Co prawda do Nutkowej operacji jeszcze trochę, ale ja już mocno trzymam kciuki. Będzie dobrze
Samotna Plamka i Frugo / ukochana Lusia za TM
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
-
Carmelisa
Re: Nala, Nutka i Frugo - inspektor:D / 01.04 operacja Nutki
Jestem absolutną fanką Frugo, jest cudowny!
Co prawda do Nutkowej operacji jeszcze trochę, ale ja już mocno trzymam kciuki. Będzie dobrze
-
katiusha
Jak oglądam Twoje zdjęcia, to czuję sie w moim mieszkaniu jak w puszce..
Takie widoki..Serce rośnie! 
-
Dropsio
Kwiatek to podbiał, wiosenny ptaszek to zięba z tego co widzę
Eleganckie sarenki, nie powiem.
Eleganckie sarenki, nie powiem.
-
Carmelisa
Tak patrzę na tego drapieżnego ptaszora i trochę mi błotniaka stawowego przypomina.martuś pisze: W przybliżeniu
![]()
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Ja się na ptaszyskach nie znam
Przyroda jest cudna
Jak jest ciepło i świeci słońce to aż się nie chce siedzieć w bloku...Frugo był tak wymęczony 3 godzinnym spacerem, że jak poszedł spać po 14 to wstał dopiero przed 22 
Przyroda jest cudna
-
Carmelisa
No u mnie przez te dwa dni była przecudna pogoda. Dzisiaj wstaje, a tu ... lejemartuś pisze:Jak jest ciepło i świeci słońce to aż się nie chce siedzieć w bloku...Frugo był tak wymęczony 3 godzinnym spacerem, że jak poszedł spać po 14 to wstał dopiero przed 22
Też tak mojego psiaka wymęczyłam raz. Chociaż zwykle to jest tak, że 15 minut i baterie naładowane, zabawka w dziób i bieganie po całym domu.
-
Dropsio
Niee, to nie błotniak
Błotniaki są do siebie dość podobne jeśli chodzi o kolory upierzenia. Przede wszystkim końce skrzydeł u tego ze zdjęcia są za jasne - u błotniaków jest dość sporo czarnego, a "obwódki" skrzydeł nie są tak mocno widoczne. Za to myszołowy mają dość spory rozrzut kolorystyczny i mogą znacznie się od siebie różnić. A ten ze zdjęcia wygląda na myszołowa 
-
Carmelisa
Ja się bardziej sugerowałam obrożą na szyi i rdzawym zabarwieniem piór. Chociaż faktycznie, rozrzut kolorystyczny myszołów jest ogromny. Na drapieżnych tak się znowu nie znam... Pewnie jakby profesor z terenówek to zobaczył, to by mnie wytargał za frakiDropsio pisze:Niee, to nie błotniakBłotniaki są do siebie dość podobne jeśli chodzi o kolory upierzenia. Przede wszystkim końce skrzydeł u tego ze zdjęcia są za jasne - u błotniaków jest dość sporo czarnego, a "obwódki" skrzydeł nie są tak mocno widoczne. Za to myszołowy mają dość spory rozrzut kolorystyczny i mogą znacznie się od siebie różnić. A ten ze zdjęcia wygląda na myszołowa
-
Dropsio
Ale myszołów też może mieć obrożę
Wczoraj upolowałam błotniaka, tylko nie wiem, czy stawowy czy zbożowy, bo wysoko leciał. Za kilka minut na wątku powinien być, może ktoś oceni
Wczoraj upolowałam błotniaka, tylko nie wiem, czy stawowy czy zbożowy, bo wysoko leciał. Za kilka minut na wątku powinien być, może ktoś oceni
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
To co u nas fruwa to każdy mówi, że to jest myszołów ale czy faktycznie tak jest to tego nie wiem