Do adopcji wkrótce dwa samczyki uratowane z pseudohodowli. Dzikość na tą chwilę: niestety 10/10.
Widać, że kontakt z człowiekiem był im zupełnie obcy. Będą szukali domu, który weźmie na klatę ten problem. Kogoś, kto się szybko nie zniechęci i powoli, metodycznie przekona ich do siebie. Na ile się oswoją- nie mam pojęcia. Wiele zależy od ich charakteru, a potrzebują jeszcze sporo czasu, by się otworzyć. Mogą pozostać na zawsze zdystansowani do człowieka, a mogą po kilku tygodniach odwdzięczyć się wyciągniętymi do tyłu girkami .
Póki co leczymy niechcianych lokatorów w futrze i czekamy na przegląd weterynaryjny.
Mam nadzieję, że ktoś ich wypatrzy, zakocha się bez pamięci i zarezerwuje.
Są piękni, zdjęcia nie oddają tego nawet w połowie.
Do adopcji wyłącznie razem- to dwa wyrostki z pseudo, trzeba się cieszyć tym, że żyją w zgodzie
Poza tym nie chcę im fundować kolejnego stresu związanego z transportem w pojedynkę oraz łączeniem.
No chyba, że się pokłócą, to rozważę inne możliwości.
ED: Jednak się pobili- do adopcji osobno.
* Imię świnki- Fred
* Wiek świnki- ur. ok 15.01.2021
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 5435
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
* Stan adopcji- wolny
* Imię świnki- Aster
* Wiek świnki- ur ok. 15.01.2021
* Płeć - samiec , kastrat
* Numer adopcyjny - 5436
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji po 22.07.2021-do samiczki lub kilku
* Stan adopcji- kwarantanna
* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta oraz u kogo- Sztum (woj. pomorskie), silje
* Informacje dot. diety- Cavia Complete, trawa, siano i zioła, ogórek, jabłko, marchew, burak, seler naciowy.
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja
Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/imag ... na2020.pdf
Nie kieruję się kolejnością zgłoszeń! Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (min.120cm), wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Proszę zapoznać się z procedurą adopcyjną!
http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/imag ... na2020.pdf
oraz
http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88
Fred- wolny____ Aster (kastrat)- kwarantanna [Sztum]
Moderator: porcella
Regulamin forum
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Fred- wolny____ Aster (kastrat)- kwarantanna [Sztum]
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
- moniczka_omn
- Miejscowość: Justynów k. Łodzi
- Kontakt:
Re: Fred i Aster [Sztum]- kwarantanna
Śliczne poczochrańce
Na zawsze w serduszku:
Malwinka, Gudi, Żelek, Loluś, Smołek, Grzybek, Czosnek, Maluszek, Wiktorek + 2 tymczaski
Malwinka, Gudi, Żelek, Loluś, Smołek, Grzybek, Czosnek, Maluszek, Wiktorek + 2 tymczaski
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Chłopcy 2 czerwca byli na przeglądzie. Dr dojrzała małego grzybka na uchu u Fredka i jedną sztukę pasożyta w futrze. Trzecia dawka Biomectinu konieczna.
Ogólnie, to Dr była zachwycona Fredkiem. Tego na zdjęciu nie widać, ale to złoty chłopak- i to dosłownie
Tam, gdzie sierść jaśniejsza i wydaje się być jasnobrązowa- jest złota. Pięknie to wygląda.
Asterkowi też z resztą urody nie brakuje, to pewne. Uważam, że naprawdę są świetnym duetem, oby się tylko oswoili. Robią małe postępy, a właściwie postępki. Oj , daleka jeszcze droga do zaufania człowiekowi.
Ed. wieczorem: Fred dał mi się złapać do smarowania ucha prawie bez ucieczki
Ogólnie, to Dr była zachwycona Fredkiem. Tego na zdjęciu nie widać, ale to złoty chłopak- i to dosłownie
Tam, gdzie sierść jaśniejsza i wydaje się być jasnobrązowa- jest złota. Pięknie to wygląda.
Asterkowi też z resztą urody nie brakuje, to pewne. Uważam, że naprawdę są świetnym duetem, oby się tylko oswoili. Robią małe postępy, a właściwie postępki. Oj , daleka jeszcze droga do zaufania człowiekowi.
Ed. wieczorem: Fred dał mi się złapać do smarowania ucha prawie bez ucieczki
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Fajny był z nich team.. No właśnie- był. Kilka dni temu pokłócili się o coś i nie było widoków na to, by miało im minąć. Sytuacja w klatce była bardzo napięta, do tego stopnia, że zaczęłam się martwić, by sobie krzywdy nie zrobili. W końcu się poddałam.
Aster jest już zapisany na kastrację, bo to on był ciągle prowodyrem wszelkich awantur.
Wkrótce założę mu osobny wątek.
Aster jest już zapisany na kastrację, bo to on był ciągle prowodyrem wszelkich awantur.
Wkrótce założę mu osobny wątek.
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Wredny rudy pypeć...! Matko, jacy oni obaj piękni są...
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
10.06.2021 Aster przeszedł zabieg kastracji. Wszystko jest ok i tak właśnie ma pozostać.
^ tygodni po zabiegu będzie gotowy do poznania żonki. Lub kilku
A Fred jest już gotowy na przeprowadzkę do nowego domku, gdzie będzie czekał na niego jakiś spokojny kolega.
Jutro założę im osobne wątki.
Ed.
Nowe wątki:
Fred viewtopic.php?f=99&t=11202
Aster viewtopic.php?f=98&t=11203
^ tygodni po zabiegu będzie gotowy do poznania żonki. Lub kilku
A Fred jest już gotowy na przeprowadzkę do nowego domku, gdzie będzie czekał na niego jakiś spokojny kolega.
Jutro założę im osobne wątki.
Ed.
Nowe wątki:
Fred viewtopic.php?f=99&t=11202
Aster viewtopic.php?f=98&t=11203
-
- Miejscowość: Częstochowa
- Kontakt:
Re: Fred- wolny____ Aster (kastrat)- kwarantanna [Sztum]
Jaki Fred jest cudny. Sama mam dwójkę chłopaków i obecnie już na tyle spokojnych plus klatkę na tyle dużą, że zastanawiam się nad jeszcze jednym prośkiem. Szkoda tylko, że on tak daleko