Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*]
Już huba tak będę mówić na ten preparat 

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Jedna autokorekta a ilu osobom może poprawić humor
Dziewczyny (i Frugo
) pozują
Pilnują piłki

Frugo pilnuje koleżanek

Babunia odpoczywa

Tola się obżera

Takiej to dobrze

Pyszna zielenina

Zobaczcie jakie cwane. W smakuli zawsze były ciastka z brita a teraz dałam trovet to Nutka nie chce jeść;p Turla i czeka żeby coś innego wypadło
https://www.youtube.com/watch?v=TSt6D0FdezU
Tak Tola sobie radzi z jedzeniem <3
https://www.youtube.com/watch?v=PFOo41amD_k
Nutka śpi, Tola szuka jedzenia a Frugo nie ogarnia
https://www.youtube.com/watch?v=uR9exMY9M3A

Dziewczyny (i Frugo

Pilnują piłki
Frugo pilnuje koleżanek
Babunia odpoczywa
Tola się obżera
Takiej to dobrze

Pyszna zielenina
Zobaczcie jakie cwane. W smakuli zawsze były ciastka z brita a teraz dałam trovet to Nutka nie chce jeść;p Turla i czeka żeby coś innego wypadło

https://www.youtube.com/watch?v=TSt6D0FdezU
Tak Tola sobie radzi z jedzeniem <3
https://www.youtube.com/watch?v=PFOo41amD_k
Nutka śpi, Tola szuka jedzenia a Frugo nie ogarnia

https://www.youtube.com/watch?v=uR9exMY9M3A
- urszula1108
- Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
- Kontakt:
- sosnowa
- Kontakt:
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Frugo jak dzielnie pilnuje... 

Uwielbiam twoje trio
Są piękni,kochani,uroczy

Są piękni,kochani,uroczy

ależ tu się wesoło zrobiło
martuś ten multi to cebion multi-wersja wielowitaminowa. Jak najbardziej dostępna w aptekach, tylko, że mniej jej-10ml w buteleczce, Zawiera wit. A,C,D3,E,B1,B2,B3,B6 i deksapantenol (cokolwiek to jest).
APL strong and bones dla egzotyków był w zeszłym roku niedostępny nawet w Warszawie, nie mówiąc o prowincji, ale dr Sulima miała go w zapasie w Szczecinie, bo ja go u niej kupiłam w gabinecie. Teraz też mi się praktycznie skończył i będę dzwonić i pytać jak z dostępnością. W sklepach internetowych w dziale gryzoni nie widzę, żeby go mieli, może już całkiem wycofany. Sprawdziłam APL multivitamin i APL wersja na zdrową sierść u egzotyków- obie wersje mają wit. D3, ale brakuje wapnia. Pozostały skład bogatszy niż w cebionie multi i większa pojemność, więc bardziej się opłaca. Jeśli nie znajdziesz APL strong and bones to chyba wersja multivitaminowa byłaby najlepsza.
Fakt- strong and bones powodował sikanie dużą ilością osadu, więc trzeba było podawać po 2 razy w tyg. max po 4-5 kropel jednorazowo, nie więcej.
A co do uczelni, to kończyłam zootechnikę w Olsztynie, więc nie tą samą co Ty- dlatego mogłaś nie mieć na zajęciach informacji o utlenianiu się petfoodów pod wpływem czasu i warunków przechowywania. Zresztą tą wiedzę pozyskałam na specjalizacji magisterskiej-produkcja mieszanek paszowych i doradztwo żywieniowe
Na inżynierce nas tak nie wtajemniczali, dopiero na magisterce uzupełniającej.
Dziewczynki do wycałowania ode mnie, jak zawsze zresztą
Przypomniało mi się, że jak Pianka miała złamaną nóżkę, to w celu suplementacji wapnia i uzupełnienia ewentualnych niedoborów dr Sulima poleciła podawać po trochu startej sepii- dokładnie takiej jak dla ptaków. Może w tym kierunku pokombinować...

martuś ten multi to cebion multi-wersja wielowitaminowa. Jak najbardziej dostępna w aptekach, tylko, że mniej jej-10ml w buteleczce, Zawiera wit. A,C,D3,E,B1,B2,B3,B6 i deksapantenol (cokolwiek to jest).
APL strong and bones dla egzotyków był w zeszłym roku niedostępny nawet w Warszawie, nie mówiąc o prowincji, ale dr Sulima miała go w zapasie w Szczecinie, bo ja go u niej kupiłam w gabinecie. Teraz też mi się praktycznie skończył i będę dzwonić i pytać jak z dostępnością. W sklepach internetowych w dziale gryzoni nie widzę, żeby go mieli, może już całkiem wycofany. Sprawdziłam APL multivitamin i APL wersja na zdrową sierść u egzotyków- obie wersje mają wit. D3, ale brakuje wapnia. Pozostały skład bogatszy niż w cebionie multi i większa pojemność, więc bardziej się opłaca. Jeśli nie znajdziesz APL strong and bones to chyba wersja multivitaminowa byłaby najlepsza.
Fakt- strong and bones powodował sikanie dużą ilością osadu, więc trzeba było podawać po 2 razy w tyg. max po 4-5 kropel jednorazowo, nie więcej.
A co do uczelni, to kończyłam zootechnikę w Olsztynie, więc nie tą samą co Ty- dlatego mogłaś nie mieć na zajęciach informacji o utlenianiu się petfoodów pod wpływem czasu i warunków przechowywania. Zresztą tą wiedzę pozyskałam na specjalizacji magisterskiej-produkcja mieszanek paszowych i doradztwo żywieniowe

Dziewczynki do wycałowania ode mnie, jak zawsze zresztą

Przypomniało mi się, że jak Pianka miała złamaną nóżkę, to w celu suplementacji wapnia i uzupełnienia ewentualnych niedoborów dr Sulima poleciła podawać po trochu startej sepii- dokładnie takiej jak dla ptaków. Może w tym kierunku pokombinować...
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
@martuś, Dorcia ten Kinon dostaje zaledwie kilka tygodni, nie wiem, czy to nie za wcześnie na rezultaty, ale poproszę Natalinkę, żeby przy najbliższej kontroli wetki zajrzały Dorci do paszczy...
- sosnowa
- Kontakt:
I to jest ten moment, kiedy wyłączam sobie autokorektę.sosnowa pisze:Już huba tak będę mówić na ten preparat