Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
katiusha

Re: ukryty Alfredzik przyczajony Żurek

Post autor: katiusha »

Ale rygorrrrr!!! A moje bezczelnie objadają się trawskiem do oporu i bobeczki ideał :tired: Ufff..Inaczej by mnie zakrzyczały.. Sprzątanie to ciekawy moment. U mnie na początku tylko się dymiło z klatki, jak zaczynałam cleaning - wszystkie pod kaliflauerem :lol: Potem odwrotnie. Teraz łażą mi w klatce po rękach i po ssawce od odkurzacza bo wiedzą, że za chwile na głowy spadnie im stosik świeżej trawki :szczerbaty:
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Nie no, nie mają jeszcze tak tragicznie :P
KiteeKatt

Post autor: KiteeKatt »

Prosiakowo pisze:Znowu ma to samo czyli Wspaniałe stulecie. Już dogoniłam TVP 1. Niby taka opera mydlana, ale historia ciekawa, dość zabawne sceny z eunuchami, trochę tureckich obyczajów... i Bali Bey :102:
Oglądasz tureckie wersje? Są dostępne na Facebook'u na profilu "Wspaniałe stulecie polskie napisy", bez wyciętych scen! :D Bali Bey był boski. TVP wycięło właśnie scenę, gdzie on powracał w swoje rodzinne strony, a jego kochanka na Krym. Mam nadzieję, że kiedyś do niej dołączy. Głupio, że nie możemy dowiedzieć się o tym więcej. I naprawdę szkoda, że teraz zabawnych scen nie ma przez odejscie Gul Agi. Sumbul Aga co prawda został, ale poszedł do Hurrem, której nie kibicuję od odcinka z zabiciem sułtanki matki. Teraz jest naprawdę okrutna o-o

A wracając do świnek, a nie dramatów z serialu... :lol: Pod koniec zimy liczyłam, że wydaję na świnie ponad 100 zł miesięcznie. U mnie też stali nad klatką i mówili, że "jedzą i bobczą naszymi pieniędzmi", ale i tak kupowali im coraz więcej - tak działają świnie :think: Teraz jest więcej zieleninki, która wpasowała się w dużej części w codzienną dietę. To zawsze jakaś oszczędność ;)
katiusha

Ja tego nie oglądam..Z powodów światopoglądowych..Napatrzyłam się na real, a tu jest mocno nierealne..Sorki, ale nie ufam nikomu kto tak idealizuje tą..kulturę. Za wiele wiem.. :|
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

No, wiadomo, że to serial propagandowy, moi rodzice świetnie o tym wiedzą ale i tak się emocjonują każdym odcinkiem :102:
Władca to postać posągowa, zresztą w naszych starych filmach historycznych królowie byli przedstawiani podobnie.
katiusha

Wystarczy prześledzić, jak kobiety się mają pod tym samym ..dyktatem w krajach o podobnej..kulturze. A Afganistan już wymiata w całości :glowawmur:
KiteeKatt

Post autor: KiteeKatt »

To wiadome - 500 lat temu Turcja wyglądała zupełnie inaczej, ale też w serialu starają się ją przedstawić jak najlepiej. Teraz zeszła na nieco złe tory. Chociaż wspaniałość pałaców jest prawdziwa, czasem oglądam dla samego nacieszenia się tym pięknem :szczerbaty:
Arya90

Post autor: Arya90 »

Moi też po mnie łażą jak rano sprzątam. Wiedzą, że to znaczy, że zaraz będzie śniadanko :)
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Hm...ja nie mam telewizji... Czasem M. znajdzie nam jakiś serial na necie i wtedy ściągamy. Teraz oglądamy Orange is a new black, rewelacja....Nawet dla M. ;)
A z Turcji to hm...znam tylko Orhan'a Pamuk....nigdy więcej nie przeczytam jego książek....myślałam, że umrę....700stron o tym, jak to facet z wyższych sfer kochał kobietę z niższych sfer, która nim gardziła a on dla niej poświęcił rodzinę i karierę i stracił całą kasę....

Kocham moje świnki!!!! :jupi:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Też nie mam telewizora w domu. Ale seriale oglądamy pasjami. Obecnie około 15-20 regularnie :P Czasami się zastanawiam, jak mi się udaje czas znajdować... :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”