Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*]

Post autor: martuś »

Sosnowa zwróciłam szybciej na to uwagę ale już mi głupio było mówić :lol:

Dzisiaj u nas piękna pogoda więc Frugo pojechał na grzyby ;) Znalazł AŻ dwa podgrzybki :szczerbaty:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Znaleźliśmy też ważkę
Obrazek

Dziewczyny z czwartku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Waga z 14.09.
Tola 821 g
Obrazek

Nutka 872 g
Obrazek

Waga z dzisiaj
Tola 861 g
Obrazek

Nutka 888 g
Obrazek

Filmik z obżarstwa :102:
https://www.youtube.com/watch?v=_1ax3KM ... e=youtu.be
Obrazek
Awatar użytkownika
urszula1108
Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
Kontakt:

Post autor: urszula1108 »

Kot na grzyby :love: Pieknie wygląda w dziczy :D
Dziewczyny tyją :jupi:

A ważka super. Do wątku przyrodniczego warto by ją wrzucić :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Jaka ładna waga. Brawo.
Frugo jest taki piękny i zaciekawiony wszystkim na spacerze. Dobrze, że wychodzi na dwór. Właściciele kotów przeważnie są podzieleni na 2 grupy; wychodzące i niewychodzące, na fb obserwuję tą walkę i wyzwiska. Nie umiem się opowiedzieć tak w 100% za którąś ze stron. Mój Maniek sam wychodzi, ale mieszkamy w spokojnej okolicy daleko od głównej drogi. Gdybym mieszkała w bloku pewnie wychodziłby na smyczy jak Frugo.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Ta walka na fb to jakaś tragedia :? A jak komuś zaginie kot to zamiast udostępnić ogłoszenie to krytykują... I te komentarze w stylu kolejny "szczęśliwy" wychodzący kot. Niby wiem, że nie powinno się kotów puszczać samych bo może coś im się stać ale nie każdy kot wytrzyma zamknięcie w domu. Frugi samego nigdy w życiu bym nie wypuściła nawet na zamknięty ogród bo Frugasek nie widzi zagrożenia ze strony innych zwierząt, jest kaleką i mógłby spaść i coś sobie zrobić a do tego jest ciamajdą i jak gdzieś wlezie to nie umie wyjść... A Mruczek mojej cioci jest zupełnie inny. Jak chce wyjść na dwór to najpierw rozrabia a jak pomimo tego nikt go nie wypuszcza to potrafi drapnąć. On ma charakter półdzikiego kota (pomimo, że został przez nas znaleziony jako mały kociak), boi się różnych rzeczy ale jak coś mu nie pasuje to robi się agresywny. Sąsiadka mojej cioci nie raz widziała jak gonił lisy z podwórka... Ale na dworze nie da się ani złapać ani pogłaskać. Nie wyobrażam sobie takiego kota zamknąć w bloku. Ile się słyszy, że niektóre koty jak dorosną to robią się agresywne? Mruczek na pewno też by atakował ludzi bo nie wyszalałby się na dworze... Ja na tych kocich grupach nawet nic nie komentuję bo zjedliby mnie żywcem za to, że jestem za wypuszczaniem kotów (ale nie każdego i nie np. w centrum dużego miasta).
Frugo uwielbia jeździć na spacer. Przeważnie jeździ na swoją łąkę ale jak go weźmiemy do lasu to ma zajęcie bo musi wszystko obwąchać, wejść w każdy krzak itd :)

Dziewczyny ładnie podskoczyły z wagą. Pamiętam jak Tola w najgorszym momencie (wtedy co miała ropień) spadła na 620 g... :? A Nutka po rwaniu zęba zjechała na 760 g. Może Nuteczka dobije do kilograma, który miała przed chorobą?
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

martuś pisze:Ja na tych kocich grupach nawet nic nie komentuję bo zjedliby mnie żywcem za to, że jestem za wypuszczaniem kotów (ale nie każdego i nie np. w centrum dużego miasta).
Dokładnie. Zależy od kota i terenu na którym się mieszka, nie można szufladkować każdego zwierzaka. Choć ciężko odpierać argumenty, że "gdyby nie wychodził to by żył" albo "koty niewychodzące dożywają 15lat, a wychodzi w wieku 3 ginie".
Nie ma na to złotego środka. Jeśli w końcu się wyprowadzę to na pewno zabiorę Mańka ze sobą i będzie wychodził na spacery na smyczy, choć ma już ponad 11lat, więc chyba już się wyszalał, no i coraz starszy może nie uciec przed jakimś zagrożeniem.

Szkatuła mi nie dobiła nawet do 900g po chorobie, więc pocieszam się tym że chociaż waga jest stała :roll:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Ja xlatego w ogóle ominam wszelkie grupy na fejsie. Szkoda zdrowia.

Jak waga stała to do rze. Jak rośnie to super.
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Dziewczyny intensywnie tuczą się kukurydzą 8-)
Obrazek

https://www.youtube.com/watch?v=X2fxtIBTLOg

Tak Tola liże Nutce chore oczko
https://www.youtube.com/watch?v=-Xqqtw2HvSk

https://www.youtube.com/watch?v=YyKPv7EMtis

W środę Nutka jedzie na kontrolną morfologię. Trzymajcie kciuki żeby białe krwinki spadły i żeby pani dr pozwoliła odstawić antybiotyk :pray:
Obrazek
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

Dziewczyny są boskie jak zawsze :love: słodkie chrupaczki cykorii :lol:
Uwielbiam je :yahoo:
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

I oczywiście trzymamy :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: z całych sił za Nuteczkę :buzki:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

https://www.facebook.com/hipciosklep/ph ... =3&theater Dziewczyny proszą o lajki ;) Jest czas do czwartku do północy 8-)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”