Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Re: Żurek i Alfredzik [*10.12.15.] i Miecio

Post autor: Cynthia »

Gratulujemy Miecia :jupi: Piękny jest :shakehands:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Lilith88 pisze:A wiesz co Asita? Miecio jest podobny do Witka A Witek to była pierwsza moja miłość świnkowa na forum :love:
Fakt- Miecio jest podobny do Witka. Piękny jest :) Gratuluję doświnkowanie :shakehands:
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Dorjan, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

Asita ciesze się ! !! Jest cudny :love:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Lilith, mówisz o Witku koni? Też mi się strasznie podobał, ale Miecia wybrałam ze względu na to, że był 1 (niestety nie miałam odwagi brać 2... :? ) i na bliskość (Valkiria mieszka w Gdańsku). A teraz chyba już go kocham :love: Ma taki okrąglutki tyłeczek i wygląda jak mały wypłoszek :lol: Taki nieporadny idzie tam, gdzie Żurek, ale tylko na jedzenie, bo jak Żurek idzie na pięterko odpoczywać, to wtedy go zostawia. Ale wyjątkiem jest pięterko Żurka, tam też idzie i się kładzie (znaczy przycupuje) za tunelikiem na kawałku drybedziku, a Żurek leży na swoim miejscu (czyli w rogu na sianie). Czekam aż nauczy się iść spać z Żurkiem na stare pięterko. Ale na razie widzę, że nie korzysta z kapciocha. A nowa norka od Aniuś służy do bycia na wierzchu, Żurek raz czy 2 wlazł pod i tam leżał, ale do środka jeszcze nie wlazł żaden. Od wczoraj jest u nas M (jak to brzmi :lol: ) i ciągle przyłazi na górę i chce coś dawać małemu. Nawet Miecio wziął trawkę zboża od niego 2x Obrazek
Gonitwy ustały, pewnie będą się zdarzać jeszcze od czasu do czasu i powrócą, jak mały urośnie. Ale tolerancja jest. Żurek czasem odgoni od miski Miecia, ale jest dużo misek, więc Miecio po prostu musi ogarnąć, że nie tylko to, co je Żurek, jest jadalneObrazek
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
cappuccino

Post autor: cappuccino »

Miecio jest cudowny. Na pewno Alfika Ci nie zastąpi ale wniesie dużo radości zarówno do Twojego życia, jak i Żurka. Trzymam kciuki, żeby wszystko było między nimi w porządku!
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

A jak alergia M? Nie odstrasza go w kontaktach z małym Mieciem? :102:

Nie wiadomo czy będą problemy jak mały podrośnie. Plus jest taki, że Żurek jest już dorosły i "stabilny" więc okres burzy hormonów u małego powinien minąć w miarę spokojnie ;)
Żurek na pewno cieszy się z kumpla a Ty pokochasz malucha szybciej niż Ci się wydaje :buzki: Wiadomo, że nowa świnka nie zastąpi poprzedniej ale tak samo ją kochamy ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Tak do Wicia od Koni :D piękni obaj :love: I Żurek oczywiście też :love: Wiadomo, rude najlepsze :D
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Dzięki wszystkim za komplementy :102:

Martuś....M zakłada maseczkę i włazi...a jak byliśmy u Valkirii, to chciałam strasznie pomiziać Georga (tedika) bo nigdy takiego nie miziałam i M. kazał dać sobie Georga też... I Miecia też miział a potem w samochodzie kichał cały czas. I teraz też przyłazi na strych i kicha... :evil:

Myślałam Lilith, że Miecio będzie miał szare jajeczka i siusiaka...ale nie ma, jest różowy...lekko wpada w szary. Ale nosek i usteczka ma szare :love:

A tu proszę: Żurek wie, że najważniejsze jest jedzonko i popitka a mały jeszcze nie czai bazy i lata w okół :lol: Ale widać tu, że Żurek wcale nie ma agresji do małego, wręcz przeciwnie :102: filmik

https://youtu.be/5YJ0LIN0N-E
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Asita pisze: Myślałam Lilith, że Miecio będzie miał szare jajeczka i siusiaka...ale nie ma, jest różowy...lekko wpada w szary. Ale nosek i usteczka ma szare :love:
Asita rozwaliłaś mnie tym tekstem :lol:

Jaki płot z książek :102: Uciekłby mały? Młode świnki tak fajnie roznosi energia :love:
Obrazek
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

martuś pisze:
Asita pisze: Myślałam Lilith, że Miecio będzie miał szare jajeczka i siusiaka...ale nie ma, jest różowy...lekko wpada w szary. Ale nosek i usteczka ma szare :love:
Asita rozwaliłaś mnie tym tekstem :lol:
Hahaha... ja też padłam jak to przeczytałam :laugh:

Tak, mi też maluch przypomina Witka, od Quika, od koni :102: a właściwie teraz chłopcy są chyba u urszuli, ech, gmatwa się czasem to nasze życie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”