Kilka dni temu pożarły mi się świnki. W awanturze jeden wyszedł z przegryzioną wargą i tu pojawia sie problem. Warga się nie goi ponieważ podczas posiłku czy nawet picia z poidełka rana pęka na nowo. Nie istotne czy je granulat czy miękkie jabłko. Schemat zawsze ten sam.
Pytanie co robić w takiej sytuacji? Odstawienie na dobę jedzenia i picia nie wchodzi w grę wiec jak wybrnąć z sytuacji ?
Pęknięta warga.
Moderator: Dzima
Re: Pęknięta warga.
To faktycznie w niefortunnym miejscu ma ranke,u mnie Maniek tak oberwał i nie chciał jeść nic kwaskowatego typu jabłko.Ale na szczęście samo się zagioło.U ciebie nie wiem co poradzić
Tzn myślę, że wreszcie samo się zagoi, dłużej bo dłużej, ale po prostu nie chce żeby go bolało, a widocznie za każdym razem zaczyna kręcić głową i popiskiwać :c
Ostatnio zmieniony 10 paź 2014, 11:53 przez Nikodemcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Moze posmaruj jodyna, moja Pusia miała dziabniete uszko i wet posmarował jodyną.
- justynuszek
- Miejscowość: Sosnowiec
- Kontakt:
Jodyn odradzam. Ucha sobie nie wyliże, wargę i owszem.
Wybierz się do weterynarza, miałam kiedyś pod opieką świnkę jednej z forumowiczek z podobną przypadłością, warga została sklejona specjalnym weterynaryjnym klejem, który m.in. nie rozpuszcza się w wodzie, więc świń może normalnie jeść i pić.
Jodyną nie smaruj, bo świnka zeżre a one są wrażliwe na zatrucie jodem.
Jodyną nie smaruj, bo świnka zeżre a one są wrażliwe na zatrucie jodem.
Dzisiaj byliśmy u weterynarza z ropniem, ale przy okazji pokazywałam wargę, która wreszcie prawie się wygoiła. Już nie pęka i wszystko jest w porządku :3