Lusia, Plamka i Frugo

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Carmelisa

Re: Nala, Nutka i Frugo - inspektor:D / 01.04 operacja Nutki

Post autor: Carmelisa »

Jestem absolutną fanką Frugo, jest cudowny! :)

Co prawda do Nutkowej operacji jeszcze trochę, ale ja już mocno trzymam kciuki. Będzie dobrze :)
katiusha

Post autor: katiusha »

Jak oglądam Twoje zdjęcia, to czuję sie w moim mieszkaniu jak w puszce.. :glowawmur: Takie widoki..Serce rośnie! :love:
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Kwiatek to podbiał, wiosenny ptaszek to zięba z tego co widzę :102:
Eleganckie sarenki, nie powiem.
Carmelisa

martuś pisze: W przybliżeniu
Obrazek
Tak patrzę na tego drapieżnego ptaszora i trochę mi błotniaka stawowego przypomina.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Ja się na ptaszyskach nie znam :idontknow:

Przyroda jest cudna :love: Jak jest ciepło i świeci słońce to aż się nie chce siedzieć w bloku...Frugo był tak wymęczony 3 godzinnym spacerem, że jak poszedł spać po 14 to wstał dopiero przed 22 :lol:
Obrazek
Carmelisa

martuś pisze:Jak jest ciepło i świeci słońce to aż się nie chce siedzieć w bloku...Frugo był tak wymęczony 3 godzinnym spacerem, że jak poszedł spać po 14 to wstał dopiero przed 22 :lol:
No u mnie przez te dwa dni była przecudna pogoda. Dzisiaj wstaje, a tu ... leje :evil: Miałam mieć zdjęcia z moim podopiecznym kopytnym, a jak tak dalej pójdzie, to ze zdjęć nici...
Też tak mojego psiaka wymęczyłam raz. Chociaż zwykle to jest tak, że 15 minut i baterie naładowane, zabawka w dziób i bieganie po całym domu.
Dropsio

Niee, to nie błotniak ;) Błotniaki są do siebie dość podobne jeśli chodzi o kolory upierzenia. Przede wszystkim końce skrzydeł u tego ze zdjęcia są za jasne - u błotniaków jest dość sporo czarnego, a "obwódki" skrzydeł nie są tak mocno widoczne. Za to myszołowy mają dość spory rozrzut kolorystyczny i mogą znacznie się od siebie różnić. A ten ze zdjęcia wygląda na myszołowa :)
Carmelisa

Dropsio pisze:Niee, to nie błotniak ;) Błotniaki są do siebie dość podobne jeśli chodzi o kolory upierzenia. Przede wszystkim końce skrzydeł u tego ze zdjęcia są za jasne - u błotniaków jest dość sporo czarnego, a "obwódki" skrzydeł nie są tak mocno widoczne. Za to myszołowy mają dość spory rozrzut kolorystyczny i mogą znacznie się od siebie różnić. A ten ze zdjęcia wygląda na myszołowa :)
Ja się bardziej sugerowałam obrożą na szyi i rdzawym zabarwieniem piór. Chociaż faktycznie, rozrzut kolorystyczny myszołów jest ogromny. Na drapieżnych tak się znowu nie znam... Pewnie jakby profesor z terenówek to zobaczył, to by mnie wytargał za fraki :lol:
Dropsio

Ale myszołów też może mieć obrożę :neener:
Wczoraj upolowałam błotniaka, tylko nie wiem, czy stawowy czy zbożowy, bo wysoko leciał. Za kilka minut na wątku powinien być, może ktoś oceni :)
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

To co u nas fruwa to każdy mówi, że to jest myszołów ale czy faktycznie tak jest to tego nie wiem :lol:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”