Prosiaczkowe perypetie ♥

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Chocolate Monster

Re: ☀ Yoko [*], Cookie, Zeus i Rubin i jeszcze ktoś...

Post autor: Chocolate Monster »

:fingerscrossed: :fingerscrossed: Ja też :D
dominika45

Post autor: dominika45 »

OJ Ja też!!! ciekawe jak wygląda wojna domowa wg świnek?!! :fingerscrossed: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Dziwna kobieta z tego co piszesz. Chyba ci wciska kit, że napisała do hodowcy...

Dobra, pokazuj co się tam u ciebie dzieje!! Wpadłaś w świnie po uszy! Hahahaha a tak niedawno czekałaś na wpa, potem na Rubina.... :roll:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Cooyo
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Cooyo »

Dziękujemy za kciuki =D
Ten mały jest z hodowli Henrykowo. Napisałam do właścicielki hodowli pytając o ten palec, więc przy okazji też informując, że jest u mnie, hodowczyni napisała, że dziękuje, że się odezwałam, że martwiła się o maluszka, a palec trzeba wyciąć. To tak w skrócie. Więc w sumie nie wiem czy poinformowała ją, czy nie. W każdym razie teraz już wie
Obrazek

Uff, dobrze, że już koniec, było dużo zgrzytania zębami. Oni (Rubin, Zeus, Cookie) coś nie mogą ustalić hierarchii, jak jeden wpadnie na drugiego to od razu krzyk i zgrzytanie zębami...
Zeus wszedł w wiek, kiedy zaczęły mu buzować hormony i już nie jest tym spokojnym świneczkiem, który przyglądał się z boku walce Cookiego i Rubina... I zaczął też walczyć o władzę. Głównie to gruchotali na siebie Rubin i Zeus, czasem dołączając Cookiego... A za małym to i Rubin i Zeus gonili. W pewnym momencie powstał taki ogonek - Rubin goni małego, a Zeus goni Rubina - Cookie komentował to głośnym kwikiem. Widać to na którymś filmie. W sumie to jest tak: mogą mieszkać razem, byleby żaden drugiego nie dotykał, ani się nie zbliżał :roll:
Oni chyba nawet nie traktują tego malucha poważnie... Mały się wkurza na Rubina i Zeusa, bo ci za dużo gruchoczą, więc strzela w nich zębami, a ci sobie nic z tego nie robią, tylko dalej swoje... Nie zwracają żadnej uwagi na protesty małego. Trochę mi go szkoda :?

Na początku było spokojnie:
Obrazek
Obrazek
Ale później obaj zainteresowali się małym
Obrazek
I go strasznie zamęczali
Obrazek
A mały nic, tylko uciekał...
Obrazek

Obrazek
To na pyszczku Rubina to pomidor, bo Zeus podrzucił go do góry i chlapnęło na wszystkie strony...
Obrazek
Obrazek
A to już bardziej przy końcówce:
Obrazek
Podejść do nich? Nie podchodzić?
Obrazek
A tam, podejdę (trochę im lampą błysnęłam, ale z daleka, to jest na przybliżeniu)
Obrazek
Drużyna zagłady (wzajemnej)
Obrazek

Później jeszcze dorzucę filmiki, bo coś mi się nie chcą załadować

W ogóle Rubin się trochę dziwnie zachowuje... Wygląda tak, jakby pilnował tego małego. Kiedy ten siedział pod półką, to Rubin też, mały pobiegł do domku, to Rubin za nim, położył się przed wejściem i tak leży. I co jakiś czas zagląda do domku robiąc przy tym 'Gruuuuuuuuu, gruuuu, gruuuuuuu" i kręci tyłkiem. :glowawmur:
No i Zeus i Rubin są okropni, ciągle ganiają tego małego i próbują dominować, on nawet z tego domku nie może wyleźć...
Eh, oni się w miarę akceptują, ale nie można powiedzieć, że się lubią, wszyscy czterej :roll:
No i nadal nie mam dla niego imienia. Myślałam nad Feniks, ale siostry mówią, że do niego nie pasuje. Może Hippo? Nie wiem :think:

Dzima, z jednej strony niedawno, a z drugiej w sumie całkiem dawno Obrazek Wpa było 20 kwietnia, Zeus był u mnie 22, zdaje się jakby tak mało czasu minęło, a to już trochę ponad 6 miesięcy, a od przybycia Rubina trochę ponad 4 miesiące Obrazek Ale już postaram się więcej nie doświniać Obrazek
Ostatnio zmieniony 02 lis 2016, 22:32 przez Cooyo, łącznie zmieniany 2 razy.
Zapraszamy do naszego wątku - tutaj! :D
Obrazek

Cookie, Zeus, Rubin, Onyks, Anubis :love:

Yoko i Hippo na zawsze w mojej pamięci :candle: :swieca:
loriain

Post autor: loriain »

Jak krwi nie ma to dobrze jest! Trzeba chlopakom czasu i moze sie sytuacja wyklaruje ;)
Podziwiam Cie ze podejmujesz sie tak liczebnego laczenia :)
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Chłopcy,prosze o całkowitą zgodę.Tu-tu ma w klatce 5 samców,więc możesz tam podpytać
Awatar użytkownika
Bulletproof
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

Noo to trzeba mieć jaja żeby łączyć 4 samców.. 8-) :lol: Hippo lepsze
Oby się dogadali.. :fingerscrossed: Na początku u mnie też Tequilla broniła Pianki przed Malibu, potem już uzgodniły wszystko, więc może będzie podobnie
Awatar użytkownika
Cooyo
Kontakt:

Post autor: Cooyo »

Mam nadzieję, że się wyklaruje, bo przy obecne nastawienie do siebie nawzajem nie wróży nic dobrego :roll:
Nie no, miałam troszkę łatwiej, bo jednak mały jest jeszcze bardzo młody, a z takim chyba łatwiej idzie łączenie. Gorzej będzie, jak mu hormony uderzą do głowy... Ale cii, wolę nie zapeszać :P
Oby jakoś to było, bo Rubin i Zeus są dominujący, Cookie jest po prostu dziwny :lol: Może jak trochę dorosną to im przejdzie i coś w końcu ustalą :roll:

Może zostanie Hippo, Hipcio mały.. Ale jeszcze zbieram jakieś propozycje :szczerbaty:
Zapraszamy do naszego wątku - tutaj! :D
Obrazek

Cookie, Zeus, Rubin, Onyks, Anubis :love:

Yoko i Hippo na zawsze w mojej pamięci :candle: :swieca:
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Ja bym go ochrzciła Daktylkiem - to przez tego dodatkowego palucha (gr. daktylos - palec) :102: No i taki pomarszczony jak suszony daktyl :szczerbaty:
loriain

Post autor: loriain »

A co do doswiniania to nigdy nie mow nigdy :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”