Kliszcz nie odpisał, ale nie cisnęłam już do niego. Pisałam to samo też do MV do dr Kasi, ale też bez odpowiedzi. Ale nie wkurzam się, bo na razie sami nad tym jako tako panujemy a przeszłości już nie cofniemy. Wydaje mi się jednak, że nie przedawkowywałam, bo swego czasu, jak jedna wetka w maju rok temu mi kazała dla Żurka dawać 1ml wit C, to Kliszcz absolutnie kazał zjechać do zalecanej dawki 0,1ml i tak zrobiłam (1 ml podawałam może z 2-4 dni). Najchętniej pojechałabym do tego Kliszcza, bo bym wszystko z nim obgadała i Żur byłby całkowicie przebadany pod każdym względem. Choć w grudniu w MV wszystko pięknie mu zrobili w tym rtg i nie było zmian w porównaniu z rtg z maja zeszłego roku. Teraz jeszcze nie robiłam powtórki ale chyba trzeba będzie niebawem. Najgorsze jest to, że moja wetka nie ma rtg i będę musiała pojechać tam, gdzie nie chcę... Ale trudno. Na razie moja mi powiedziała, żeby rtg nie robić, czekamy. Dziś miałam teoretycznie jechać na kontrolę, ale nie dam rady, Żurek je ładnie, nie ciamka, więc musimy poczekać do następnego tygodnia i na spokojnie zwolnię się z roboty i pojadę.
Mamy w sumie do załatwienia 1 sprawę w Wawie (musimy odebrać książkę rodziny z Ambasady hiszp.... która czeka na nas od prawie roku...) i jeśli się zdecydujemy, to może ze świniami pojedziemy...ale nie wiem, trudna to decyzja brać świnie na kontrolę do Wawy...choć wiecie, że ja bym to zrobiła...ale poczekamy na jesień). Już bym była u Kliszcza z Żurkiem w grudniu, miałam umówioną wizytę, ale wiadomo, że po tym, co się stało z Alfikiem nie chciałam tam być ani chwili dłużej...
Teraz podajemy Żurkowi weterynaryjną wit c, minęły 2 tyg i jest ok, może już będzie ok, dieta jest bardzo bogata w wit c, muszę chyba już zmniejszyć nieco dawkę, żeby w takim razie nie przegiąć pały dla odmiany.... Zacznę mu podawać po 0,2ml po południu i 0,1ml wieczorem (teraz dajemy 0,2 po południu i 0,2ml wieczorem). Aha, ktoś zjadł suszoną przytulię (ponoć bogatą w wit C)...ale nie wiem kto

Dziś zapodam w patio i będę bacznie obserwować... Ktoś ma emota na bacznego obserwatora?