Małe świnkowe osobistości =)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skiti
Miejscowość: Grudziądz
Kontakt:

Re: Małe świnkowe osobistości =)

Post autor: Skiti »

Jeszcze dziś miałyśmy okazję chwilę ze sobą poleżeć :(

http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... 72#p238572
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

Taki to świat urządzony. Nie chciałam więcej świnek, bo serce bardzo boli przy ich odejściu. Ciężko jednak patrzeć na prawie pustą klatkę. No bo dla mnie dwie świnki w dużej klatce to jednak mało. Serduszko odchorowało i zaczęłam szukać po całej Polsce takiej samej Lusi. Może to głupie, ale chyba mi ulżyło. Miałabym drugą Lucynkę. Szukałam samiczek w adopcjach, z ogłoszeń do oddania niechcianych prosiaczków i dobrych hodowli, krótkowłosych, długowłosych, byle o umaszczeniu golden agouti. No i nic - co było dla mnie szokiem. Dziś natomiast odezwała się pani z fajnej hodowli, że może podarować mi samiczkę emerytkę. Nie jest to golden, ale silver. Nie wiem jak, ale od razu zakochałam się w tym agucie. Ma bardzo milusiński charakter, co jest dla mnie niezwykle ważne, w sumie najważniejsze i to w sumie był powód. Zawsze liczyła się dla mnie tylko adopcja, ale emocje robią swoje, a do adopcji nie ma świnki odpowiedniej dla mnie. Strasznie kocham te aguty, no... :roll: Jest mi strasznie głupio z tego powodu, bo propagujemy adopcję, a ja wyskakuję z czymś takim... Tylko, że serce nie wybiera i w mojej głowie ciągle siedzi Lusia i jej agutkowa maść. Nie chcę się chwalić, że rasowa czy coś, bo to nie o to chodzi, mnie to w ogóle nie rusza - liczy się głównie charakter, ale wyjaśniam czemu akurat tak się stało.
To będzie taka pani świnka:
Obrazek
Arya90

Post autor: Arya90 »

Śliczna będzie :) W jakim jest wieku?
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

Dziś wieczorem się dowiem dokładnie. Dwa lata to ona ma ;) Jest taka gruba i ubita. No ideał świński.
Marta_K

Post autor: Marta_K »

Śliczna :102:
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

Dziękuję :buzki:
Może mi Paproć trochę odżyje z nową przyjazną świnką, bo Kazia to bardziej samotniczką jest, a Paprotka jej za dupą ciągle chodzi, co nie jest jej na łapkę :lol: Powiem Ci Martuś, że ta Twoja Kazia to mega miziasta świnka, ale straszna wiercipiętka. Ciągle zmienia pozycje do spania. Nie ma za to problemów z wywalaniem kopytek do tyłu i spaniem podczas głasków. Z dnia na dzień coraz bardziej ją kocham. Szczególnie teraz, kiedy mogę jej, Paprotce i Ami więcej czasu poświęcić, tworzy się między nami wszystkimi więź. Wcześniej większość czasu spędzałam z chorą Lusią.
Marta_K

Post autor: Marta_K »

Znam to - my większość czasu spędzamy ze Stefankiem aktualnie i czasem aż mi żal jak biorę w końcu na ręce Antka, albo Havka i oni są tacy spragnieni "miłości" ale na ogół nie ma czasu na wspólne pieszczotki - bo zastrzyki, karmienie, leki, czyszczenie rany, opatrunek na lapkę etc u Stefcia.
A Kazia miziasta wiercipięta była odkąd do nas trafiła - ona musi znaleźć odpowiednią pozycję, i to czasem musi potrwać :lol:
Fajnie, że ma swoją Dużą która cierpliwie znosi jej kaprysy ;-)
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Skiti pisze:Jest taka gruba i ubita. No ideał świński.
:lol: lepiej tego nie można było określić.. :love:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

dortezka - masz 100% rację :102:
Marta, znoszę z miłą chęcią, bo jak tu nie kochać takiej słodkiej mordki :love:

Wiecie co? Biorąc kolejną świnkę w miejsce tej, która odeszła, odnoszę wrażenie, że są one w jakimś stopniu podobne do siebie charakterem. Busia, a teraz Paprotka była/jest bardzo delikatną świnką, prawie nie ruszającą się na kolanach i bardzo grzeczną. Mania, a obecnie Kazia to takie miziaki, ciekawskie, nie bojące się człowieka, potrafiące pokazać jak im coś nie pasuje, trochę zadziorne. Ciekawe w jakim stopniu Holly, która ma przyjechać będzie podobna do Lusi ;)
boe22

Post autor: boe22 »

Ooooo!
Skitek, nie musisz się tłumaczyć z powodu decyzji. Widziałam Cię w akcji ze świniami- kochasz je i nikt nie powinien mieć wątpliwości :102:
No są śliczności :szczerbaty:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”