Nutka,Gwiazdka,Kubuś,Mariolka,Danusia, Tofik,Rubin za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
StokrotkaPn

Nutka,Gwiazdka,Kubuś,Mariolka,Danusia, Tofik,Rubin za TM

Post autor: StokrotkaPn »

Witamy
Mieliśmy wątek na starym forum a teraz wracamy w powiększonym składzie.

Nutka[*] i Gwiazdka to świnki z pseudo od Szczurka, trafiły do mnie jako roczne świnki 10.10.2010 r od osoby z forum,
która je adoptowała oddała z powodu alergii.
Nutka[*] czarnuszek była odważniejsza niż dzikus Gwiazdka, lubiła drapanie pod brodą i jako jedyna z moich świnek potrafiła wysoko skakać. Wskakiwała na dach domku i tam sobie na legowisku lubiła spać.
Nutka[*] odeszła 20.12.2012 nie została wybudzona po operacji. Na początku grudnia 2012 miała operację usunięcia cyst , po której zupełnie przestała jeść, potem doszły problemy z zębami i z ropniem i z drugiej operacji już do domu nie wróciła.
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=71&t=941
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Gwiazdka to dzikusek w stosunku do ludzi a terrorysta w stosunku do innych świnek. Na początku terroryzuje , cyka i gnębi nowe świnki ale w końcu ustępuje bo nie ma wyjścia:-)
Przeszła już 6 operacji : 3 razy usunięcie ropnia , 2 razy usunięcia cyst i usunięcie kulki z sierści z żołądka .
Gwiazdka przeżyła prawie 7 lat odeszła 14.05.2016 po godz.18-tej. Spij moja mała Gwiazdeczko :swieca:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
26.12.2010 do dziewczyn dołączył Kubuś, który jest świnką z czerwonego alarmu i został kupiony na allegro.
Mieszkał w piwnicy w malutkiej klatce bo znudził się dziecku, które dostało go rok wcześniej na gwiazdkę.
Więc przypuszczam,że tez miał rok jak do mnie trafił.Kubuś jest wykastrowany.
W lipcu 2013 miał usuwanego guza tarczycy w Medicavecie a we wrześniu operację gruczołu mlekowego i stwierdzono u niego gruczolakoraka złośliwego. Kubuś ma problemy z nerkami i nie widzi.
03.02.2015 ok 17,20 Kubuś pobiegł za TM.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Po odejściu Nutki do Gwiazdki i Kubusia 05.01.2013 dołączyła Mariolka, czarna długowłosa nieśmiała piękność.
Trafiła do mnie jako 2,5 letnia świnka od ludzi, których dziecko miało alergię.
Mariolka to świński anioł, ugodowa w stosunku do świnek i dzikusek do ludzi.
Mariolka dożyła sędziwego wieku, zabrakło miesiąca do 8 lat. Zasnęła 04.05.2018. Śpij mój kochany czarny Aniołku :swieca:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Danka na drugie Śnieżka to świnka adoptowana z tego wątku 17.09.2013 r:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... ilit=danka
Maleństwo trafiło do mnie w ciąży i przeszła cesarskie cięcie, dziecko było martwe.
Danusia była świnką ciekawską i odważną, zawsze biegła do krat i patrzyła co dobrego dostanie.
Danusia odeszła 23.07.2015. Została nie wybudzona z narkozy. Od lutego samodzielnie nie jadła.
Śpij mój aniołku :swieca:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Trochę zdjęć grupowych:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 12 maja 2019, 20:05 przez StokrotkaPn, łącznie zmieniany 34 razy.
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Re: Nutka[*],Gwiazdka,Kubuś, Mariolka i Danka

Post autor: Miłasia »

Pamiętam was ze starego forum :D
Nie mogę się doczekać :photo: :)
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Co za historie :roll: Czekam na zdjęcia gromadki :D
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Zajączek

Post autor: Zajączek »

Łaaał, ale śliczne stadko :love:
Tak ładnie kolorystycznie do siebie pasują :szczerbaty:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Kubuś ty farciarzu, ale masz kobitki :102: :lol:
Mariolcia i Danusia (imię jak mojej pani z dziekanatu-szatan nie kobieta :twisted: ) wybitnie piękne :love:
Jakby je postawić obok to yin i yang normalnie :szczerbaty:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
atka1966

Post autor: atka1966 »

witajcie znowu na forum !
muszę Was w końcu odwiedzić, bo się stęskniłam... Danuśka była maleńka jak kropelka, a okazało się że to młoda, niedoszła mamuśka :shock: cała gromadka śliczna :love:
specjalne poczochrańce i buziaki dla mojego bohatera, Kubulka :buzki:
Kiniuchaaa

Post autor: Kiniuchaaa »

Jejku jakie piękne stadko!
Danusia już tak urosła! Wspaniała jest, ale pyszczek jej się nic nie zmienił -wciąż takie malutkie dzieciątko w oczach :love:
Widzę, że zamawiałaś legowisko z TIMANI, jak długo czekałaś? Mi już chyba mija około 20 dni i wciąż brak odzewu...
StokrotkaPn

Post autor: StokrotkaPn »

Prosimy o kciuki Gwiazdka dziś w nocy pojechała do Warszawy ( dziękujemy mężowi Marty_K )
i być może będzie miała wycinanego guza tarczycy a może obędzie się bez operacji. Póki co nic nie wiem.
Bardzo schudła, wyłysiała i gdzieniegdzie porobiły jej się suche placki na skórze.

U Kubusia tez, nie wesoło co 3 dni musi jeździć na zastrzyk bo wyniki mu się pogorszyły.
W lipcu miał wycinanego guza tarczycy a wrześniu operację gruczołu mlekowego
i stwierdzono gruczlakoraka złosliwego.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2014, 17:24 przez StokrotkaPn, łącznie zmieniany 1 raz.
ANYA

Post autor: ANYA »

Duzo :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: od nas
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Od nas też bardzo dużo :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”