Jeszcze dziś miałyśmy okazję chwilę ze sobą poleżeć
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... 72#p238572
Małe świnkowe osobistości =)
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Skiti
- Miejscowość: Grudziądz
- Kontakt:
- Skiti
- Kontakt:
Re: Małe świnkowe osobistości =)
Taki to świat urządzony. Nie chciałam więcej świnek, bo serce bardzo boli przy ich odejściu. Ciężko jednak patrzeć na prawie pustą klatkę. No bo dla mnie dwie świnki w dużej klatce to jednak mało. Serduszko odchorowało i zaczęłam szukać po całej Polsce takiej samej Lusi. Może to głupie, ale chyba mi ulżyło. Miałabym drugą Lucynkę. Szukałam samiczek w adopcjach, z ogłoszeń do oddania niechcianych prosiaczków i dobrych hodowli, krótkowłosych, długowłosych, byle o umaszczeniu golden agouti. No i nic - co było dla mnie szokiem. Dziś natomiast odezwała się pani z fajnej hodowli, że może podarować mi samiczkę emerytkę. Nie jest to golden, ale silver. Nie wiem jak, ale od razu zakochałam się w tym agucie. Ma bardzo milusiński charakter, co jest dla mnie niezwykle ważne, w sumie najważniejsze i to w sumie był powód. Zawsze liczyła się dla mnie tylko adopcja, ale emocje robią swoje, a do adopcji nie ma świnki odpowiedniej dla mnie. Strasznie kocham te aguty, no... Jest mi strasznie głupio z tego powodu, bo propagujemy adopcję, a ja wyskakuję z czymś takim... Tylko, że serce nie wybiera i w mojej głowie ciągle siedzi Lusia i jej agutkowa maść. Nie chcę się chwalić, że rasowa czy coś, bo to nie o to chodzi, mnie to w ogóle nie rusza - liczy się głównie charakter, ale wyjaśniam czemu akurat tak się stało.
To będzie taka pani świnka:
To będzie taka pani świnka:
- Skiti
- Kontakt:
Dziś wieczorem się dowiem dokładnie. Dwa lata to ona ma Jest taka gruba i ubita. No ideał świński.
- Skiti
- Kontakt:
Dziękuję
Może mi Paproć trochę odżyje z nową przyjazną świnką, bo Kazia to bardziej samotniczką jest, a Paprotka jej za dupą ciągle chodzi, co nie jest jej na łapkę Powiem Ci Martuś, że ta Twoja Kazia to mega miziasta świnka, ale straszna wiercipiętka. Ciągle zmienia pozycje do spania. Nie ma za to problemów z wywalaniem kopytek do tyłu i spaniem podczas głasków. Z dnia na dzień coraz bardziej ją kocham. Szczególnie teraz, kiedy mogę jej, Paprotce i Ami więcej czasu poświęcić, tworzy się między nami wszystkimi więź. Wcześniej większość czasu spędzałam z chorą Lusią.
Może mi Paproć trochę odżyje z nową przyjazną świnką, bo Kazia to bardziej samotniczką jest, a Paprotka jej za dupą ciągle chodzi, co nie jest jej na łapkę Powiem Ci Martuś, że ta Twoja Kazia to mega miziasta świnka, ale straszna wiercipiętka. Ciągle zmienia pozycje do spania. Nie ma za to problemów z wywalaniem kopytek do tyłu i spaniem podczas głasków. Z dnia na dzień coraz bardziej ją kocham. Szczególnie teraz, kiedy mogę jej, Paprotce i Ami więcej czasu poświęcić, tworzy się między nami wszystkimi więź. Wcześniej większość czasu spędzałam z chorą Lusią.
Znam to - my większość czasu spędzamy ze Stefankiem aktualnie i czasem aż mi żal jak biorę w końcu na ręce Antka, albo Havka i oni są tacy spragnieni "miłości" ale na ogół nie ma czasu na wspólne pieszczotki - bo zastrzyki, karmienie, leki, czyszczenie rany, opatrunek na lapkę etc u Stefcia.
A Kazia miziasta wiercipięta była odkąd do nas trafiła - ona musi znaleźć odpowiednią pozycję, i to czasem musi potrwać
Fajnie, że ma swoją Dużą która cierpliwie znosi jej kaprysy
A Kazia miziasta wiercipięta była odkąd do nas trafiła - ona musi znaleźć odpowiednią pozycję, i to czasem musi potrwać
Fajnie, że ma swoją Dużą która cierpliwie znosi jej kaprysy
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
lepiej tego nie można było określić..Skiti pisze:Jest taka gruba i ubita. No ideał świński.
Wątek moich Pipulek:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
- Skiti
- Kontakt:
dortezka - masz 100% rację
Marta, znoszę z miłą chęcią, bo jak tu nie kochać takiej słodkiej mordki
Wiecie co? Biorąc kolejną świnkę w miejsce tej, która odeszła, odnoszę wrażenie, że są one w jakimś stopniu podobne do siebie charakterem. Busia, a teraz Paprotka była/jest bardzo delikatną świnką, prawie nie ruszającą się na kolanach i bardzo grzeczną. Mania, a obecnie Kazia to takie miziaki, ciekawskie, nie bojące się człowieka, potrafiące pokazać jak im coś nie pasuje, trochę zadziorne. Ciekawe w jakim stopniu Holly, która ma przyjechać będzie podobna do Lusi
Marta, znoszę z miłą chęcią, bo jak tu nie kochać takiej słodkiej mordki
Wiecie co? Biorąc kolejną świnkę w miejsce tej, która odeszła, odnoszę wrażenie, że są one w jakimś stopniu podobne do siebie charakterem. Busia, a teraz Paprotka była/jest bardzo delikatną świnką, prawie nie ruszającą się na kolanach i bardzo grzeczną. Mania, a obecnie Kazia to takie miziaki, ciekawskie, nie bojące się człowieka, potrafiące pokazać jak im coś nie pasuje, trochę zadziorne. Ciekawe w jakim stopniu Holly, która ma przyjechać będzie podobna do Lusi
Ooooo!
Skitek, nie musisz się tłumaczyć z powodu decyzji. Widziałam Cię w akcji ze świniami- kochasz je i nikt nie powinien mieć wątpliwości
No są śliczności
Skitek, nie musisz się tłumaczyć z powodu decyzji. Widziałam Cię w akcji ze świniami- kochasz je i nikt nie powinien mieć wątpliwości
No są śliczności