Witamy
Mieliśmy wątek na starym forum a teraz wracamy w powiększonym składzie.
Nutka[*] i Gwiazdka to świnki z pseudo od Szczurka, trafiły do mnie jako roczne świnki 10.10.2010 r od osoby z forum,
która je adoptowała oddała z powodu alergii.
Nutka[*] czarnuszek była odważniejsza niż dzikus Gwiazdka, lubiła drapanie pod brodą i jako jedyna z moich świnek potrafiła wysoko skakać. Wskakiwała na dach domku i tam sobie na legowisku lubiła spać.
Nutka[*] odeszła 20.12.2012 nie została wybudzona po operacji. Na początku grudnia 2012 miała operację usunięcia cyst , po której zupełnie przestała jeść, potem doszły problemy z zębami i z ropniem i z drugiej operacji już do domu nie wróciła.
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=71&t=941
Gwiazdka to dzikusek w stosunku do ludzi a terrorysta w stosunku do innych świnek. Na początku terroryzuje , cyka i gnębi nowe świnki ale w końcu ustępuje bo nie ma wyjścia:-)
Przeszła już 6 operacji : 3 razy usunięcie ropnia , 2 razy usunięcia cyst i usunięcie kulki z sierści z żołądka .
Gwiazdka przeżyła prawie 7 lat odeszła 14.05.2016 po godz.18-tej. Spij moja mała Gwiazdeczko
26.12.2010 do dziewczyn dołączył Kubuś, który jest świnką z czerwonego alarmu i został kupiony na allegro.
Mieszkał w piwnicy w malutkiej klatce bo znudził się dziecku, które dostało go rok wcześniej na gwiazdkę.
Więc przypuszczam,że tez miał rok jak do mnie trafił.Kubuś jest wykastrowany.
W lipcu 2013 miał usuwanego guza tarczycy w Medicavecie a we wrześniu operację gruczołu mlekowego i stwierdzono u niego gruczolakoraka złośliwego. Kubuś ma problemy z nerkami i nie widzi.
03.02.2015 ok 17,20 Kubuś pobiegł za TM.
Po odejściu Nutki do Gwiazdki i Kubusia 05.01.2013 dołączyła Mariolka, czarna długowłosa nieśmiała piękność.
Trafiła do mnie jako 2,5 letnia świnka od ludzi, których dziecko miało alergię.
Mariolka to świński anioł, ugodowa w stosunku do świnek i dzikusek do ludzi.
Mariolka dożyła sędziwego wieku, zabrakło miesiąca do 8 lat. Zasnęła 04.05.2018. Śpij mój kochany czarny Aniołku
Danka na drugie Śnieżka to świnka adoptowana z tego wątku 17.09.2013 r:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... ilit=danka
Maleństwo trafiło do mnie w ciąży i przeszła cesarskie cięcie, dziecko było martwe.
Danusia była świnką ciekawską i odważną, zawsze biegła do krat i patrzyła co dobrego dostanie.
Danusia odeszła 23.07.2015. Została nie wybudzona z narkozy. Od lutego samodzielnie nie jadła.
Śpij mój aniołku
Trochę zdjęć grupowych:
Nutka,Gwiazdka,Kubuś,Mariolka,Danusia, Tofik,Rubin za TM
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Nutka,Gwiazdka,Kubuś,Mariolka,Danusia, Tofik,Rubin za TM
Ostatnio zmieniony 12 maja 2019, 20:05 przez StokrotkaPn, łącznie zmieniany 34 razy.
-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
Re: Nutka[*],Gwiazdka,Kubuś, Mariolka i Danka
Pamiętam was ze starego forum
Nie mogę się doczekać
Nie mogę się doczekać
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Co za historie Czekam na zdjęcia gromadki
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Łaaał, ale śliczne stadko
Tak ładnie kolorystycznie do siebie pasują
Tak ładnie kolorystycznie do siebie pasują
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Kubuś ty farciarzu, ale masz kobitki
Mariolcia i Danusia (imię jak mojej pani z dziekanatu-szatan nie kobieta ) wybitnie piękne
Jakby je postawić obok to yin i yang normalnie
Mariolcia i Danusia (imię jak mojej pani z dziekanatu-szatan nie kobieta ) wybitnie piękne
Jakby je postawić obok to yin i yang normalnie
Pyrka
witajcie znowu na forum !
muszę Was w końcu odwiedzić, bo się stęskniłam... Danuśka była maleńka jak kropelka, a okazało się że to młoda, niedoszła mamuśka cała gromadka śliczna
specjalne poczochrańce i buziaki dla mojego bohatera, Kubulka
muszę Was w końcu odwiedzić, bo się stęskniłam... Danuśka była maleńka jak kropelka, a okazało się że to młoda, niedoszła mamuśka cała gromadka śliczna
specjalne poczochrańce i buziaki dla mojego bohatera, Kubulka
Jejku jakie piękne stadko!
Danusia już tak urosła! Wspaniała jest, ale pyszczek jej się nic nie zmienił -wciąż takie malutkie dzieciątko w oczach
Widzę, że zamawiałaś legowisko z TIMANI, jak długo czekałaś? Mi już chyba mija około 20 dni i wciąż brak odzewu...
Danusia już tak urosła! Wspaniała jest, ale pyszczek jej się nic nie zmienił -wciąż takie malutkie dzieciątko w oczach
Widzę, że zamawiałaś legowisko z TIMANI, jak długo czekałaś? Mi już chyba mija około 20 dni i wciąż brak odzewu...
Prosimy o kciuki Gwiazdka dziś w nocy pojechała do Warszawy ( dziękujemy mężowi Marty_K )
i być może będzie miała wycinanego guza tarczycy a może obędzie się bez operacji. Póki co nic nie wiem.
Bardzo schudła, wyłysiała i gdzieniegdzie porobiły jej się suche placki na skórze.
U Kubusia tez, nie wesoło co 3 dni musi jeździć na zastrzyk bo wyniki mu się pogorszyły.
W lipcu miał wycinanego guza tarczycy a wrześniu operację gruczołu mlekowego
i stwierdzono gruczlakoraka złosliwego.
i być może będzie miała wycinanego guza tarczycy a może obędzie się bez operacji. Póki co nic nie wiem.
Bardzo schudła, wyłysiała i gdzieniegdzie porobiły jej się suche placki na skórze.
U Kubusia tez, nie wesoło co 3 dni musi jeździć na zastrzyk bo wyniki mu się pogorszyły.
W lipcu miał wycinanego guza tarczycy a wrześniu operację gruczołu mlekowego
i stwierdzono gruczlakoraka złosliwego.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2014, 17:24 przez StokrotkaPn, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
Od nas też bardzo dużo