Pinki, Ivy, Eris, Freya, Hag, Sarcia, Lilo, Tsunami i mała

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Pulpetta[*], Pinkie, Maggie, Ivy, Eris, Lilo i Freya <3

Post autor: lunorek »

tak laby się nie zachowują :lol:
Eeee, to chyba ja jakieś wybrakowane laby dostałam :lol: Przed wyjęciem z klatki trochę wieją, ale dzisiaj już było lepiej. Rudy bardziej cykora załącza, próbuje co ciekawe bardziej dominować, mimo mniejszej odwagi, i ustawia Pana Biszkopta: "A gdzie Ty tam idziesz? Aleś Ty naiwny, pewnie Cię zaraz zjedzą! Wracaj no mi tu! Posuń się, przesuń kuper, to mój kocyk! Pokaż no tego ogóra, oddawaj, Twój jest bardziej soczysty!" Władko ewidentnie bardziej cierpliwy, ciapowaty i miziakowaty oraz głaskolubny ;)

Update: Władko, obwołany przez moje dziecię Biszkoptem, zdecydowanie ma widoczny labodefekt: na dzisiejszym wieczornym mizianiu wyciągnął bezczelnie do tyłu obie stopy :szczerbaty:
smash_lady

Post autor: smash_lady »

Masz rękę do świń :D Muszę ci moją Librę podesłać. Dopiero wczoraj na wybiegu raczyła się położyć w pozycji pół leżącej, a nie tak jak zwykle w pozycji "gotowi do startu".
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Masz rękę do świń :D
Czy ja wiem :D Chłopaki bezproblemowi po prostu. Większość prośków tak się rozkłada. U mnie takie pokazowe naleśniki z wyciągniętymi stopiszczami odstawia cała 5tka. 6ta najmłodsza oczywiście też potrafi, ale na rękach zwykle nie ma czasu, musi wszystko obwąchać, wszystko zobaczyć, wszystkiego spróbować, skacze więc jak wesz na grzebieniu i wszędzie się spieszy :102: Pinki i Eris też takie były jako maluchy, teraz już lubią sobie poleżakować.

A taką pokazówkę zrobił mi wczoraj nasz spasiony Lilosław. Poszłam sprzątać klatkowo, a kawalera (oj przepraszam, już nie kawalera) wraz z jego nową małżonka wpuściłam do koca na łóżko. Oto efekt, szkoda tylko, że przystojny mężczyzna nóg nie umył :szczerbaty: Dodam, że przez cały czas wyleżingu baba nadawała mu do ucha, utyskując rozpaczliwie (chyba chciała przecisnąć się na drugą stronę koca, a tu taki kloc uwalił się na drodze), a ten sobie absolutnie nic a nic z tego nie robił... Nawet mu powieka nie drgnęła :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Cudowne wyleże! :love: U Ciebie w domu to musi być dobry klimat jak wszyscy się tak relaksują :102:
smash_lady

Post autor: smash_lady »

U mnie laski też się wyciągają. No może poza Pinią i Librą. One się jeszcze klimatyzują. Ale Libra robi postępy. Jak to uwielbiam jak one te stopiszcza tak wyciągają. Aż człowiek ma ochotę zacałować te małe stópki :love: :lol:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Lilo jest beżowo-biały? :shock: Byłam pewna, że on jest bialutki jak śnieg a tu widzę niespodzianka :szczerbaty:
Obrazek
dominika45

Post autor: dominika45 »

WYLEŻ PIERWSZA KLASA!!! :love: :love:
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

U Ciebie w domu to musi być dobry klimat jak wszyscy się tak relaksują
Taaak, banda leni, a świnie wiodą prym :szczerbaty:
Aż człowiek ma ochotę zacałować te małe stópki
Ekhem, Lilkowych zdecydowanie nie polecam... On zawsze w jakiegoś boba wdepnie choćby było świeżo wysprzątane.
Tu mam taką jedną, której to stópki zdecydowanie bardziej się nadają do całowania...
Obrazek

Freycia śpiąca w czapce po mojej córce :love: Owa czapka to towar u nas niezwykle pożądany 8-) Odchowała nam Eriskę, ale teraz Eriska średnio w nią się już mieści, bo cały bakłażani kuper jej wystaje. Przez jakiś czas próbowała się jeszcze w nią oczywiście wepchnąć na siłę, ale czapka została szybko zaanektowana przez nową, zdecydowanie mniejszą użytkowniczkę. No i nie obyło się bez awantur... Freycia nie dała się wykurzyć. Eris dostała za to własną norkę dla dużej dziewczynki, była jednak wyraźnie długo niepocieszona...
Lilo jest beżowo-biały?
Tak :) Podano nam umaszczenie "lilac", nie wiem natomiast czy jest to faktycznie barwa, na którą się nam ostatecznie wybarwił. On jest bardziej beżowy niż biały, białą ma jedynie część pyszczka i łatę/y w okolicy pupy oraz nogi, no i białe podbrzusze.
WYLEŻ PIERWSZA KLASA!
No ten to potrafi jak widać :lol:
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Meldujemy się. U nas w sumie po staremu, liczebność świń wróciła do szerokopojętej normy :102: Kaźko i Władko zostali wyadoptowani i pojechali sobie do nowego domu, świnie mi nagle ucichły, przestały śpiewać w oktecie, a klatka chłopaków przestała wreszcie skakać pozbawiona popkornującej zawartości. Do niedawna wydawało mi się, że 6 świń to wohohoho, a teraz jakby ich nie było. Jak w tym dowcipie z kozą. Cisza, spokój, ryje głównie leżą, żrą i śpią, od czasu do czasu słychać jedynie drobne kłótnie wybuchające między Eris a Freyką, albo Maggie głośno ochrzaniającą swojego męża. Pewnie znowu nabobczył nie tam gdzie trzeba :szczerbaty: Oczywiście w międzyczasie zaliczyliśmy pewnie z 3 razy weta w ramach akcji pt. znalezienie podejrzanego czerwonego siku w kojcu (zawiezienie wszystkich świń do weta na test pt. która to taka dowcipna, ustalenie, że panny są zdrowe, znalezienie podobnego siku kilka dni później i przetestowanie awaryjnym paskiem od weta, stwierdzenie z przerażeniem w oczach, że tam jednak jest krew, omójboże i dzika panika, poszukiwanie właścicielki felernego siku, wytypowanie Ivy jako tej najbardziej podejrzanej, bo prawie złapanej na gorącym uczynku, zatarganie Ivy ponownie do weta celem wykonania usg pęcherza, nerek i wszystkich nadobnych damskich części ciała, a następnie ustalenie przy pomocy wetki i jej magicznej machiny, że to jednak mógł być jedynie piasek albo jakiś mini kamyczek, który właśnie przypadkiem wysikała, bo świnia jest najwyraźniej zdrowa... ). Wyleczyliśmy też grzyba u 3ki bab i zauważyliśmy z lekkim opóźnieniem, że Lilo skończył swój pierwszy rok życia. Oczywiście nie mógłby i tak świętować elegancko i z fasonem, gdyż w ramach obchodów urodzinowych rozwalił sobie wargę i wybił jednego zęba.
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Dzisiaj uśpiliśmy Herusię. Biegaj za TM maleńka :sadness: :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”