Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Re: Żurek i Alfredzik [*10.12.15.] i Miecio
Gratulujemy Miecia
Piękny jest 
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Fakt- Miecio jest podobny do Witka. Piękny jestLilith88 pisze:A wiesz co Asita? Miecio jest podobny do Witka A Witek to była pierwsza moja miłość świnkowa na forum
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Dorjan, Lotka +21 w DT
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Asita ciesze się ! !! Jest cudny 
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Lilith, mówisz o Witku koni? Też mi się strasznie podobał, ale Miecia wybrałam ze względu na to, że był 1 (niestety nie miałam odwagi brać 2...
) i na bliskość (Valkiria mieszka w Gdańsku). A teraz chyba już go kocham
Ma taki okrąglutki tyłeczek i wygląda jak mały wypłoszek
Taki nieporadny idzie tam, gdzie Żurek, ale tylko na jedzenie, bo jak Żurek idzie na pięterko odpoczywać, to wtedy go zostawia. Ale wyjątkiem jest pięterko Żurka, tam też idzie i się kładzie (znaczy przycupuje) za tunelikiem na kawałku drybedziku, a Żurek leży na swoim miejscu (czyli w rogu na sianie). Czekam aż nauczy się iść spać z Żurkiem na stare pięterko. Ale na razie widzę, że nie korzysta z kapciocha. A nowa norka od Aniuś służy do bycia na wierzchu, Żurek raz czy 2 wlazł pod i tam leżał, ale do środka jeszcze nie wlazł żaden. Od wczoraj jest u nas M (jak to brzmi
) i ciągle przyłazi na górę i chce coś dawać małemu. Nawet Miecio wziął trawkę zboża od niego 2x 
Gonitwy ustały, pewnie będą się zdarzać jeszcze od czasu do czasu i powrócą, jak mały urośnie. Ale tolerancja jest. Żurek czasem odgoni od miski Miecia, ale jest dużo misek, więc Miecio po prostu musi ogarnąć, że nie tylko to, co je Żurek, jest jadalne

Gonitwy ustały, pewnie będą się zdarzać jeszcze od czasu do czasu i powrócą, jak mały urośnie. Ale tolerancja jest. Żurek czasem odgoni od miski Miecia, ale jest dużo misek, więc Miecio po prostu musi ogarnąć, że nie tylko to, co je Żurek, jest jadalne

Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
-
cappuccino
Miecio jest cudowny. Na pewno Alfika Ci nie zastąpi ale wniesie dużo radości zarówno do Twojego życia, jak i Żurka. Trzymam kciuki, żeby wszystko było między nimi w porządku!
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
A jak alergia M? Nie odstrasza go w kontaktach z małym Mieciem?
Nie wiadomo czy będą problemy jak mały podrośnie. Plus jest taki, że Żurek jest już dorosły i "stabilny" więc okres burzy hormonów u małego powinien minąć w miarę spokojnie
Żurek na pewno cieszy się z kumpla a Ty pokochasz malucha szybciej niż Ci się wydaje
Wiadomo, że nowa świnka nie zastąpi poprzedniej ale tak samo ją kochamy 
Nie wiadomo czy będą problemy jak mały podrośnie. Plus jest taki, że Żurek jest już dorosły i "stabilny" więc okres burzy hormonów u małego powinien minąć w miarę spokojnie
Żurek na pewno cieszy się z kumpla a Ty pokochasz malucha szybciej niż Ci się wydaje
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Tak do Wicia od Koni
piękni obaj
I Żurek oczywiście też
Wiadomo, rude najlepsze 
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Dzięki wszystkim za komplementy
Martuś....M zakłada maseczkę i włazi...a jak byliśmy u Valkirii, to chciałam strasznie pomiziać Georga (tedika) bo nigdy takiego nie miziałam i M. kazał dać sobie Georga też... I Miecia też miział a potem w samochodzie kichał cały czas. I teraz też przyłazi na strych i kicha...
Myślałam Lilith, że Miecio będzie miał szare jajeczka i siusiaka...ale nie ma, jest różowy...lekko wpada w szary. Ale nosek i usteczka ma szare
A tu proszę: Żurek wie, że najważniejsze jest jedzonko i popitka a mały jeszcze nie czai bazy i lata w okół
Ale widać tu, że Żurek wcale nie ma agresji do małego, wręcz przeciwnie
filmik
https://youtu.be/5YJ0LIN0N-E
Martuś....M zakłada maseczkę i włazi...a jak byliśmy u Valkirii, to chciałam strasznie pomiziać Georga (tedika) bo nigdy takiego nie miziałam i M. kazał dać sobie Georga też... I Miecia też miział a potem w samochodzie kichał cały czas. I teraz też przyłazi na strych i kicha...
Myślałam Lilith, że Miecio będzie miał szare jajeczka i siusiaka...ale nie ma, jest różowy...lekko wpada w szary. Ale nosek i usteczka ma szare
A tu proszę: Żurek wie, że najważniejsze jest jedzonko i popitka a mały jeszcze nie czai bazy i lata w okół
https://youtu.be/5YJ0LIN0N-E
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Asita rozwaliłaś mnie tym tekstemAsita pisze: Myślałam Lilith, że Miecio będzie miał szare jajeczka i siusiaka...ale nie ma, jest różowy...lekko wpada w szary. Ale nosek i usteczka ma szare![]()
Jaki płot z książek
-
balbinkowo
Hahaha... ja też padłam jak to przeczytałammartuś pisze:Asita rozwaliłaś mnie tym tekstemAsita pisze: Myślałam Lilith, że Miecio będzie miał szare jajeczka i siusiaka...ale nie ma, jest różowy...lekko wpada w szary. Ale nosek i usteczka ma szare![]()
![]()
Tak, mi też maluch przypomina Witka, od Quika, od koni