Pinki, Ivy, Eris, Freya, Hag, Sarcia, Lilo, Tsunami i mała

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Re: Pulpetta Wyłupek [*], PinkiePie i Lilo Krzywozębny -.-

Post autor: Asita »

A ten słonecznik to był razem z łupiną? Masakra... :?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

O matko :o ,ale dobrze,że byłaś wtedy przy niej i mogłaś zareagować.
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Moja Turrbula tak miała.Od krat raczej. Odrośnie,jeżeli nie był zbyt głęboko ułamany, ale to wet niedługo stwierdzi, względnie Wy sami, jak się pokaże. Powinien być prosty, ale też wet dobry niech obada. Nam kazały doktory podawać APL strong bones, papuga na etykiecie ma nie zmylić. Będzie dobrze.
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Ojej, dobrze, że udało ci się wyciągnąć to ziarenko! Właśnie dlatego świnki nie mogą jeść ziaren. Swoją drogą, w Cavii Naturze nie powinno być nieprzetworzonych ziaren, a już szczególnie słonecznika. Może wpadły przypadkowo z jakiejś karmy dla chomika?
Awatar użytkownika
Chryzantem
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: Chryzantem »

ja wlasnie przejrzalam swoja torbe z CN i nie znalazlam slonecznika ani zadnego ziarna :?
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Raczej nie,bo u mnie też w CN można znaleźć słoneczniki :(
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Post autor: lunorek »

No właśnie trafiło nam się ziarno w łupinie w CNie niestety :( A Pinki mała głupiutka, łapczywa i pewnie nie umiała sobie z nim poradzić. Kimera, raczej na 99.9% nie z naszej karmy, chomiki karmię co prawda Mixeramą, więc ziarna słonecznika są w niej na bank, ale nie miałam możliwości ich pomieszać, bo trzymam w osobnych miejscach i osobnych pojemnikach rzeczy prosięce i chomicze. Wsypałam jej garść karmy bezpośrednio do miski wyjętej chwilę wcześniej z oryginalnej torby CNa. Więc porażka. Sprawdzajcie zawartość misek jeśli karmicie CN. Dobrze, że późno spać szłam wczoraj i mogłam zareagować. Prośka na szczęście dzisiaj dobrze, popcornuje mi po klatce w najlepsze i wydaje się, że zapomniałam już o całym niemiłym zajściu. Za to charakter diabełka zaczyna z niej wyłazić 8-) Córa usiadła z Lilem na chwilę obok mnie na mizianie, a Lilo jak to Lilo, do mnie na kolana od razu się pchał i próbował przeskoczyć. A kolanka niestety zajęte przez Pinki, wyjętą wcześniej na przytulanie i mizianie. Pinki już sobie miejscówkę wygrzała. Lilo tylko łapy na moich kolanach położył, a mała jak do niego ruszyła :laugh: Zazdrośnica jedna. Nie cykała, ani nie zgrzytała, ale szybko oczyściła teren. Dostał kilka szybkich, na szczęście nieszkodliwych, dziobów w łeb i się chłopak wycofał od razu. Tu jej kolanka, o! Strasznie śmiesznie to wyglądało: mała zadziorna bojowa glutella wyganiająca takiego puchatego kolosa :szczerbaty: A tak na serio, to się trochę boję powoli jak ja będę ją łączyła za niedługo z drugą dziewczyną, no i docelowo z Lilkiem na stałe, bo nam rośnie hrabina na włościach, dosłownie.
Sosnowa, dzięki, idę z nimi w środę na kontrolę, to się dopytam o ten preparat. A swoją drogą to się lekarka zdziwi, dopiero co była świnia z zębem, a wróciła bez zęba...
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

O kurcze, nigdy nie miałam ziarna słonecznika z CN. Moje nic innego nie chcą jeść, ale zawsze oglądam i wybieram te brzydkie kawałki.Pinki jest taka słodka, że pokochałam golaski :love:
Ostatnio zmieniony 12 lut 2017, 22:01 przez Siula, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Dzięki Siula, mnie się nie podobały Skinniaki na samym początku, a teraz uważam, że są strasznie słodkie :love: Pinki jest naprawdę słodka, aż dziw, że kolejek po nią nie było. Ale kocham wszystkie świniaki bez wyjątku. Przesiałam połowę tej karmy przed chwilą, na szczęście więcej ziaren słonecznika w tej części już nie znalazłam, ale jak dobrze zaczęłam się zastanawiać, to nie jest to pierwszy raz kiedy to pojedyncze ziarna słonecznika w niej widziałam, sporadycznie, ale jednak. Tak mi właśnie zaczęło świtać, że kiedyś już trafiłam na jakąś sztukę czy dwie i się zastanawiałam czy aby na pewno to tam być powinno. Tyle, że wcześniej jakoś do porządku dziennego nad tym przeszłam. CN ma moim zdaniem jeszcze jeden b. niebezpieczny składnik, a tego już w tej karmie jest pełno: małe, śliskie, twarde jak kamory białawe kulki, bodajże grochu??? Całą garść tego teraz wyjęłam i wywaliłam w kubeł. Niech to nie daj Boże gdzieś prosiakowi utknie, to normalnie kaplica. Nie twierdzę, że CN jest złą karmą, może sama jeszcze kupię czasem dla urozmaicenia, mimo wczorajszej wściekłości, ale na pewno dokładnie przejrzę zanim puszczę w obieg.

Pamięta ktoś "Neverending Story"? Oto Falcore 20 lat później :lol: :szczerbaty:
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

No, lepsza już jest CC. Ale jak kiedyś karmiłam CN to też nie pamiętam, żeby tam jakiś słonecznik był... Ale ten groch tak, też wywalałam.
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”