ukłon w stronę dr Ziętka, który wykazał się dużą wrażliwością i delikatnością przy Mufce. Zostawiłam wczoraj wszystkie jej rzeczy na miejscu, śpiworki, domek, miseczkę. Nie mogę się zebrać, żeby to wszystko schować:(

Obrazek
Ostatnio zmieniony 30 sty 2015, 11:37 przez Myszadora, łącznie zmieniany 1 raz.
twojawiernafanka

Re: Mufka za TM :(

Post autor: twojawiernafanka »

:candle:
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Tak mi przykro, z całego serca współczuję, :sadness: biedactwo już nie cierpi.
joasior

Post autor: joasior »

Bardzo mi przykro :(
Dla Mufki na drogę :swieca:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Bardzo współczuję
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Współczuję... Dobra decyzja, czasem nie warto zatrzymywać zwierzęcia na siłę... :candle:
ANYA

Post autor: ANYA »

Justek

Post autor: Justek »

Łączę się w bólu :candle:
Ameba
Miejscowość: okolice Gliwic
Kontakt: